Да ли Медицаре плаћа ЦПАП машине и материјал?

Медицаре плаћа већину трошкова ЦПАП-а, уобичајене терапије за особе са опструктивном апнејом у сну или ОСА. Да бисте добили покриће, требаће вам лекар да препише ЦПАП машину на основу тестова - укључујући студију спавања - који показују да имате ОСА.

ОСА, од које болује 25 милиона одраслих у Сједињеним Државама, озбиљно је стање које, осим што омета ваш сан, повећава ризик од кардиоваскуларних болести, дијабетеса и депресије. ЦПАП машина обезбеђује континуирани позитиван притисак у дисајним путевима преко маске како би ваши горњи дисајни путеви били чисти ради лакшег дисања, бољег сна и побољшања општег здравља.

Шта је потребно да бисте добили покриће за ЦПАП

Медицаре Део Б покрива ЦПАП терапију у две фазе. Постоји тромесечни пробни период који је прописао ваш лекар да би се утврдило да ли ЦПАП ради за вас. Ако пробни период буде успешан, постоји период изнајмљивања до 13 месеци, након чега сте власник машине. Да бисте добили покриће, морате изнајмити машину од добављача трајне медицинске опреме који је одобрио Медицаре.

Али чак и пре него што почнете са испитивањем, морате да урадите тест спавања да бисте утврдили да ли испуњавате клиничке критеријуме за опструктивну апнеју у сну. Добра вест је да ако је опрема за тестирање спавања код куће доступна у ординацији локалног лекара или клиници за спавање, не морате да проведете ноћ у лабораторији за спавање.

ЦПАП терапија долази са сталним трошковима

ЦПАП терапија захтева периодичну куповину заменских залиха, укључујући маске, филтере, покривала за главу, резервоар за воду у овлаживачу и цев која повезује ЦПАП машину са маском за лице. Медицаре покрива ове залихе по различитим распоредима; компетентан добављач ће вам помоћи да оптимизујете време за ове куповине.

Шта плаћате за ЦПАП

Пошто је ЦПАП покривен као трајна медицинска опрема, примењује се одбитак Медицаре део Б; то је 203 долара у 2021. Затим плаћате 20% износа који је одобрила Медицаре за изнајмљивање ЦПАП машине и текуће куповине.

Будите сигурни да су и ваш лекар и ваш ЦПАП добављач уписани у Медицаре; ако не, ваш добављач вам може наплатити више.

Медицаре Адвантаге може да обезбеди већу покривеност за ЦПАП. Контактирајте своје локалне пружаоце услуга Медицаре Адвантаге да бисте сазнали колика би могла бити уштеда.

Сазнајте детаље о Медицаре покривености за:

Акупунктура

Живот са подршком

Операција катаракте

Киропрактичка нега

Тестирање на ЦОВИД и вакцине

Дентал царе

Очни прегледи

Слушни апарати

Здравствена њега у кући

Интернационално путовање

Нега у старачким домовима

Вакцина против херпеса

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here