Да ли плаћање главнице смањује месечну уплату аутомобила?

Доплата према главници неће смањити вашу месечну уплату за аутомобил. То вам може уштедети новац на дужи рок скраћивањем кредита.

Износ који ћете плаћати сваког месеца зајмодавац израчунава на почетку вашег кредита за аутомобил користећи једноставну формулу: подели укупан износ кредита, укључујући камату, са бројем месеци током трајања кредита.

Резултат је ваша месечна уплата за аутомобил, која је исти износ сваког месеца.

Зашто додатно плаћати главницу кредита за аутомобил?

Доплата на главницу вашег ауто кредита неће смањити вашу месечну уплату, али постоје и друге погодности. Плаћање главнице брже смањује стање кредита, помаже вам да отплатите кредит раније и штеди вам новац.

Већина ауто кредита користи једноставну камату, методу која обрачунава камату месечно на основу износа главнице који још увек дугујете. Сваког месеца, део уплате за аутомобил иде главници, а део камати. На почетку кредита, већи део ваше уплате иде на камату. Дакле, додатно плаћање главнице на почетку вашег кредита имаће највећи утицај на укупан износ камате коју плаћате.

Како додатно платити главницу кредита за аутомобил

Додатно плаћање према главници није увек тако једноставно као само слање додатног новца уз плаћање аутомобила.

Разговарајте са својим зајмодавцем да видите да ли имају посебан начин да одреде када додатна уплата треба да иде главници, као што је означавање поља за потврду, укључујући напомену са уплатом или слање додатног износа поштом на другу адресу. Такође, проверите своју изјаву о кредиту да бисте били сигурни да је ваша уплата подељена како сте очекивали између главнице и камате.

Пошто ће усмеравање додатног новца налогодавцу превремено отплатити ваш кредит, такође питајте зајмодавца да ли ћете сносити било какве трошкове унапред отплате.

Постоји ли начин да се смањи месечна уплата за аутомобил?

Можете размислити о рефинансирању постојећег кредита за аутомобил да бисте смањили плаћање. Пошто рефинансирање покреће нови зајам, требало би да купите неколико зајмодаваца за рефинансирање да бисте упоредили и пронашли зајам који вам штеди највише новца.

Можете одабрати други рок зајма и евентуално се квалификовати за нижу стопу, пружајући прилику да прилагодите месечну уплату за аутомобил. Можда ћете уштедети 25 долара месечно, али током периода од 48 месеци то је 1200 долара у вашем џепу.

Међутим, ако желите да драматично смањите месечне уплате, највероватније ћете морати да продужите рок кредита. Пре него што пожурите да то урадите, знајте да ћете можда платити више у целини, због додатних месеци камата. Такође, одлазак на дужи рок може да вас остави наопачке на кредиту за аутомобил – ситуација у којој дугујете више за свој аутомобил него што вреди.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here