Да ли рефинансирање студентских кредита штеди новац??

Форбеаранце се ускоро завршава исплата федералног студентског зајма поново почиње након јануара. 31, 2022. Размотрите све опције пре него што рефикујете. Знајте своје опције

Генерално, што више дугујете студентским кредитима, више новца можете уштедети рефинансирањем.

Рефинансирање студентског кредита ће вам уштедети новац ако се квалификујете за нижу каматну стопу и или задржите исти рок или добијете краћи. Нижа стопа може вам дати ниже месечне отплате студентског кредита, краћи период отплате или обоје.

» ВИШЕ: Израчунајте колико би рефинансирање могло да вам уштеди

Добијте персонализоване процене штедње студентског кредита

Да бисте проценили уштеде и одлучили да ли треба да рефинансирате, биће вам потребне реалне стопе на основу вашег финансијског профила. Вероватно ћете добити различите стопе код сваког зајмодавца којег посетите јер сваки има своје стандарде осигурања; они одређују коме се нуди зајам и по којој каматној стопи.

Ево како да упоредите понуде од више зајмодаваца:

1. Добијте процене стопе. Посетите веб странице неколико најбољих зајмодаваца за рефинансирање студентских кредита да бисте добили увид у каматну стопу коју можете очекивати од сваког зајмодавца. Неки зајмодавци нуде претквалификацију, што значи да ће извршити благи кредит да би проценили каматну стопу за коју ћете се квалификовати. Благо повлачење кредита не штети вашем кредиту.

За зајмодавце који не нуде претквалификацију, мораћете да се пријавите да бисте могли да видите персонализоване каматне стопе. Апликације покрећу тешко повлачење кредита, што мало штети вашем кредиту. Ако поднесете захтев за више кредита за рефинансирање у кратком временском периоду, кредитни бирои то обично рачунају као једно тешко повлачење, чиме се чува ваш кредитни резултат.

2. Упоредите АПР-ове које нуде различити зајмодавци. Када будете имали неколико процена или понуда, упоредите цене јабука са јабукама гледајући годишње процентуалне стопе. АПР представљају стварне трошкове позајмљивања, укључујући све накнаде које се примењују.

3. Узмите у обзир и друге карактеристике кредита. Добијање најниже могуће стопе ће осигурати да уштедите највише новца. Поред тога, обратите пажњу на опције и услове отплате кредита. Одаберите дужину трајања ваших кредита тренутно – или краћи – да бисте осигурали да уштедите новац и месечно и дугорочно. Погледајте да ли можете да се квалификујете и за бонус за рефинансирање студентског кредита.

Колико можеш да уштедиш?

Зајмодавци за рефинансирање студентског кредита рекламирају да бисте могли да уштедите „хиљаде“, што није нужно празно обећање. Они обично утврђују овај број упоређивањем просечног износа камате који би подскуп њихових клијената платио са и без рефинансирања.

На пример, рецимо да просечан купац дугује 100.000 долара студентских кредита са каматом од 8%. На 10-годишњем плану отплате, тај зајмопримац би платио скоро 46.000 долара камате током трајања кредита. Ако исти клијент добије камату од 5% након рефинансирања и задржи рок зајма од 10 година, он или она би уштедели око 18.000 долара тако што би смањили укупне отплате камата на око 27.000 долара.

Наравно, можда дугујете много мање или много више, а стопа коју добијете зависи од вашег кредитног резултата, прихода и финансијског здравља. Зато купујете: да бисте добили праве бројеве.

Процијените своју уштеду у рефинансирању

Питају и читаоци

Можете ли рефинансирати студентске кредите?

Можете рефинансирати и савезне и приватне студентске кредите. Савезна влада не нуди рефинансирање студентског кредита, али можете рефинансирати савезне зајмове преко приватних зајмодаваца. Да бисте се квалификовали, обично вам је потребна добра кредитна способност, позитивна кредитна историја и довољан приход за плаћање дуга и трошкове.

» ВИШЕ: Можете ли рефинансирати студентске кредите?

Да ли треба да рефинансирам своје студентске кредите?

Требало би да рефинансирате своје студентске кредите ако желите да уштедите новац, можете се квалификовати и ваше финансије су стабилне. Да бисте се квалификовали за најниже стопе - и највећу уштеду - требаће вам одличан кредитни резултат, чиста кредитна историја и довољно прихода да подржите своје дугове и трошкове.

Ако имате савезне кредите и борите се да извршите доследна плаћања, рефинансирање није за вас. Уместо тога, размислите о савезној консолидацији студентског кредита или о плану отплате заснованом на приходима.

» ВИШЕ: Да ли да рефинансирам своје студентске кредите?

Могу ли рефинансирати своје студентске кредите више пута?

Студентске кредите можете рефинансирати онолико често колико желите. Ако сте већ рефинансирали и ваш кредит се недавно побољшао, размислите о поновном рефинансирању да бисте закључали нижу стопу. Не постоје накнаде за пријаву или покретање, тако да вас рефинансирање неће коштати ништа.

» ВИШЕ: Колико често могу да рефинансирам студентске кредите?

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here