Не дозволите да вам „привлачна сметња“ поквари лето“,

Можда сте се ушуљали у комшијин базен када сте били дете. Можда сте скочили на њихов трамполин када нису били у близини или сте користили њихову гомилу насумичног смећа као тврђаву.

Детету ове младалачке индискреције изгледају прилично безопасне. Али за власника куће, такви акти побуне могу представљати озбиљан проблем одговорности.

Базен, трамполин и гомила отпада су сваки „привлачна сметња“ — карактеристика на вашем имању која мами децу да га користе, чак и без ваше дозволе, и потенцијално им може нанети штету. Остале уобичајене сметње укључују:

  • Грађевинска опрема.

  • Нерадни аутомобили.

  • Опрема за игралиште.

  • Стари апарати.

Као власник куће, имате законску обавезу да или учините атракцију недоступном радозналој деци или у потпуности елиминишете опасност. Дакле, како се лето приближава и деца проводе више времена напољу, ево неколико начина да ограничите ризик од атрактивних сметњи на вашем имању.

Отарасити

Ако већ имате нешто што би се могло сматрати привлачном сметњом, најлакши начин да смањите ризик и уштедите на осигурању куће је да га се једноставно решите. Међутим, колико је то практично зависи од неколико фактора.

Трошкови уклањања сметњи са ваше имовине могу варирати. Ако је то стари јункер који треба да уклоните, неке добротворне организације, као што су Вхеелс фор Висхес и Гоодвилл, ће бесплатно одвозити нерадни аутомобил, а донација се одбија од пореза. Изнајмљивање контејнера за одлагање отпада може коштати између 300 и 800 долара у зависности од величине контејнера и трајања изнајмљивања.

С друге стране, уклањање надземног базена или пуњење базена у земљи може бити много скупље. У зависности од начина уклањања и величине базена, може коштати 20.000 долара или више.

Наравно, можда нећете желети да елиминишете сметњу базена или нечег другог само зато што то повећава годишње трошкове осигурања власника куће.

Осигурајте подручје око сметње

Радите са осигуравајућом кућом како бисте били сигурни да сте покривени за све што се може сматрати привлачном сметњом. Подржавање вашег осигурања би идеално требало да почне пре него што сметња заврши на вашој имовини, каже Карен Колинс, помоћница потпредседника за личне послове у Америчком удружењу за осигурање имовине.

„Бити транспарентан и бити отворен према [вашем осигуравачу увек ће вам омогућити боље искуство јер тада нисте изненађени“ када ваша полиса не покрива у потпуности несрећу, каже Колинс.

Да бисте избегли велики проблем одговорности, једна од опција је постављање баријере. Колинс напомиње да у зависности од сметњи, ваш осигуравач може захтевати да предузмете посебне мере предострожности да бисте добили покриће.

Код базена, на пример, носач може захтевати да инсталирате потпуно затворену ограду са самозатварајућим и самозатварајућим капијама. Неке државе као што су Флорида и Аризона већ имају законе који захтевају да се ове мере предострожности примењују у одређеним случајевима.

Препреке долазе у свим облицима и ваша је дужност да се уверите да баријера заправо делује као једна. Потврдите да механизми за закључавање увек раде и да су шине ограде преуске да би се провукле.

Осигуравање сметњи може укључивати и једноставне радње, као што је постављање мердевина на земљу, закључавање електричних алата и јасно обележавање свих области које могу бити опасне.

Проширите своје осигурање

Ако сте ви одговорни за несрећу, осигурање вам може пружити значајну сигурносну мрежу. Полисе осигурања за куће обично долазе са покрићем одговорности почевши од око 100.000 долара, али многе осигуравајуће компаније и стручњаци из индустрије кажу да би требало да проширите тај износ на најмање 300.000 долара ако имате привлачну сметњу на својој имовини.

Додавање личног осигурања кишобрана вашој политици власника куће такође може помоћи да се смирите. Кишобранске политике нуде додатно покриће одговорности са високим лимитом — често почевши од милион долара — за око 150 до 300 долара годишње, према Институту за информације о осигурању.

Ентони Кондос, агент државне фарме у Портланду, Орегон, истиче да кровна политика може направити велику разлику ако сте на удици због повреде.

„Чак и ако немате много да изгубите, и даље бисте могли да се суочите са стварима као што су заплети на плате које бисте могли да искључујете из своје плате неколико година“, каже он.

Поред покривања свих исплата за које сте одговорни, кровна полиса ће покрити ваше трошкове правне одбране без утицаја на укупно ограничење ваше полисе. На пример, ако сте одговорни за 1 милион долара и имате 200.000 долара у правним таксама, све док имате 1 милион долара кровног покрића, ваша осигуравајућа компанија ће платити све.

Атрактивне сметње могу да вас доведу у невоље ако не размишљате унапред и не решавате потенцијалне проблеме. Чак и ако су ненамерне, последице нечињења могу бити озбиљне.

„Не планирамо да пропаднемо“, каже Кондос. „Не успевамо да планирамо."

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here