План студентског зајма Доналда Трампа: шта би то могло значити за вас

План студентског зајма председника Доналда Трампа или бившег потпредседника Џоа Бајдена можда није разлог зашто гласате у новембру. Али политике победничког кандидата могу утицати на вашу финансијску будућност ако планирате да похађате колеџ или имате студентске кредите за отплату.

Запамтите да се предлози сваког кандидата могу или не морају остварити, а они који постану закон могу значајно да еволуирају у том процесу.

Можете сазнати више о образовној платформи потпредседника Бајдена овде. Ево где Трамп стоји о неким од највећих питања високог образовања.

» ВИШЕ: Шта би Бајден или Трамп могли да ураде за ваше студентске кредите?

Ревидирана отплата на основу прихода

Трамп је предложио комбиновање свих постојећих планова отплате заснованих на приходима у један. Ево како би то функционисало:

  • Максимални услови плаћања би се променили. Додипломски кредити би се смањили са 20 на 15 година рока отплате, а дипломски кредити би се повећали са 25 на 30 година.

  • Платили бисте 12.5% дискреционог прихода. Тренутне опције засноване на приходима постављају плаћања између 10% и 20% вашег дискреционог прихода, у зависности од плана.

  • Неки зајмопримци могу бити аутоматски регистровани. Зајмопримци морају да се одлуче за текуће планове отплате засноване на приходима. То би остало непромењено ако се планови консолидују под Трампом, са изузетком зајмопримаца за које се сматра да су озбиљно деликвентни. Ови зајмопримци могу бити аутоматски уписани у Трампов план.

Програми опроста студентских кредита

Трамп предлаже укидање опроштаја зајма за јавне службе, којим се опрашта дуг савезног студентског зајма за квалификоване запослене у јавној служби и непрофитне службе након 10 година квалификованих плаћања. Уместо тога, његов план би усмерио зајмопримце у консолидовани план отплате заснован на приходима и опростио преостале биланце након 15 година. За разлику од постојећег ПСЛФ-а, поништена стања би била опорезива.

Ограничавање износа студентског кредита

Трамп предлаже ограничења за савезне ПЛУС зајмове, који омогућавају родитељима и дипломираним студентима да позајмљују до трошкова похађања школе минус другу примљену помоћ. Промена би ограничила зајмове за дипломце ПЛУС на 50.000 УСД годишње и укупно 100.000 УСД, а ПЛУС зајмове за родитеље на 26.500 УСД укупно.

Остали савезни лимити студентског зајма су постављени на износе који често падају испод трошкова похађања.

Трамп такође жели да администраторима финансијске помоћи да више моћи у постављању ограничења зајма за своје школе. Ова мера има за циљ да оснажи школе да спрече презадуживање ученика.

Прекидање субвенционисаних студентских кредита

Трампов предлог буџета за 2021. позива на укидање федералних субвенционисаних студентских кредита. Субвенционисани студентски кредити су засновани на потребама и не прикупљају камату док је ученик уписан у школу.

Уместо тога, студенти би имали могућност да узму несубвенционисане кредите, који наплаћују камату од првог дана исплате.

Отказивање постојећих студентских кредита

Иако Трамп нема план за отказивање дугова за студентски зајам, он је зауставио исплату савезног студентског зајма до краја године као одговор на кризу ЦОВИД-19. Студентски кредити такође неће прикупљати камату током овог периода.

Додатни предлози

Трамп је такође изразио подршку додатним аспектима финансирања колеџа:

  • Продужење услова за Пелл Грант. Пелл грантови су доступни студентима са финансијским потребама и тренутно су ограничени на 6,345 долара. Трамп планира да прошири услове за студенте у програмима заснованим на квалификованим вештинама.

  • Смањење средстава за рад-студије. Трамп је предложио смањење од 630 милиона долара за савезни програм рада и студија. Мање финансирања могло би довести до тога да мањи број студената има приступ програму.

Горе наведене информације су засноване на детаљима наведеним у предлогу буџета Трампове администрације за 2021. фискалну годину. Трампова кампања није одговорила на захтев за коментар.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here