Помоћ за авансно плаћање: Како добити помоћ при куповини куће

Ако желите да постанете власник куће, али немате довољно готовине за учешће, државни или локални програм помоћи за аванс би могао да вам помогне.

Већина држава и многи округи и градови нуде грантове и бескаматне зајмове како би помогли купцима кућа да плате уплате и трошкове затварања.

» ВИШЕ: Погледајте трошкове затварања, објашњене накнаде за хипотеку

Како функционишу програми помоћи за учешће?

Помоћ долази преко државних агенција за стамбено финансирање, као и градова, округа, непрофитних организација, па чак и неких послодаваца. Често се програми нуде у комбинацији са хипотекама намењеним првим купцима куће.

Типови трошкова затварања и помоћи за учешће се разликују у зависности од програма. Уобичајени облици помоћи укључују:

 • Грантови. Неки програми пружају директан поклон у новцу.

 • Опростиви кредити без камате. Зајмови се опраштају током одређеног периода, на пример пет година. Новац не мора да се враћа све док зајмопримац и даље поседује и живи у кући након истека периода.

 • Кредити без камате, са одложеним плаћањем. Услови се разликују, али углавном не доспевају отплате зајма са предујмовима и трошковима затварања док се дом не прода, хипотека се рефинансира или хипотека достигне крај рока.

 • Кредити са ниским каматама. Зајмови се морају отплаћивати у одређеном периоду, на пример 10 година. Они чине власништво над кућом достижнијим тако што распоређују учешће и трошкове затварања на више година.

» ВИШЕ: Који аванс је потребан?

Ко може добити помоћ за учешће?

Већина програма помоћи за авансно плаћање је намењена првим купцима куће. Међутим, више од трећине, 38 одсто програма за стамбено власништво отворено је за поновне купце који испуњавају услове, према Довн Паимент Ресоурце-у, компанији која прати више од 2.000 таквих програма, укључујући оне који нуде учешће или помоћ при затварању.

Чак и ако програм има захтев за купца куће по први пут, немојте се рачунати само зато што сте претходно поседовали кућу. Програми обично дефинишу првог купца као купца који није имао кућу у последње три године.

Неки локални програми циљају одређене групе, као што су наставници, полицајци, службеници за хитне случајеве или градски службеници.

Захтеви за програме помоћи за авансно плаћање се разликују, али обично морате:

 • Похађајте курс образовања за купце куће.

 • Испуните границе прихода. Многи програми су усмерени на становнике са ниским и умереним примањима, тако да приход домаћинства зајмопримца мора бити испод одређеног прага.

 • Купујте на одобреној локацији.

 • Останите испод максималне куповне цене куће, која је обично проценат средње куповне цене куће у области.

 • Дајте нешто од свог новца за куповину.

Како пронаћи програме помоћи за учешће

Нека места на којима можете да проверите да ли постоје програми укључују:

 • Ваш државни орган за стамбено финансирање. Посетите НердВаллет-ову страницу са програмима за купце куће по први пут и изаберите своју државу да бисте видели опис програма у којима живите.

 • Ваше градске и окружне владе. Многи градови и округи нуде помоћ при плаћању аванса и друге програме за повећање власништва над кућом.

 • У.С. Одељење за становање и урбанизам. Посетите страницу локалних програма за куповину куће на веб локацији ХУД-а и изаберите своју државу да бисте видели листу програма.

 • Саветници за становање које је одобрио ХУД. Биро за финансијску заштиту потрошача има алат за проналажење саветника за становање у вашој области.

 • Ресурс за авансно плаћање. Компанија нуди алат на својој веб страници за проналажење програма за купце куће у вашем подручју. Онлине формулар захтева да наведете контакт информације.

Како се пријавити за помоћ при отплати хипотеке

Посетите веб локацију локалне владине агенције или организације која администрира програм да бисте сазнали више о захтевима за помоћ при уплати и да бисте добили листу одобрених хипотекарних кредитора.

Пријавите се за хипотеку код зајмодавца коме је одобрено да ради са програмом грантова. Локалне агенције можда могу да препоруче кредитне службенике који имају искуства у помагању људима да се пријаве за грантове које администрирају.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here