Осигурање пословања е-трговине: опције покрића и како га добити

Да бисте заштитили своје пословање е-трговине од потенцијалних тужби, несрећа и катастрофа, вероватно ће вам требати више врста пословног осигурања.

Већина онлајн продавница треба да има осигурање од опште одговорности и осигурање од одговорности за производе како би се заштитили од неких од најчешћих ризика са којима се трговци е-трговине суочавају, као што су повреде купаца и оштећење имовине. У ствари, неке платформе трећих страна, као што је Амазон, могу захтевати доказ о пословном осигурању да би вам омогућиле да продајете користећи њихову веб локацију.

Ево шта треба да знате о пословном осигурању е-трговине, као и како да пронађете право покриће за вас.

Зашто је предузећима е-трговине потребно осигурање?

Иако би вођење бизниса е-трговине могло да ублажи неке од ризика са којима се суочавају традиционални класични послови – као што су несреће приликом клизања и пада или физичко оштећење излога – продавци на мрежи нису без ризика.

Због тога је потребно осигурање е-трговине да би се помогло онлајн продавницама да покрију финансијске губитке и штету која настане као резултат пословних операција.

Ево неких од уобичајених ризика са којима се предузећа е-трговине суочавају:

 • Неисправни производи који повређују купца или оштећују његову имовину.

 • Кршења података веб сајта која откривају информације о клијентима.

 • Немогућност испуњавања поруџбина купаца због проблема са добављачем или ланцем снабдевања.

 • Тужбе које су резултат неиспоруке производа или услуге на време или кршења уговора са клијентом.

 • Оштећена или украдена роба или инвентар — било на локацији вашег предузећа, у транзиту или док се чувају у складишту залиха.

Шта је најбоље за ваш посао? Одговорите на неколико питања и ми ћемо вас упоредити са партнером за осигурање који вам може помоћи да обезбедите понуде. ПОЧЕТИ Назад на врх

Које врсте осигурања требају предузећима е-трговине и онлајн продавцима?

Генерално, већина предузећа за е-трговину треба да има стандардно осигурање од опште одговорности за покривање захтева за телесне повреде треће стране и штету на имовини. За онлајн продавце који продају физичку робу, осигурање од одговорности за производ може понудити посебно покриће за потраживања у вези са неисправним или неисправним артиклима.

Међутим, можда ћете моћи да одложите куповину осигурања за е-трговину ако тек покрећете своју продавницу или ако нудите услуге које су прилично ниског ризика, као што су транскрипција или подучавање.

Нисте сигурни да ли ваше предузеће спада у једну од ових категорија? Користите наш водич да бисте утврдили да ли је вашем предузећу потребно осигурање.

Осигурање опште одговорности за предузећа е-трговине

Обично полисе осигурања опште одговорности покривају следеће:

Телесна повреда: Тужбе треће стране за телесне повреде као резултат интеракције са вашим предузећем. Ако купац посети вашу канцеларију или излог, спотакне се о кутију инвентара и угану зглоб, ваша општа политика одговорности ће покрити њихове медицинске рачуне и све правне таксе или трошкове поравнања ако тужи ваше пословање.

Чак и ако своју е-трговину водите од куће, ово покриће је и даље применљиво. На пример, ако возач доставе посети вашу кућу како би оставио пошиљку за ваше предузеће и спотакне се о поломљено степениште на вашем предњем трему, сломивши руку — ова полиса покрива све медицинске рачуне, правне таксе или трошкове поравнања у вези са инцидент.

Имовинска штета: Захтеви трећих страна за имовинску штету као резултат интеракције са вашим предузећем. Ако клијент долази у ваше кућно предузеће да преузме онлајн поруџбину, а док примате њихову уплату, ви проспете шољицу топле кафе на сто на којој пржи мобилни телефон клијента, ваше опште осигурање од одговорности ће покрити трошкови његове замене.

Личне повреде и повреде оглашавања: Тужбе треће стране за клевету, клевету или кршење ауторских права против вашег предузећа. Ако неко од ваших запослених објави промотивни чланак на вашој веб страници за е-трговину и да лажну изјаву о конкуренту — а конкурент прочита чланак и тужи вашу продавницу — ова политика ће покрити све повезане правне таксе и трошкове поравнања.

Иако ће неки продавци на мрежи имати користи од наменске полисе осигурања од одговорности за е-трговину, други, попут кућних продавница са мало посетилаца који се баве послом, могу једноставно да додају потврду о одговорности у своју постојећу полису осигурања личних власника кућа.

Назад на врх

Осигурање од одговорности за производе за предузећа е-трговине

Осигурање од одговорности за производ помаже у заштити онлајн продавница од захтева трећих страна за телесне повреде или штету на имовини проузроковане производом који је произвела или продала. Ова врста полисе покрива физичку или имовинску штету као резултат:

 • Дефекти у производњи.

 • Недостаци дизајна.

 • Непружање адекватних упутстава, етикета или упозорења.

Ако ваша е-трговина продаје шампон, а купац га купи, има алергијску реакцију на један од састојака и тужи, ваше осигурање од одговорности за производ ће покрити повезане медицинске трошкове, правне таксе и трошкове поравнања.

Слично томе, ако ваша онлајн продавница продаје лампе, а када купац прими њихову куповину и укључи је, избије пожар и уништи њихов тепих, ова политика ће помоћи да се покрију трошкови замене.

Неки добављачи осигурања продају осигурање од одговорности за производе одвојено од осигурања од опште одговорности, али неколико компанија које нуде полисе осигурања е-трговине укључују обе врсте покрића у своју полису опште одговорности. На пример, Нект-ово опште осигурање од одговорности за предузећа е-трговине укључује стандардно покриће и покриће одговорности за производ, као и Тхе Хартфорд'с.

Назад на врх

Додатне опције осигурања за предузећа е-трговине

Иако опште осигурање и осигурање од одговорности за производе могу бити довољне за неке компаније е-трговине, друге могу имати користи од додатног покрића.

Ево неких од различитих врста пословног осигурања које би онлајн трговци могли да размотре и шта ове политике обично покривају.

Врста осигурања

Шта покрива

Осигурање пословне имовине

Пословна имовина као што су инвентар, опрема и друга физичка имовина. Покрива финансијске губитке ако је ваша имовина оштећена услед одређених временских прилика, опасности и несрећа.

Ако имате онлајн продавницу накита и електрични пожар уништи све залихе похрањене у вашој канцеларији, ова политика би помогла да покријете трошкове замене вашег инвентара.

Осигурање одштете радника

Медицински трошкови запослених за болести или повреде на раду. Свака држава осим Тексаса захтева од послодаваца да имају радничку накнаду за своје запослене.

Ако запослени припрема онлајн поруџбине за испоруку из вашег складишта залиха и случајно се посеку отварачем за кутије, полиса вашег радника ће покрити све повезане медицинске трошкове.

Осигурање од професионалне одговорности

Тврдње о грешци, професионалном немару, кршењу уговора или неиспоруци обећане услуге на време.

Ако сте дигитални текстописац и не успете да на време испоручите маркетиншке материјале за покретање нове веб странице вашег клијента, клијент би могао да вас тужи, тврдећи да је кашњење довело до смањења пословања. Ова политика покрива све повезане правне таксе или трошкове поравнања.

Осигурање сајбер безбедности

Финансијски губици узроковани сајбер инцидентима као што су кршење података, напади рансомваре-а и хаковања.

Ако је ваша веб локација за е-трговину хакована и хакери објаве сачуване информације о кредитним картицама свих ваших клијената, ова политика ће покрити трошкове обавештавања ваших клијената, истраге инцидента и пружања услуга праћења кредита.

Осигурање сајбер безбедности такође може да покрије трошкове као што је процена ризика за будуће инциденте, као и правне таксе или поравнања ако трећа страна тужи ваше пословање као резултат сајбер инцидента.

Осигурање од прекида пословања

Изгубљени приходи и оперативни трошкови, као што су плате и кирија, након велике катастрофе.

Ако пожар уништи складиште у које шаљете онлајн поруџбине своје продавнице, ова политика ће покрити приход који губите док обнављате, као и основне трошкове које морате да платите док не почнете да радите опет.

Осигурање унутрашњег мора

Пословна имовина док је у транзиту или док је ускладиштена на локацији треће стране. Покрива штету која је настала услед крађе, вандализма, као и одређених опасности и временских прилика.

Ако добијате испоруку рачунара за своју продавницу електронике на мрежи —и током процеса, комби за доставу је проваљен и неколико кутија рачунара је украдено — ова политика би помогла да се покрију трошкови њихове замене.

Предузећа е-трговине која желе да купе више врста осигурања могу се одлучити за пакетно покриће кроз полису власника предузећа или БОП. Типично, БОП комбинује осигурање опште одговорности, осигурање комерцијалне имовине и осигурање од прекида пословања, али се може прилагодити тако да задовољи потребе вашег пословања.

Можда ћете открити да политика власника предузећа омогућава да додате кршење података или покриће сајбер одговорности, као и осигурање од професионалне одговорности.

За мање продавце на мрежи којима је потребно само неколико врста покрића, политике власника предузећа могу бити исплативије од куповине више полиса засебно.

Назад на врх

Колико кошта осигурање е-трговине?

Цена вашег пословног осигурања зависиће од низа фактора, као што су:

 • Број политика које су вам потребне.

 • Обим вашег покрића и ограничења ваше политике.

 • Локација пословања.

 • Производи или услуге које нудите.

 • Број запослених које имате.

 • Ваша пословна имовина.

 • Историја претходних потраживања.

Типично, предузећа са већим ризиком — и она којима је потребно више покрића осигурања — ће имати веће трошкове. Према томе, малопродајни продавац е-трговине код куће са ограниченим прометом купаца вероватно ће имати много ниже трошкове од пословања на мрежи са више запослених или оног који води операције кроз засебно складиште.

Да бисте сазнали колико ће осигурање е-трговине коштати вашу онлајн продавницу, препоручујемо да контактирате добављаче осигурања да бисте добили прилагођене понуде за ваше пословање.

Назад на врх

Како добити осигурање пословања е-трговине

Да бисте добили пословно осигурање за своју продавницу е-трговине, можете да пратите ових шест корака:

1. Процените своје ризике. Које врсте несрећа, опасности, катастрофа или тужбе представљају највећи ризик за ваше пословање? Да ли се ваша интернет продавница налази код куће? Да ли имате запослене? Где чувате свој инвентар и како га транспортујете до купаца? Одговарање на оваква питања може вам помоћи да идентификујете ризике са којима се ваше пословање суочава.

2. Одлучите које врсте политика су вам потребне. На основу ризика које сте идентификовали, можете одредити које полисе осигурања е-трговине ће најбоље заштитити ваше пословање. Општа одговорност и покриће одговорности за производ могу бити добре опције за почетак за већину продаваца на мрежи, али додатне политике – као што су осигурање сајбер безбедности, осигурање од професионалне одговорности и осигурање комерцијалне имовине – такође могу бити корисне.

3. Изаберите како да купујете. Имате више опција које можете изабрати када одлучујете како да купујете за осигурање вашег пословања е-трговине. Можете да радите са брокером, користите онлајн тржиште или директно контактирате пружаоце осигурања. Продавцима на мрежи ће можда бити лакше да се одлуче за било коју од последњих опција, јер оне могу бити много брже и практичније од рада са брокером.

4. Изаберите провајдера. НердВаллет препоручује да добијете понуде од више добављача осигурања пре него што донесете одлуку. Да бисте изабрали добављача који је најбољи за ваше пословање, желећете да погледате факторе као што су:

 • Покривеност политике.

 • Ограничења одговорности.

 • Цост.

 • Рецензије и жалбе добављача.

 • Кориснички сервис.

» ВИШЕ: Компаније за пословно осигурање: Како упоредити опције 

Прочитајте неке од наших рецензија популарних осигуравајућих компанија:

Цхубб

Натионвиде

Геицо

Следећи

Хартфорд

Прогресивна

Хисцок

Државна Фарма

Либерти Мутуал

УСАА

5. Купите своје полисе. Након што сте одредили који провајдер је прави за ваше потребе, спремни сте да купите осигурање пословања е-трговине. Када купите покриће, можете да подесите свој онлајн налог, ако је доступан, подесите месечна плаћања и научите како да поднесете захтев.

Такође би требало да будете сигурни да знате како да контактирате корисничку подршку — и, ако вам је потребан сертификат о осигурању за продају преко онлајн тржишта као што је Амазон — да то затражите од свог провајдера.

6. Ажурирајте своје политике. Требало би да обнављате своје осигурање е-трговине на годишњем нивоу. Када су ваше полисе за обнављање, можете поново да процените своје ризике да бисте утврдили да ли треба да промените или прилагодите своје покриће. Међутим, ако ваша онлајн продавница доживи значајну промену пре него што ваша полиса буде обновљена, као што је запошљавање вашег првог запосленог, можете поново проценити своје осигурање у то време.

Назад на врх

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here