Еарнест вс. СоФи: Шта је боље за рефинансирање студентских кредита?

Ако купујете зајмодавца за рефинансирање студентског кредита, Еарнест и СоФи су јаке опције. НердВаллет даје и пет звездица и оцењује њихове кредите за рефинансирање међу најбољима у целини.

Прави избор је онај који вам штеди највише новца.

Али ако расправљате о Еарнест-у наспрам СоФи-ја јер су њихове каматне стопе сличне, упоредите карактеристике као што су услови зајма и опције за избегавање кашњења да бисте лакше одлучили шта је боље за вас.

Еарнест вс. СоФи рефинансирање на први поглед

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за производе студентских кредита узима у обзир више од 50 тачака података у више категорија, укључујући опције отплате, корисничку подршку, транспарентност зајмодавца, подобност зајма и критеријуме преузимања. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за производе студентских кредита узима у обзир више од 50 тачака података у више категорија, укључујући опције отплате, корисничку подршку, транспарентност зајмодавца, подобност зајма и критеријуме преузимања.
Проверите стопуПроверите стопу

Фикед АПР

2.44-5.79%

Фикед АПР

2.49-6.94%

Вариабле АПР

1.88-5.64%

Вариабле АПР

1.99-6.59%

Мин. Кредитна оцена

650

Мин. Кредитна оцена

650

Еарнест вс. СоФи кључне карактеристике

Ево неких кључних области у којима се Еарнест и СоФи разликују — и које имају предност у свакој од њих. За потпуне детаље, прочитајте наш појединачни преглед студентских кредита Еарнест и преглед студентских кредита СоФи.

Подобност зајмопримца

Предност: СоФи

Да бисте се квалификовали код било ког зајмодавца за рефинансирање, обично ће вам требати кредитни резултат од најмање 600-их и довољан приход да покријете све своје дугове.

Ни СоФи ни Еарнест нису у потпуности транспарентни у погледу својих специфичних финансијских захтева. Али СоФи барем рефинансира кредите зајмопримцима у ширем спектру ситуација.

На пример, Еарнест вас неће квалификовати ако желите или морате да урадите следеће:

 • Пренесите родитељске кредите на своје име.

 • Рефинансирање током медицинског или стоматолошког боравка.

 • Пријавите се са супотписником.

Ако планирате да се пријавите са супотписником, упоредите ЦоммонБонд са. СоФи.

НердВаллет препоручује да се претходно квалификујете са више зајмодаваца пре него што се пријавите. На тај начин ћете знати да ли ћете вероватно добити одобрење и по којој стопи без утицаја на ваш кредит.

Опције за зајмопримце који се боре

Предност: озбиљно

Морате бити у доброј финансијској форми да бисте рефинансирали кредите. Али ако се ваша ситуација промени, подршка зајмодавца може бити кључна.

Ако не можете да приуштите уплате, и Еарнест и СоФи вам дозвољавају да их одложите на 12 месеци путем стрпљења. Али Еарнест нуди додатне опције да избегне делинквенцију или неизвршење:

 • За краткорочну флексибилност: Уплату можете прескочити сваких 12 месеци.

 • За дугорочно олакшање: Можда ћете моћи да промените рок отплате или каматну стопу.

Еарнест такође нема накнаде за кашњење у случају да пропустите плаћање. СоФи наплаћује 5 УСД када ваша уплата касни 15 дана.

Ако желите зајмодавца са великодушнијом политиком стрпљења, упоредите Еарнеста са. ЦоммонБонд.

Услови отплате

Предност: озбиљно

СоФи нуди бројне услове отплате: 5, 7, 10, 15 или 20 година. Али Еарнест вам омогућава да у потпуности прилагодите свој распоред тако што ћете изабрати било који период између 5 и 20 година.

Та врста прецизности може бити важна за ваш месечни буџет или дугорочне циљеве.

На пример, рецимо да је преостало осам година вашег тренутног кредита. Ако рефинансирате на краћи рок, ваша штедња би се могла повећати - али и ваша плаћања могу, у зависности од ваше нове каматне стопе. Одлучивање за дужи рок може смањити ваше рачуне, али и уштеде.

У овом случају, морали бисте да убрзате или успорите отплату помоћу СоФи-ја. Еарнест би ти дозволио да останеш на истом путу.

Користите калкулатор за рефинансирање студентског кредита да видите како прилагођавање рока отплате може утицати на вашу краткорочну и дугорочну штедњу.

Ектрас

Предност: СоФи

И Еарнест и СоФи имају бонус програме за студентске кредите. Али СоФи се протеже даље од студентских зајмова, омогућавајући вам да зарадите до 10.000 долара уз препоруке на друге финансијске производе зајмодавца, као што су лични зајмови и инвестициони рачуни.

Чланови СоФи-ја такође добијају приступ нефинансијским бенефицијама, укључујући обуку у каријери и догађаје у заједници. Ако ћете искористити ове додатке, СоФи има предност у односу на Еарнест.

Еарнест вс. СоФи: суштина

Еарнест је најбољи ако цените флексибилност отплате. Али ако не можете да се квалификујете са Еарнестом — на пример, потребан вам је супотписник — СоФи је одлична алтернатива која такође нуди бројне погодности за чланове.

Еарнест и СоФи су такође добар избор у зависности од ваших специфичних циљева рефинансирања. Упоредите њихове производе са другим зајмодавцима у следећим случајевима да бисте добили најбољу могућу понуду:

 • Најбоље компаније за рефинансирање студентских кредита.

 • Најбоље рефинансирање кредита за медицинску школу.

 • Најбоље рефинансирање кредита за стоматолошку школу.

 • Најбоље рефинансирање кредита за пословне школе.

 • Најбоље рефинансирање кредита за правни факултет.

 • Најбоље рефинансирање студентског кредита за апотеку.

 • Најбољи родитељ ПЛУС рефинансирање кредита.

 • Најбољи зајмодавци за рефинансирање за брзо отплату кредита.

 • Најбољи бонус програми за рефинансирање студентског кредита.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here