Хитна финансијска помоћ за студенте: које су ваше могућности?

Студенти без финансијске сигурносне мреже су у тешкој ситуацији када се појаве неочекивани трошкови.

„Шансе да њихови родитељи подигну рачун нису тако велике“, каже Сара Голдрик-Раб, професор на Универзитету Темпл у Филаделфији и председник и оснивач Тхе Хопе Центра за колеџ, заједницу и правду, истраживања центар на универзитету.  „Није због недостатка породица које то желе; немају га.”

» ВИШЕ: Студенти могу добити више помоћи током кризе са корона вирусом

Национална анкета Тхе Хопе Центра из пролећа 2020. (од средине априла до средине маја) показала је да је скоро три од пет студената универзитета међу 38.000 испитаних рекло да доживљавају несигурност основних потреба. Четрдесет четири процента анкетираних ученика у двогодишњим школама и 38 одсто ученика у четворогодишњим школама рекло је да су искусили несигурност у храни у претходних 30 дана. Поред тога, 11% оних у двогодишњим школама и 15% у четворогодишњим школама искусило је бескућништво због пандемије.

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Шта колеџи чине да помогну

Препознајући да финансијска криза може приморати ученика да се повуче са наставе, око три четвртине колеџа и других виших школа нуди неку врсту помоћи, према истраживању програма хитне помоћи колеџима из 2016. које је спровело струковно удружење НАСПА-Администратори за студентска питања у Више образовање. Програми укључују зајмове и мале новчане грантове, ваучере за трпезарију и оставе за храну, и стипендије за завршетак семестра.

» ВИШЕ: Како платити додатне трошкове факултета

Утицај може бити значајан. „Открили смо да ако можете да ублажите њихове потребе на једном месту, то ће ослободити њихове финансије да подрже друге ствари попут школарине, књига, становања или станарине“, каже Стен Џексон, директор комуникације за студентска питања и маркетиншке иницијативе на Универзитету Џорџије у Атини, Џорџија.

Ево ресурса за ученике којима је потребна хитна помоћ. У зависности од политике ваше школе, можда ћете морати да обезбедите документацију о вашим финансијским потребама.

» ВИШЕ: Шта је финансијска помоћ заснована на потребама?

Хитни новчани грантови за студенте погођене ЦОВИД-19

Факултети имају потпуно нови лонац финансирања за хитну помоћ студентима. Најновији пакет помоћи обезбеђује скоро 40 милијарди долара финансирања колеџа и универзитета. Од њих се тражи да потроше половину на студенте у виду грантова за хитну финансијску помоћ који ће се дистрибуирати до септембра. 30, 2023. Од 11. маја 2021. средства су доступна свим студентима, укључујући студенте без докумената и међународне студенте.

То је највећи лонац новца који је до сада додељен студентима. У првобитном Закону о помоћи, помоћи и економској безбедности у вези са корона вирусом, школе су добиле 14 милијарди долара, док је други пакет помоћи обезбедио 22 долара.7 милијарди колеџима. Оба пакета су захтевала да факултети користе половину на грантове за студенте.

» ВИШЕ: Водич за преживљавање на факултету за ваш новац

Средства се могу користити за технологију као што су лаптоп рачунари, материјал за курс, храна, становање, здравствена заштита и брига о деци, према одељењу за образовање.

Износ који школа прима заснива се на факторима око броја уписаних прималаца Пелл Грант-а. На школама је да креирају процес расподеле средстава. Мораћете да контактирате своју канцеларију за финансијску помоћ са захтевом за новчана средства и обезбедите сву документацију коју траже да подржи ваш случај.

Хитна помоћ у школарини

Контактирајте канцеларију за финансијску помоћ или студентска питања ваше школе да бисте се распитали о програмима за хитне случајеве, који могу укључивати хитне грантове за студенте, стипендије за завршетак, хитне студентске кредите или ваучере. Обично се овим новцем може платити школарина, становање, књиге, залихе и превоз.

» ВИШЕ: Како користити студентске кредите за трошкове живота

На пример, на Гранд Рапидс Цоммунити Цоллеге у Гранд Рапидсу, Мицхиган, помоћ је доступна студентима који се суочавају са хитним ситуацијама као што је губитак посла, деложација или искључење комуналних услуга. Фонд је студентима обезбедио преко 78.000 долара грантова и зајмова од 2014. године, према Даве Мурраиу, портпаролу школе.

Опције за храну за хитне факултете

Ако немате доследан приступ храни, контактирајте канцеларију за студентске послове ваше школе да бисте сазнали више о програмима као што су ваучери за храну, стипендије, бесплатни планови оброка, приступ бенефицијама СНАП-а и остава за храну.

На Универзитету Џорџије, где Џексон каже да је 10% становништва погођено несигурношћу хране, студенти могу да се пријаве за годишње стипендије за храну које додељују планове оброка. Ту је и остава за храну у кампусу.

Оставе за храну обично имају некварљиву храну, али неке могу имати и свежу храну и предмете као што су средства за чишћење и хигијенски производи, каже Клер Кејди, суоснивач и директор Алијансе банке хране колеџа, која има 626 школа чланица.

» ВИШЕ: Фонд за хитне случајеве који можете јести

Остава за храну на државном универзитету Орегон у Корвалису, Орегон, обезбеђује око 20.000 оброка по семестру, каже Никол Хиндес, помоћница директора универзитетског ресурсног центра за људске услуге. Хиндес каже да су бесплатни ваучери за трпезарију програм који се највише користи.

„Могу да проводе време учећи са својим пријатељима и да се не осећају неприкладно састајајући се у трпезарији“, каже Хиндес. „Остава за храну је исплативија, али програм помоћи у храни је онај који ученици воле и који им одговара.”

Привремено проширене погодности СНАП-а за студенте

Одељење за образовање, као део пакета помоћи за ЦОВИД, проширило је погодности СНАП-а како би допрло до већег броја ученика од јануара. 16. 2021. Биће на снази до 30 дана након укидања ванредног стања у вези са пандемијом болести ЦОВИД-19. Студенти који су уписани најмање на пола радног времена могу привремено добити СНАП бенефиције ако:

• Имају право да учествују у студијама рада које финансира држава или савезна држава током академске године.

• Имају очекивани допринос породице од 0 у текућој академској години (укључујући студенте који испуњавају услове за максималну стипендију Пелл)

Помоћ за стамбено збрињавање студената

Неколико школа има смештај за хитне случајеве, а опције су често ограничене.

„Заиста не постоји добро решење за становање“, каже Дафне Хернандез, истраживач са Универзитета у Хјустону која спроводи студију о ефикасности стипендија за храну на колеџима заједнице у Хјустону. „Четири зида и кров су мало тежи од хране.”

Сазнајте од канцеларије за становање ваше школе или канцеларије за студентска питања да ли постоји програм за хитне случајеве у кампусу. Неке школе су издвојиле спаваонице. Канцеларија за студентска питања у вашој школи такође може указати на стамбена решења ван кампуса, укључујући краткорочно подстанарство, станове, склоништа за младе или дељење соба.

Ако ваш кампус привремено или до краја семестра затвори своје становање, распитајте се о опцијама за студенте који не могу да оду. Током кризе са корона вирусом, на пример, факултети су често дозвољавали угроженим студентима да остану у кампусу, као што су бескућници и међународни студенти.

Широкопојасни приступ с попустом

Примаоци Пелл Грант-а имају право на попуст до 50 УСД месечно (или до 75 УСД месечно за домаћинства која испуњавају услове на квалификованим племенским земљама) за услуге широкопојасног интернета. Попуст је доступан у оквиру привременог програма којим управља Федерална комисија за комуникације.

Ученици који су добили Пелл Грант током школске 2020-21. године имају право на месечни попуст. Домаћинства која учествују могу такође да добију једнократни попуст до 100 УСД за један повезани уређај (лаптоп, десктоп или таблет), али морају да допринесу између 10 и 50 УСД за трошкове уређаја.

Да би се пријавили, примаоци Пелл Грант-а морају да ураде једно од следећег:

  1. Директно се обратите њиховом жељеном провајдеру широкопојасног приступа који учествује.

  2. Идите на ГетЕмергенциБроадбанд.орг за пријаву на мрежи.

  3. Позовите 833-511-0311 за пријаву поштом.

Студенти који испуњавају услове могу научити више на фцц-у.гов/броадбандбенефит.

Проналажење дугорочних решења

Програми хитне помоћи колеџима обично су краткорочни поправци који немају намеру да замене савезну помоћ. Обавезно поднесите бесплатну апликацију за федералну помоћ студентима, или ФАФСА, сваке године. Можда ћете морати да уложите жалбу ако не добијете довољно помоћи или се појави неочекивана ситуација, као што су незапосленост, медицински трошкови или смрт неговатеља.

» ВИШЕ: Како направити ФАФСА исправке и ажурирања

Да бисте се жалили на вашу понуду помоћи, чак и средином године, контактирајте канцеларију за финансијску помоћ ваше школе. Будите спремни да:

  • Детаљно опишите своје околности.

  • Замолите канцеларију да преиспита вашу доделу помоћи.

  • Наведите било коју документацију која поткрепљује вашу тврдњу.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс. 

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here