ФедЛоан Сервицеинг Ендинг Цонтрацт: Шта очекивати“,

ФедЛоан Сервицинг је једна од осам компанија које сервисирају савезне студентске кредите прикупљањем и праћењем плаћања. То је такође једини сервисер који управља апликацијама за опрост зајма у јавној служби.

Очекује се да ће ФедЛоан окончати сервисирање свих савезних зајмова након децембра 2021. Сви савезни зајмови у портфељу ФедЛоан ће бити подељени и пренети другим сервисерима укључујући ЕдФинанциал, МОХЕЛА, Навиент и Нелнет. Међутим, очекује се да ће Навиент престати са сервисирањем кредита након децембра 2021. и његов портфолио ће бити пребачен на Макимус.

ФедЛоан управља Агенција за помоћ у високом образовању Пенсилваније, или ПХЕАА, непрофитна организација која пружа услуге финансијске помоћи и администрира више програма државних грантова.

Док се трансфер не деси, ако је ФедЛоан ваш сервисер за студентске кредите, ево шта вам може помоћи да урадите.

 • Региструјте се за онлајн приступ свом налогу. Када добијете приступ, можете контактирати ФедЛоан, приступити својим месечним изводима наплате и платити рачуне.

 • Пријавите се за аутоматско плаћање. ФедЛоан може аутоматски одбити ваше уплате са вашег банковног рачуна. Пријављивање за аутоматско плаћање ће смањити вашу камату за 0.25%.

 • Пријавите се за отплату на основу прихода. Можете затражити отплату засновану на приходу, која ограничава уплате вашег студентског кредита на проценат вашег прихода, попуњавањем папирног обрасца са ФедЛоан-ом. (Можете се пријавити онлајн на студентаид-у.гов а затим поново потврдите свој приход сваке године и онлајн.)

 • Обрадите захтеве за одлагање и одлагање. ФедЛоан вам може помоћи да привремено престанете да плаћате или да смањите износ плаћања ако се квалификујете. Ово вам помаже да задржите добру репутацију како бисте избегли неизвршење обавеза. Али током било којег периода одлагања или стрпљења, камата може наставити да расте.

 • Обрадите месечне уплате и додатна плаћања. ФедЛоан ће пратити и прикупљати ваша плаћања. Ако желите да извршите додатна плаћања, можете да наложите ФедЛоан-у (онлајн, телефоном или поштом) да примени додатна плаћања на ваше тренутно стање. У супротном, може уместо тога применити додатни износ на уплату следећег месеца.

 • Обрада захтева за опрост зајма за јавне услуге. ФедЛоан је једини савезни сервисер за кредите који се бави апликацијама за опрост зајма у јавној служби, укључујући обраду образаца за потврду запослења. Можете да подносите своје обрасце годишње и да се пријавите за опрост након што извршите 120 квалификованих исплата док радите за послодавца који испуњава услове.

» ВИШЕ: Сервисери студентских кредита: Ко су и чиме се баве?

Вашег сервисера зајма додељује У.С. Одељење за образовање када је ваш кредит први пут исплаћен вашем колеџу. Назив компаније која вам сваког месеца шаље рачун за савезни зајам је ваш сервисер. Ако ваша исплата кредита није почела или нисте сигурни која компанија је ваш сервисер, пријавите се на Ми Федерал Студент Аид да бисте сазнали. Такође можете да ступите у контакт са било којим од контакт центара за кредитне услуге тако што ћете позвати 1-800-4-ФЕД-АИД.

Сервисери су ту да вам помогну, али могу понудити изборе који су најбољи за компанију, а не за зајмопримца. То значи да не могу да промене начин на који се уплате обрађују и можда не предлажу најповољнију опцију отплате за вас. Најважније је да знате своје опције отплате како бисте знали права питања која треба да поставите.

Ако ФедЛоан не рачуна вашу квалификовану уплату током аутоматског одлагања

Према закону о олакшицама од корона вируса, сваки месец у шестомесечном аутоматском периоду мировања ће се рачунати у квалификоване исплате за опрост зајма за јавне услуге. Током јуна 2020. неки клијенти су пријавили да њихова плаћања нису приказана у ПСЛФ квалификационом алату за праћење плаћања. Сервисер је свестан проблема и ради на његовом решавању.

Када ће моји кредити бити пребачени са ФедЛоан-а??

Планирано је да ФедЛоан Сервицинг настави сервисирање кредита до децембра 2021. године, али неће наставити са продужењем тог уговора. Сервисирање кредита ће се завршити по истеку уговора.

Пре истека уговора о сервисирању, зајмопримци треба да ураде следеће:

 • Преузмите и сачувајте историју плаћања са свог налога на мрежи или затражите копију од свог сервисера.

 • Ажурирајте своје контакт информације својом најновијом адресом, бројем телефона и адресом е-поште.

Бићете обавештени када дође до преноса сервисирања кредита, а ви ћете управљати плаћањима са новим сервисером. Сви сервисери испоручују исте опције и програме, али корисничка служба може да се разликује од једне до друге.

Када се ваш кредит пренесе, добићете информације које објашњавају како да приступите свом налогу преко његовог портала за услуге и да се пријавите за онлајн плаћања, аутоматско плаћање и обавештења само путем е-поште. Чак и ако сте ове функције поставили код претходног сервисера, мораћете да их поново покренете са новим сервисером.

Вероватно ћете остати код вашег сервисера кредита, осим ако не промените сервисера. Користите овај алат да бисте сазнали шта би могло да вам одговара.

Како доћи до службе за кориснике ФедЛоан-а

Контакт број ФедЛоан-а: 1-800-699-2908

Радно време ФедЛоан-а: понедељак - петак 8:00.м. - 9 п.м. ЕТ

ФедЛоан адреса за отплату кредита: 

одељење за образовање

ФедЛоан Сервицес

П.О. Бок 790234

Св. Лоуис, МО 63179-0234

ФедЛоан адреса за општу кореспонденцију: 

ФедЛоан Сервицес

П.О. Кутија 69184

Харрисбург, ПА 17106-9184

Адреса ФедЛоан-а за упите у вези са консолидацијом:

Одељење за консолидацију ФедЛоан

П.О. Кутија 69186

Харрисбург, ПА 17106-9186

Веб сајт ФедЛоан: мифедлоан.орг

Е-пошта ФедЛоан: Пријавите се на свој ФедЛоан налог да бисте послали е-пошту.

Друштвени канали ФедЛоан: ФедЛоан Фацебоок и ФедЛоан Твиттер

Како се жалити на ФедЛоан

Ако имате потешкоћа са ФедЛоан-ом које нисте могли да решите, почните тако што ћете поднети жалбу директно Канцеларији за заступање потрошача Агенције за помоћ у високом образовању Пенсилваније. То је највиша канцеларија за корисничку подршку ФедЛоан-а. Позовите 1-800-213-9827 или пошаљите пошту на:

Агенција за помоћ у високом образовању Пенсилваније

Канцеларија за заступање потрошача

1200 Нортх 7тх Стреет

Харисбург, ПА 17102

Ако имате кредитне спорове, можете послати поштом:

Кредит за сервисирање ФедЛоан-а

П.О. Кутија 60610

Харрисбург, ПА 17106-0610

Ако ваш проблем остане нерешен, можете да уложите жалбе на ФедЛоан на:

 • Федерални систем повратних информација о студентској помоћи.

 • Канцеларија вашег државног тужиоца.

 • Ваш државни уред за заштиту потрошача.

 • Ваш конгресни представник.

Водите евиденцију о разговорима које водите, укључујући дан, време и представника корисничке службе са којим сте разговарали. Чувајте копије свих писама, рачуна или е-порука о свом налогу.

Како решити спор са ФедЛоан-ом

Ако жалба не помогне, можете контактирати Савезну групу омбудсмана за помоћ студентима. Овај метод треба користити само као последње средство, каже савезна канцеларија за помоћ студентима. Попуните све информације на контролној листи информација омбудсмана пре него што контактирате. Када будете спремни да контактирате, ево како да ступите у контакт:

Телефон: 877-557-2575

Поштом: У.С. одељење за образовање

Група омбудсмана ФСА

П.О. Кутија 1843

Монтичело, КИ 42633

Такође можете да се обратите непрофитној организацији за студентске зајмове као што је Институт саветника за студентске кредите, која пружа бесплатно решавање спорова.

Осам савезних сервисера за студентске кредите

Сазнајте више о сваком од савезних сервисера за кредите, укључујући шта могу да ураде и како да контактирате.

ФедЛоан Сервицес

Нелнет

Навиент

МОХЕЛА

Едфинанциал Сервицес

ОСЛА

Велики Језера

Граните Стате Манагемент & Ресоурцес Сервис студентских кредита — ГСМР

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here