Предујмови ФХА зајма

То је велика рупа на путу ка поседовању куће: учешће. Али кредити Федералне стамбене управе дозвољавају уплате од само 3.5%.

На кући од 300.000 долара, 3.Уплата од 5% коштала би 10.500 долара. Упоредите то са традиционалним авансом од 20% који би износио 60.000 долара за исти дом. Велика разлика. И то пре трошкова затварања и других трошкова куповине куће.

Да бисте добили минимално 3.5% ФХА аванса, биће вам потребан кредитни резултат од 580 или више. Ако паднете у распону од 500 до 579, од вас ће се тражити да смањите најмање 10%.

Али ниске уплате на ФХА кредите имају своју цену: премије хипотекарног осигурања. Платићете унапред накнаду и текуће месечне премије које могу да трају током трајања кредита. Премија хипотекарног осигурања је један од завршних трошкова које ћете платити са ФХА кредитом, иако се може урачунати у укупан износ кредита.

» ВИШЕ: Захтеви за кредит ФХА

Остали кредити са ниским отплатом

Многе банке, кредитне уније и онлине хипотекарни зајмодавци нуде ФХА кредите. Али ФХА кредити нису једине хипотеке са ниским отплатом. Неке хипотеке које подржавају Фанние Мае и Фреддие Мац — које се називају „усклађени“ кредити — дозвољавају уплате од чак 3% за квалификоване зајмопримце. Ови кредити захтевају од зајмопримаца да плаћају приватно хипотекарно осигурање, баш као што ФХА кредити захтевају од зајмопримаца да плаћају државно хипотекарно осигурање.

» ВИШЕ: ФХА вс. конвенционални кредити

» ВИШЕ: Погледајте данашње ФХА стопе зајма

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here