ФХА опције зајма за рефинансирање

ФХА рефинансирање је начин да уштедите новац променом рока кредита или каматне стопе, нешто што многи власници кућа желе да ураде када су стопе ниске.

Али Федерална стамбена администрација има опције за рефинансирање које вам могу помоћи да остварите друге циљеве осим смањења месечне исплате хипотеке.

Познавање више о различитим врстама доступних кредита за рефинансирање ФХА може вам помоћи да одлучите да ли је један прави за вас.

Можете ли рефинансирати ФХА кредит?

Да, можете рефинансирати ФХА зајам и постоји низ ФХА опција рефинансирања које одговарају вашим потребама. Ако је ваша тренутна хипотека кредит ФХА, имаћете највише опција, али то није услов.

Свака врста рефинансирања има мало другачије стандарде квалификација, али основе су сличне ФХА захтевима за кредите за куповину. Можда ћете моћи да добијете одобрење за ФХА рефинансирање са нижим кредитним резултатом или већим односом дуга и прихода него што би зајмодавац тражио у конвенционалном рефинансирању. Међутим, тренутна рецесија и текућа пандемија ЦОВИД-19 навели су неке зајмодавце да пооштре своје захтеве за рефинансирање ФХА.

» ВИШЕ: Савети за рефинансирање са нижим кредитним резултатом

Када треба да рефинансирате ФХА кредит?

Можда ћете желети да рефинансирате свој ФХА зајам да бисте смањили каматну стопу, прешли на краћи рок хипотеке или преузели скуп пројекат као што је велика реновација куће.

Ако желите да уштедите новац, снижавање стопе хипотеке обично ће смањити ваше месечне отплате ФХА кредита и смањити укупну камату плаћену током трајања кредита. Ипак, важно је запамтити да нећете истински уживати у тој уштеди све док не достигнете тачку рентабилности. Тада је ваша штедња за рефинансирање једнака износу који сте потрошили на само рефинансирање.

Рефинансирање ФХА може имати значајне трошкове затварања, што може укључивати процену. И са било којим ФХА рефинансирањем, мораћете да платите нову премију осигурања хипотеке унапред једнаку 1.75% од укупног износа рефинансираног кредита. Ако рефинансирате хипотеку осигурану ФХА која је стара мање од три године, добићете завршни кредит који делимично рефундира нову премију унапред хипотекарног осигурања.

ФХА опције рефинансирања

ФХА стопа и рок рефинансирања

Ако рефинансирате да бисте променили каматну стопу или рок зајма, најосновнија опција је рефинансирање са стопом и роком (ако тренутно немате ФХА кредит) или једноставно рефинансирање ФХА (ако рефинансирате постојећи ФХА кредит ). У сваком случају, не можете да подигнете готовину, а ако рефинансирање резултира профитом већим од 500 долара, тај новац се примењује на главницу вашег кредита.

Зашто бисте добили рефинансирање ФХА по стопи и роковима? Осим потенцијалног снижавања ваше стопе или преласка са рецимо 30-годишње хипотеке на 15-годишње, ова врста ФХА рефинансирања може се користити за уклањање сузајмопримца из кредита или за отплату уговора о земљишту.

» ВИШЕ: Погледајте данашње ФХА стопе рефинансирања

ФХА поједностављује рефинансирање

ФХА поједностављено рефинансирање олакшава рефинансирање ФХА кредита јер не захтева нову ФХА процену. Рефинансирање без кредитних квалификација је још једноставније јер зајмодавац неће проценити вашу кредитну способност или однос дуга и прихода. Али ако се одлучите за поједностављено рефинансирање које испуњава услове за кредит, где се поново процењује ваш финансијски статус и способност да платите хипотеку, можда ћете моћи да добијете бољу каматну стопу.

Поређење различитих ФХА зајмодаваца за рефинансирање може вам такође помоћи да добијете нижу стопу. Ваш тренутни зајмодавац је добра полазна тачка, али је добра идеја да проверите стопе код најмање три зајмодавца да бисте били сигурни да је њихова понуда конкурентна.

» ВИШЕ: ФХА поједностављује захтеве за рефинансирање

ФХА рефинансирање готовине

ФХА рефинансирање готовине замењује вашу тренутну хипотеку новим, већим ФХА кредитом. Разлика између онога што сте дуговали по својој хипотеци и новог, већег износа кредита обезбеђује готовину.

Можете користити рефинансирање готовине да претворите део свог акумулираног кућног капитала у ликвидна средства за плаћање реновирања или консолидације дуга. Такође ћете, наравно, добити нову каматну стопу. Ако су стопе ниже него што су биле када сте први пут купили кућу, то може помоћи да се надокнаде веће месечне уплате из већег стамбеног кредита.

» ВИШЕ: Како добити ФХА рефинансирање готовине

ФХА 203(к) рефинансирање

Уз ФХА 203(к) рефинансирање, можете урачунати трошкове реновирања или поправке у укупан износ ваше нове хипотеке. Ова врста зајма за рефинансирање реновирања може се користити без обзира на то да ли је ваша тренутна хипотека подржана од стране ФХА или не.

Постоје две врсте ФХА 203(к) рефинансирања: стандардно и ограничено. Стандардно рефинансирање 203(к) захтева да поправке коштају најмање 5.000 долара, а мораћете да користите консултанта из 203(к) да бисте пратили посао. Ограничени 203(к) вам омогућава да прескочите консултанта, али ћете бити ограничени на неструктурне поправке које коштају 35.000 долара или мање. Са било којом врстом 203(к) рефинансирања, ваше поправке или надоградње морају испуњавати услове за ФХА.

» ВИШЕ: Смернице за ФХА 203(к) рефинансирање

Често постављана питања Да ли се рефинансирање ФХА исплати?

Зависи од ваше индивидуалне ситуације. Користите калкулатор за рефинансирање хипотеке да видите колико бисте могли да уштедите и када ћете достићи тачку рентабилности. Тада је уштеда коју добијете од рефинансирања једнака накнадама и трошковима затварања.

Колико брзо се ФХА кредит може рефинансирати?

Када можете рефинансирати свој ФХА зајам зависи од врсте ФХА рефинансирања коју одаберете. Код већине једноставних и краткорочних рефинансирања, нема периода чекања. ФХА поједностављена рефинансирања захтевају најмање 6 месеци, а са рефинансирањем у готовини, обично ћете морати да чекате најмање 12 месеци.

Постоји ли казна за рефинансирање ФХА кредита?

Не. Али као и код сваког рефинансирања, платићете трошкове затварања. Уз ФХА зајам, ти трошкови ће укључивати нову премију осигурања хипотеке унапред и, осим ако не одаберете ФХА поједностављено рефинансирање, нову ФХА процену.

Можете ли рефинансирати ФХА кредит да бисте се ослободили хипотекарног осигурања?

Не. Без обзира на то који део вашег ФХА кредита сте отплатили, премије ФХА хипотекарног осигурања или МИП трају 11 година ако сте уплатили учешће од 10% или више. Са учешћем мањим од 10%, платићете МИП током трајања кредита. Једини начин да се уклони ФХА хипотекарно осигурање је рефинансирање са ФХА кредита на конвенционални зајам.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here