ФХА Поједноставно рефинансирање: шта треба да знате

ФХА поједностављено рефинансирање омогућава вам да прескочите једну од највећих препрека за добијање ФХА зајма: Процена. Ова пречица вам штеди време и новац, али не могу сви да је искористе. Само зајмопримци који испуњавају одређене услове могу добити паузу приликом рефинансирања зајма за куповину куће који је првобитно подржала Федерална стамбена управа.

Ево шта треба да знате ако желите да добијете ово рефинансирање.

Шта је ФХА стреамлине програм?

ФХА стреамлине рефинанце је програм који омогућава власницима кућа са хипотекама које подржава ФХА да рефинансирају уз мање времена, гњаваже и папирологије. Уз поједностављено рефинансирање, не морате поново да пролазите кроз процес ФХА процене, пошто је ФХА већ проценила имовину.

Постоје две врсте ФХА поједностављеног рефинансирања: кредитно квалификовано и некредитно. Поједностављено рефинансирање које испуњава услове захтева од вашег зајмодавца да изврши проверу кредитне способности, израчуна однос дуга и прихода (ДТИ) и процени вашу способност да наставите да плаћате хипотеку.

Ови захтеви се не примењују на рефинансирање ФХА који не испуњава услове за кредит, па зашто бисте се одлучили за радно интензивнију опцију? Специфичне околности, као што је потреба да се зајмопримац уклони из хипотеке, захтевају поједностављено рефинансирање ФХА који испуњава услове за кредит. Ипак, постоји плус: Додата документација потребна за поједностављено рефинансирање које испуњава услове за кредит може резултирати нижом каматном стопом него што бисте добили са верзијом која не квалификује кредит.

Програм поједностављења је доступан само власницима кућа који већ имају ФХА кредите, али то не значи да морате да рефинансирате код свог постојећег зајмодавца. Захтеви и накнаде за кредит ФХА могу се разликовати од зајмодавца. Упоређивање цитата неколико различитих ФХА зајмодаваца за поједностављење рефинансирања помоћи ће вам да пронађете најбољу понуду.

ФХА поједностављује смернице

Чак и са мање папирологије, и даље постоје услови о којима ћете морати да знате пре него што започнете ФХА поједностављено рефинансирање:

  • Не можете каснити са тренутним ФХА кредитом. Правила се разликују за рефинансирање које испуњава услове и не квалификује кредит, али у крајњој линији, морате имати историју правовремених плаћања хипотеке.

  • То није ФХА рефинансирање готовине. ФХА смернице за поједностављење ограничавају зајмопримце на не више од 500 долара у готовини од рефинансирања. Та просторија за померање је ту да прихвати промене које би се могле извршити при затварању.

  • Мора да је прошло најмање шест месеци од када је ваша тренутна хипотека издата. Изузеци се могу направити за поједностављена рефинансирања која испуњавају услове за кредит где је потребно извршити промене због животних промена као што су развод или наслеђе.

  • Мораћете да платите трошкове затварања. Ако вам је потребна готовина да покријете трошкове затварања ФХА, ваш зајмодавац ће морати да поправи извор ваше имовине.

  • Поједностављено рефинансирање мора резултирати "нето опипљивом користи" за зајмопримца. То значи да ФХА тражи да смањите рок или смањите каматну стопу на хипотеку - или обоје.

Коришћење калкулатора за рефинансирање хипотеке може вам помоћи да разумете финансијски компромис између смањења плаћања и додавања година на рок вашег кредита. Додатни трошкови камате увећани током додатног броја година могу значајно надмашити предности ниже месечне уплате. Док ФХА дозвољава зајмопримцима да продуже рок зајма до 12 година, то се мора надокнадити смањењем стопе.

Тражите рефинансирање ваше хипотеке? Рефинансирање ваше хипотеке може бити одличан начин за уштеду. Са НердВаллет-ом, можете лако да пратите вредност свог дома и видите да ли можете да уштедите рефинансирањем. ПРОВЕРИТЕ СВОЈУ РЕФИ УШТЕДУ

ФХА поједностављује трошкове рефинансирања

Један потенцијални недостатак ФХА поједностављеног рефинансирања: Платићете нову унапред премију хипотекарног осигурања и наставити да плаћате месечне премије. Унапријеђена премија је 1.75%, осим ФХА кредита који су настали пре априла 2009; они захтевају унапред премију од само 0.01%.

» ВИШЕ: Шта је ФХА хипотекарно осигурање?

У ФХА поједностављеном рефинансирању, можете умотати претходну премију хипотекарног осигурања - али без других трошкова затварања - у већи износ кредита као део рефинансирања. Ако сте забринути због покривања трошкова затварања за ФХА поједностављени зајам, можете потражити бесплатну рефинансију, али имајте на уму да ће вам бити наплаћена већа камата. Не заборавите, услов „нето опипљиве користи“ значи да бројеви морају да иду у вашу корист, узимајући у обзир све трошкове.

Израчунавање ваше дугорочне уштеде може вам помоћи да одлучите да ли је ФХА поједностављено рефинансирање право за вас. ФХА нуди неколико опција рефинансирања, укључујући 203(к) рефинансирање за реновирање и ФХА рефинансирање за исплату новца, тако да ће можда бити потребно мало истраживања и анализирања бројева да би се открило шта најбоље одговара вашим потребама сада и касније.

» ВИШЕ: Погледајте врхунске ФХА кредиторе за рефинансирање

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here