Фиделити ЦД цене: како се упоређују

Фиделити ЦД стопе

 • 1 година: 0.10% АПИ

 • 3 године: 0.65% АПИ

 • 5 година: 1.00% АПИ

 • 10 година: 1.50% АПИ

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формуле за бодовање узимају у обзир више тачака података за сваки финансијски производ и услугу. Прочитајте рецензију

Потврде о депозиту компаније Фиделити разликују се од традиционалних банковних ЦД-ова по томе што су ЦД-ови посредовани, који су ЦД-ови које издају банке, али су доступни само клијентима брокера. Фиделити нуди ЦД-ове са новим издањима разних банака, као и ЦД-ове које продају други инвеститори на секундарном тржишту. За разлику од банковних ЦД-ова, посредничке стопе ЦД-а флуктуирају свакодневно и могу бити веће или ниже од оних које се налазе директно преко онлајн банака и кредитних унија.

» Сазнајте више о посредованим ЦД-овима

Фиделити ЦД стопе

Фиделити има најмање 10 услова за ЦД-ове са новим издањем. Следе најбоље цене ЦД-а које су доступне на Фиделити-овом тржишту за сваки термин од датума објављивања*:

3-месечни ЦД

0.05% АПИ

6-месечни ЦД

0.05% АПИ

9-месечни ЦД

0.05% АПИ

1-годишњи ЦД

0.10% АПИ

18-месечни ЦД

0.20% АПИ

2-годишњи ЦД

0.35% АПИ

3-годишњи ЦД

0.65% АПИ

4-годишњи ЦД

0.75% АПИ

5-годишњи ЦД

1.00% АПИ

10-годишњи ЦД

1.50% АПИ

*Напомена: Цене су подложне дневним флуктуацијама. Проверите веб локацију компаније Фиделити за најновије.

» Желите више опција? Погледајте најбоље цене ЦД-а у банкама и кредитним унијама

Како функционишу Фиделити ЦД-ови

Добијање ЦД-ова са посредовањем је сложенији процес од отварања банковних ЦД-ова.

Потребан је инвестициони портфолио. Морате имати брокерски рачун, било опорезиви или индивидуални пензиони рачун, да бисте држали своје Фиделити ЦД-ове.

Минимум по ЦД-у: Фиделити-јеви нови ЦД-ови почињу од 1.000 УСД и обично се издају у корацима од 1.000 УСД. За разлику од обичних банковних ЦД-ова, који могу да садрже различите количине новца, Фиделити своје ЦД-ове дели на мање, типично стандардизоване количине. На пример, куповина ЦД-ова од 20.000 долара технички значи да купујете 20 ЦД-ова по 1.000 долара сваки.

Тарифе су одлуке банака: Банке из којих потичу ЦД-ови могу изабрати да имају више или ниже стопе за своје Фиделити ЦД-ове од оних које нуде директно својим клијентима.

Врсте ЦД-ова: Фиделити нуди три:

 • Обични ЦД-ови: Добијате камату до истека рока, или можете одлучити да продате пре тога.

 • Позиви ЦД-ови: Ови обично имају нешто бољу стопу од обичних ЦД-ова, али имају важно упозорење. Банка која их издаје може „позвати“ или отказати ЦД пре истека рока. То значи да ћете добити камату само за време када сте имали ЦД.

 • Степ-уп ЦД-ови: Ови ЦД-ови имају унапред одређен распоред за повећање стопе и обично се могу позвати, тако да можда нећете видети повећање стопе пре него што ЦД буде позван.

Тип ЦД-а зависи од банке издаваоца, што можете видети на Фиделити-овом тржишту.

Више детаља о Фиделити ЦД-овима

Минимални прираст по ЦД-у

1.000 долара, што значи да улагање у ЦД обично мора бити вишеструко од 1.000 долара. Ваш депозит, на пример, може бити 20.000 долара, али не и 20.100 долара.

Учесталост плаћања камата

Зависи од ЦД-а. ЦД-ови могу да плаћају камату „на доспећу“, што значи када се рок истекне, или да вам плаћају месечно, полугодишње или годишње.

Камата иде на Фиделити рачун који држи ЦД, а не назад на ЦД. Овај Фиделити рачун може бити ИРА, опорезиви брокерски рачун или рачун за управљање готовином.

Мјесечна накнада

Нема, што је уобичајено за ЦД-ове.

Опсег нових ЦД термина

3 месеца до 10 година. (Распон се може разликовати на тржишту компаније Фиделити.)

Сложени период

Ниједан. Посредовани ЦД-и зарађују просту камату, а не сложену камату као банковни ЦД-ови. То значи да зарађујете исти износ камате сваке године трајања ЦД-а уместо да зарађујете све више камате како се стање на ЦД-у повећава.

Казна за превремено повлачење?

Нема, али може постојати повезани трошак. Ако треба да приступите новцу са ЦД-а пре истека рока, морате га продати на секундарном тржишту. Продаја може довести до губитка новца на ЦД-у.

Период обнове?

Ниједан, осим ако сте уписани у Фиделити-ову услугу аутоматског превртања. ЦД-ови купљени на Фиделити-у се не обнављају аутоматски као што то обично чине банковни ЦД-ови, али можете се пријавити за услугу аутоматског роловања, која поново улаже ЦД када истекне. Нови ЦД је можда издала друга банка од оригиналног ЦД-а. Такође можете да обновите ЦД-ове у оквиру ЦД лествице (погледајте више детаља о овој стратегији уштеде).

Доступни су ЦД-ови без казни?

Не; погледајте најбоље опције ЦД-а без казни.

Доступан је Фиделити ИРА ЦД?

Да; док су банке обично ограничене на понуду ЦД-ова и штедних рачуна у ИРА-и, Фиделити нуди опсежније опције у ИРА-и, укључујући заједничке фондове, акције, обвезнице и ЦД-ове. Ако бисте се радије држали ИРА ЦД-ова банака, можете научити о неким солидним опцијама.

» Сазнајте више о налозима у нашој рецензији Фиделити

Шта још треба да знате када купујете Фиделити ЦД-ове

Више предности:

 • Фиделити може федерално осигурати ван граница банке. Федерално осигурање депозита у банци може покрити само до 250.000 долара по врсти рачуна по клијенту. Пошто вам Фиделити омогућава куповину ЦД-ова од многих банака, можете проширити своју заштиту од могућности да банка пропадне.

 • Распон услова је шири него што можете наћи у већини банака. Фиделити нуди флексибилност за краткорочне и дугорочне ЦД-ове и ЦД мердевине, са ретким роковима од 10 година.

Више недостатака:

 • Највеће цене које су данас доступне могу да варирају. Пошто ЦД-ови нису Фиделити-јеви, он не контролише које се цене појављују на његовом тржишту. Нема гаранције да ћете пронаћи исте најбоље цене ујутру и увече истог дана. Али када једном купите ЦД, закључавате ту стопу.

 • Потребно је неко знање о инвестирању. Нови инвеститор може наићи на непознате услове на платформи Фиделити. На пример, „купон“ се односи на каматну стопу, а „заштићен позивом“ значи да се ЦД не може позвати.

» На огради о ЦД-у? Ако вам је можда потребан приступ свом новцу, потражите најбоље штедне рачуне са високим приносом.

Посредовани ЦД-ови имају ризике и награде

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формуле за бодовање узимају у обзир више тачака података за сваки финансијски производ и услугу. Прочитајте рецензију

Као брокерска кућа, Фиделити може понудити више опција за ЦД него што може једна банка. Ово би могло бити од помоћи инвеститорима који имају гомилу новца погодног за ЦД-ове, али потенцијално неодољиво ако нисте упознати са улагањем. Ако желите да видите више опција за ЦД, погледајте нашу листу најбољих цена за ЦД овог месеца. За више информација о Фиделити као брокеру, погледајте нашу рецензију.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here