Попуњавање ФАФСА: Живим са законским старатељима или хранитељима“,

  • Када треба да се пријавите: Сазнајте који је рок за ФАФСА

  • Колику помоћи ћете добити: Процените своју награду за финансијску помоћ

  • Шта је на вашој ФАФСА контролној листи: Шта ће вам требати да довршите пријаву

  • ФАФСА ФАКс: Ваша ФАФСА питања, одговоре

ФАФСА може бити тешка за нетрадиционалне породице за навигацију. ФАФСА не сматра родитеље ни законским старатељима ни хранитељима, тако да не морате да наведете информације о њиховим приходима и величини домаћинства на свом ФАФСА.

Осим ако вас законски старатељ или хранитељ нису законски усвојили, ФАФСА их не сматра вашим родитељима на обрасцу. Ако су вас легално усвојили, они се сматрају вашим родитељима и њихове податке треба да наведете у формулару.

Ако су вам родитељи умрли, ако сте били правно еманциповани или сте били судски штићеник у било ком тренутку после 13 година, ФАФСА вас сматра независним студентом. Вероватно ћете се сматрати независним учеником ако живите са законским старатељима или хранитељима.

Свака подршка добијена од законских старатеља или хранитеља треба да се пријави на радном листу Б као приход за ученика.

Кораци за попуњавање ФАФСА ако живите са законским старатељима или хранитељима

  1. У кораку 3 (ученик), означите „да“ за сва применљива питања, која ће вероватно бити бројеви 52 (у било ком тренутку од када сте напунили 13 година, да ли су вам оба родитеља умрла, да ли сте били у хранитељству или сте издржавано лице или штићеник суда) или 54 (Према суду у вашој држави законитог пребивалишта, да ли сте или сте били под законским старатељством?).

  2. Прескочите цео корак 4 (родитељ).

  3. Укључите свој лични приход и имовину у ФАФСА.

  4. Пријавите сваку финансијску подршку коју сте примили од законских старатеља или хранитеља на радном листу Б као лични приход.

  5. Обратите се канцеларији за финансијску помоћ вашег универзитета и објасните своју ситуацију; види да ли имају савете или протоколе специфичне за универзитет.

» ВИШЕ: Како узети студентске кредите без родитеља

Савети универзитетских службеника за финансијску помоћ

Ако не можете да дате информације о својим родитељима на ФАФСА, прескочите 4. и 5. корак и идите на 6. корак. И даље можеш да поднесеш пријаву без података родитеља. Позовите Канцеларију за финансијску помоћ у школи коју планирате да похађате када поднесете пријаву и они ће вам радо помоћи. — Марко Силијезар

Аналитичар финансијске помоћи на Калифорнијској поморској академији Државног универзитета Калифорније Следеће особе нису ваши родитељи осим ако вас нису усвојили: бака и деда, хранитељи, законски старатељи, старија браћа или сестре и ујаци или тетке.

- Одељење за образовање

» ВИШЕ: Најбољи студентски кредити које можете добити без супотписника

Како попунити ФАФСА ако:

Твоји родитељи су без докумената

Твоји родитељи никада нису били ожењени

Ви сте студент прве генерације

Један од твојих родитеља је умро

Ви сте правно еманциповани

Твоји родитељи су ожењени

Твоји родитељи су разведени

Ви сте имигрант без докумената

Твоји родитељи су истополни партнери

Вратите се на ФАФСА водич

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here