Финансијска помоћ за постдипломске школе: ко се квалификује и како се пријавити

Кључне Такеаваис

  • Финансијска помоћ за постдипломске школе укључује грантове, стипендије, стипендије, асистенте и зајмове.

  • Искористите све могућности за бесплатну помоћ пре него што размислите о студентским кредитима.

  • Ако узимате студентске кредите, прво позајмите федералне директне кредите. За додатно финансирање, упоредите понуде између федералних ПЛУС зајмова и приватних зајмова да видите где ћете добити најбољу понуду.

Ако размишљате о постдипломским студијама, уверите се да имате план финансирања унапред. Трошкови за постдипломске школе могу значајно да варирају у зависности од врсте и дужине програма, али постоје могућности да се помогне у смањењу трошкова из џепа.

Дипломирани студенти могу добити финансијску помоћ путем:

  • ФАФСА: Бесплатна апликација за савезну помоћ студентима омогућава приступ федералним, државним и неким школским грантовима.

  • Грантови за организације: Организације специфичне за индустрију могу да дају грантове онима који студирају у релевантним областима.

  • Стипендије: Државне владе, школе и приватне организације могу да обезбеде стипендије за академску изврсност или друге факторе, као што је студирање у областима са високим потребама или повећање разноликости.

  • Стипендије: Школе, приватне организације и владини ентитети нуде стипендије на основу области студија и академског учинка у замену за истраживачке активности.

  • Асистенције: Школе могу додијелити стипендије за живот и одустајање од школарине редовним студентима у замјену за посао.

  • Помоћ послодавца у школарини: Послодавци могу понудити да надокнаде трошкове школарине својим запосленима као бенефицију за запошљавање.

Ево ко се квалификује и како се пријавити за сваку врсту помоћи.

» ВИШЕ: Како платити матуру: 5 стратегија за студенте

Грантови

Попуните бесплатну апликацију за федералну помоћ студентима, или ФАФСА, као први корак ка финансирању вашег постдипломског образовања. Грађани и квалификовани дипломирани студенти који нису држављани, укључујући сталне становнике и У.С. држављани, имају право да поднесу.

Морате поднети ФАФСА да бисте се квалификовали за федералне и државне грантове. Многи школски грантови такође захтевају ФАФСА.

Федерални грантови за дипломиране студенте укључују помоћ у образовању наставника за факултете и високо образовање, или ТЕАЦХ, грант. Грант ТЕАЦХ обезбеђује до 4.000 долара годишње студентима образовања који ће након дипломирања предавати у школи са ниским примањима или у области са високим потребама.

Обратите се одељењу за образовање за своју државу и државу ваше школе да бисте сазнали више о могућностима грантова у држави.

Обратите се канцеларији за финансијску помоћ ваше школе да бисте сазнали више о грантовима у школама и питајте свог шефа одељења о грантовима специфичним за индустрију.

» ВИШЕ: Водич за стипендије за факултет 

стипендије

Стипендије су доступне на државном, локалном и школском нивоу. Ове награде се заснивају на различитим критеријумима подобности, који могу укључивати област студија и академска достигнућа. Неке стипендије су такође засноване на потребама или се додељују само за одређене демографске категорије.

Пријавите се за онолико стипендија за колико се квалификујете да бисте повећали своје шансе да добијете највише новца.

Проверите алатку за тражење стипендија у државној служби за тражење стипендија Министарства рада или Националне асоцијације администратора финансијске помоћи за студенте да бисте пронашли програме.

Обратите се канцеларији за финансијску помоћ ваше школе и шефу одељења у вези са одређеним програмима стипендија за које можда испуњавате услове.

» ВИШЕ: Како до стипендије

Стипендије и асистенти

Услови подобности и обавезе за услуге за програме стипендија и асистената се разликују. Док стипендије нуде школе, приватне организације или владине агенције, асистенти обично долазе само из школе.

Уз стипендију, можете обављати истраживачке активности ван своје школе и плаћање можда није директно везано за школарину. Пошто су асистентске позиције углавном засноване на школама, већа је вероватноћа да ће директно обезбедити потпуно или делимично ослобађање од школарине. Неки асистенти такође долазе са стипендијама за живот.

Контактирајте своју канцеларију за финансијску помоћ у вези стипендија и асистената у школама, укључујући наставу и сталне асистенте. Претражујте зинтеллецт базу података, која има везе са Одељењем за образовање и конзорцијумом доктора наука.Д.-институције за додјелу стипендија за владине стипендије и приватни сектор.

Помоћ послодавца у школарини

Према недавном истраживању Међународне фондације за планове бенефиција запослених, или ИФЕБП, око 63% послодаваца нуди помоћ у школарини као део свог пакета бенефиција. Ова накнада је обично у облику надокнаде школарине када послодавац даје паушални износ запосленима једном годишње након што докажу своје трошкове школарине.

Износ надокнаде варира у зависности од послодавца, али ИФЕБП извештава да се најчешћа накнада креће од 5.000 до 5.999 долара.

Обратите се својој канцеларији за људске ресурсе да бисте се распитали о погодностима за школарину ваше компаније. Обавезно проверите да ли школарина за постдипломске школе испуњава услове. Такође желите да разумете све обавезе везане за услуге које долазе са прихватањем погодности. Неки послодавци захтевају да останете у компанији одређени период након што се средства за надокнаду исплате.

Кредити

Ако исцрпите све своје могућности за помоћ која не мора да се отплаћује, потражите студентске кредите како бисте попунили преостале рупе у финансирању за постдипломске школе. Школе могу укључити студентске кредите као део вашег пакета помоћи, али морате да их отплатите.

Подношење ФАФСА обично вас квалификује за директне несубвенционисане савезне студентске зајмове. Као дипломирани студент, можете да позајмите до 20.500 долара сваке године. Ови зајмови ће прикупљати камату док сте у школи, али обично долазе са нижим каматним стопама од њихових приватних зајмова. Они такође нуде опције отплате које не нуде приватни студентски кредити, као што је отплата заснована на приходу.

» ВИШЕ: Државни студентски кредити: које су погодности?

Ако вам је и даље потребно више средстава, упоредите понуде између Град ПЛУС зајма од савезне владе и опција које су доступне код приватних компанија за студентске кредите.

За разлику од других савезних студентских кредита, ПЛУС зајмови захтевају чврсту проверу кредитне способности и могу доћи са вишом стопом него што можете добити код приватног зајмодавца. Али ако мислите да ће вам требати заштита федералних студентских кредита, они су и даље боља опција.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here