Пронађите банку која вам плаћа да отворите рачун

Можете максимизирати своју зараду одабиром налога са високом каматном стопом. Интернет банке имају тенденцију да нуде више стопе јер немају толико оперативних трошкова као традиционалне цигле и малтер банке. Просечни штедни рачун зарађује 0.06% АПИ, док налог високе стопе обично зарађује 0.40% АПИ или више. У зависности од вашег стања, зарада веће стопе може бити као зарада још једног бонуса.

» Тражите онлајн штедне рачуне са најбољим стопама? Прочитајте НердВаллет-ову листу најбољих онлајн штедних рачуна са високим приносом.

Како се пријавити код банака које вам плаћају да отворите рачун

Ево како да пронађете промоције банке које би вам могле одговарати.

Проверите датуме регистрације. Није тешко пронаћи бонус понуде на мрежи, али неке брзо истичу. Ако пронађете понуду која вас занима, проверите да ли је још увек доступна пре него што покренете апликацију. Неке банке доследно нуде промоције сваког месеца, али нема гаранције да ће бити ту у будућности.

Уверите се да сте квалификовани. Многи бонуси су ограничени на оне који испуњавају одређене критеријуме, као што је живот у одређеном географском подручју, а многи су резервисани за нове купце. Ако имате текући рачун у банци или сте га имали у последњих шест месеци или годину дана, можда се не квалификујете.

За недавне понуде, можете погледати НердВаллет листу тренутних промоција и бонуса банке.

Узмите у обзир сва правила или услове активности. Прочитајте ситна слова за бонус пре него што се пријавите за налог. На пример, од вас ће се можда тражити да примате минимални износ директних депозита сваког месеца, обично најмање 500 УСД. Или би могао постојати укупан минимални захтев за депозит — обично око 1.000 УСД за првих неколико месеци — све док ваш рачун буде отворен и у доброј репутацији.

Имајте на уму да ако испуњавате услове, свака бонус средства која добијете се вероватно сматрају опорезивим приходом.

Избегавајте будуће накнаде. Многи текући и штедни рачуни захтевају минимално стање или ниво активности, или ће наплаћивати месечну накнаду за услугу — обично око 10 долара. Уверите се да можете да испуњавате захтеве на сталној основи да бисте избегли накнаду. А ако сте склони прекорачењу, пазите и на те накнаде. Велике банке наплаћују у просеку 35 долара по ставци прекорачења, тако да би неке од ових накнада могле лако да избришу сваки бонус.

Ако планирате да затворите налог након што добијете бонус, размислите двапут. Неке банке могу одбити бонус ако се рачун затвори пребрзо након што га примите.

» Слушајте: НердВаллет-ов СмартМонеи подцаст истражује како да добијете банковни бонус

Појачајте свој налог

Промотивне понуде банке могу побољшати стање у банци. Средства би могла да иду у изградњу фонда за хитне случајеве или обезбеђивање додатног јастука у вашем буџету. Ако тражите нови текући или штедни рачун, или сте вољни да почнете, добијање једног са понудом за регистрацију може бити финансијски паметан потез.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here