Први преглед Премиер кредитне картице: лоша опција за лош кредит

За људе који се боре да подигну своје кредитне резултате, кредитне картице које нуди Фирст Премиер Банк у почетку могу изгледати привлачне. Али када једном прођете тај први поглед, ствари постају ружне у журби.

Примарна привлачност Фирст Премиер картица је то што су „необезбеђене“." То значи да, за разлику од обезбеђених кредитних картица, оне не захтевају унапред сигурносни депозит. Минимални депозити за осигуране картице су обично 200 до 300 долара, а неки људи једноставно не могу приуштити да закључају толико новца у депозиту.

Чак и без потребе за депозитом, Фирст Премиер картице и даље одмах хватају своје руке дубоко у ваше џепове, нагомилавајући накнаде од самог почетка и наплаћујући неке од највиших каматних стопа у индустрији.

» Желите бољу, јефтинију опцију? Погледајте наше најбоље кредитне картице за лошу кредитну способност

Накнаде, накнаде, накнаде

Важна ствар коју треба запамтити у вези са депозитом на осигурану кредитну картицу је да све док држите свој крај уговора о кредитној картици, тај новац можете добити назад када затворите или надоградите рачун. Накнаде попут оних које се наплаћују на Фирст Премиер картицама су заувек нестале. А када почнете да се петљате са бројевима, видећете да ће износ који плаћате у виду накнада брзо премашити оно што бисте морали да положите као депозит.

Накнаде за рачун

Фирст Премиер вам даје три врсте накнада само да бисте имали налог. Износ сваке накнаде зависи од тога колико вам је кредитна линија одобрена:

  • Накнада за програм: Ово је једнократна накнада која се наплаћује када отворите налог. Она се креће од 55 до 95 долара.

  • Годишња накнада: Ово се креће од 75 до 125 долара у првој години и 45 до 49 долара након тога.

  • Месечна накнада: Ова се наплаћује поред годишње накнаде и креће се од 6 УСД.25 месечно (75 долара годишње) до 10 долара.40 месечно (124 долара.80 годишње). Прве Премиер картице са мањим кредитним лимитима не наплаћују месечне накнаде у првој години, али то чине касније.

Што је већа ваша кредитна линија, веће су ваше накнаде. Федерални закон ограничава колико издаваоци кредитних картица могу наплатити накнаде током прве године отварања рачуна. Ове накнаде не могу да износе више од 25% кредитног лимита. "програмска накнада" се не рачуна у то, јер се наплаћује пре него што отворите налог. Али годишње и месечне накнаде раде. И у свим случајевима, хонорари Фирст Премиер достижу 25% на нос или само кратку косу. На пример:

  • Ако имате кредитни лимит од 300 УСД, годишња накнада за прву годину је 75 УСД и нема месечних накнада. Ваше укупне накнаде су 75 долара — тачно 25% вашег лимита.

  • Ако имате кредитно ограничење од 600 УСД, годишња накнада за прву годину је 79 УСД, а месечне накнаде износе до 79 УСД.20. Ваше укупне накнаде за прву годину су 149 долара.20 — 24.9% вашег лимита.

Калкулатор у наставку приказује накнаде од септембра 2020:

Још једна напомена: Када добијете картицу, ваша почетна годишња накнада и прва месечна накнада (ако је имате) ће јој већ бити наплаћене. Дакле, ваш расположиви кредит ће почети од 225 УСД уместо 300 УСД, 300 УСД уместо 400 УСД, 375 УСД уместо 500 УСД, итд.

Додатних накнада

Горе наведене накнаде су само оне потребне за отварање налога. Прво Премиерове накнаде за закашњела плаћања и враћена плаћања су у складу са индустријским стандардима, али опет, те накнаде су ограничене савезним прописима. Ево пар који нису:

  • Накнада за повећање кредитног ограничења: Издавалац почиње да прегледа ваш налог након 13 месеци да види да ли испуњавате услове за повећање кредитног ограничења. Звучи одлично, зар не? Проблем је у томе што ако вам Фирст Премиер одобри повећање, платићете накнаду од 25% повећања. Дакле, ако се ваш лимит повећа са 300 на 400 долара, накнада од 25 долара ће се појавити на вашој изјави. А то се може догодити и без да тражите повећање. Ако Фирст Премиер повећа ваш лимит (и плати вам хонорар), на вама је да одбијете повећање.

  • Додатна накнада за картицу: Ако желите да додате власника картице на свој налог, то ће вас коштати додатних 29 УСД годишње.

» ВИШЕ: Истражите кредитне картице које немају проверу кредитне способности 

Каматне стопе запањујуће

Док је распоред накнада за Фирст Премиер картице компликован, каматне стопе нису. Свим власницима картица, без обзира на кредитни лимит, наплаћује се АПР од 36% — цифра која се генерално сматра највишом коју „легитимни“ зајмодавац може да наплати.

Та невероватна стопа је заправо корак ниже у односу на оно што је емитент наплаћивао. У различитим тренуцима пре десетак година, Фирст Премиер картице под именом Авентиум и Центенниал наплаћивале су 79.9%, 59.9% и 49.9% — више него двоструко више од просека за људе са лошом кредитном способности. По том мерилу, бар 36% није тако лоше. Али и даље је страшно.

Уз то, камата на вашу кредитну картицу не мора бити важна. Ако у потпуности плаћате рачун сваког месеца, нећете добити камату. Ако покушавате да добијете кредит, не би требало да наплаћујете више са картице него што можете да приуштите да отплатите сваког месеца. Заиста, плаћање у целости сваког месеца је циљ којем сви власници картица треба да теже, без обзира на то где се налазе у спектру кредитног резултата.

Осигурано је боље и јефтиније

Ако ћете морати да добијете 300 долара или више да бисте добили кредитну картицу у новчанику да бисте изградили свој кредит, требало би да будете у могућности да добијете тај новац назад када се ваш резултат довољно повећа да бисте се квалификовали за друге картице. Зато су осигуране картице, са повратним депозитима, и даље најбоља опција за лошу кредитну способност.

» ВИШЕ: Погледајте најбоље обезбеђене кредитне картице 

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here