Први пут суочени са преварама са кредитним картицама? Имаш ово

Када је Аманда Абела имала 23 године, њен новчаник је украден из њене ташне док је била на послу. Пре него што је схватила да недостаје, почела је да добија поруке од своје банке о неуобичајеним активностима на рачуну. То је био први пут да је доживела превару на својим дебитним и кредитним картицама.

Решавање лажних трансакција на њеној дебитној картици показало се тешким и дуготрајним. Али поништавање неовлашћених трошкова кредитне картице? То је лако.

„Било је буквално само подизање слушалице и позивање. „Хеј, новчаник ми је украден. Подносим полицијски извештај. Искључите налог. Пошаљи ми нову карту.„И то је било то“, каже Абела из Мајамија. „Вратили су ми све чудне трансакције.Сада има 29 година, Абела је ауторка књиге „Заради новац својом душом.”

Ако имате посла са недореченим трошковима на вашој кредитној картици, велике су шансе да ће процес бити прилично једноставан и за вас. Ево шта да радите.

Прегледајте своју заштиту

Прво дубоко удахните и запамтите: све док пријављујете неовлашћене трошкове кредитне картице издаваоцу, обично нећете морати да их плаћате. То је захваљујући заштити према савезном закону  и политици „нулте одговорности“ мрежа кредитних картица.

„За неовлашћено коришћење, ваша одговорност је ограничена на 50 долара“ према закону о кредитним картицама, каже Цхи Цхи Ву, адвокат у Националном центру за право потрошача. „Дакле, ако ваш лопов користи вашу картицу да подигне гомилу оптужби, можете бити одговорни само за 50 долара. А ако се користи за куповину преко интернета, не могу вам ни наплатити 50 долара, ако картица није присутна.„Многи издаваоци се такође одричу тих 50 долара због политике нулте одговорности, каже она.

Многе дебитне картице нуде заштиту од нулте одговорности, али одговорност власника картице према савезном закону може бити већа на овим рачунима.

Политике нулте одговорности могу бити поништене у случајевима непажње власника картице — али савезни закон и даље нуди заштиту.

„Рецимо да само изоставите своју кредитну картицу, а неко је узме“, каже Ву. „То би се могло сматрати немаром. Али и даље сте покривени законом о кредитним картицама."

Поднесите спор

Брзо оспоравање оптужби за превару је кључно. Позовите корисничку подршку издаваоца или поднесите спор на мрежи.

„Већину времена ће то бити релативно лако решити“, каже Пол Стивенс, директор политике и заступања у Приваци Ригхтс Цлеарингхоусе, непрофитној групи за заступање потрошача. „У идеалном случају, то ћете пријавити свом издаваоцу, они ће спровести истрагу [и од вас се неће очекивати да платите за спорну трансакцију док је они истражују.”

Ваша одговорност за лажне оптужбе је ограничена законом, чак и ако вам треба много времена да их пријавите. Али чекајте предуго и ризикујете да изгубите право на заштиту од нулте одговорности. У међувремену, сумњиве оптужбе би могле да се гомилају.

Затражите потврду да сте поднели спор. Можда ће бити потребно више од једног позива да се реши.

Подесите нову картицу

Ако је ваша кредитна картица погођена преварама, издаваоци обично отказују ту картицу и шаљу вам нову са новим бројем повезаним са истим налогом. Ово обично неће утицати на старост налога нити штетити вашим кредитним резултатима. Међутим, када добијете нову картицу, и даље морате да је активирате и ажурирате информације о картици за периодична плаћања, што може бити проблем.

Не постоји сигуран начин да заштитите своју нову картицу од лажних наплата, али неколико потеза може помоћи: Пазите на свој новчаник. Подесите текстуална или друга упозорења која ће вам помоћи да пратите активност картице. Одредите посебну картицу за периодична плаћања. Ако је ваша лозинка „лозинка“, из љубави према сајбер безбедности, промените је. И надгледајте своје рачуне. Спречавање преваре са кредитним картицама није увек могуће, али правовремено пријављивање помаже вам да се брзо вратите.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here