Први купац куће: Истраживање вашег новог комшилука

Поента је: суседства имају јединствене личности.

Поред разматрања једноставних ствари које су необичне, проналажење комшилука који одговара вашем животном стилу је критична компонента процеса куповине куће. Укључује садашњу и будућу вредност имовине, вашу безбедност и добробит — и ваш буџет.

Финансијска разматрања

Наравно, бићете забринути за тренутне цене кућа - то је дато. Али такође ћете желети да узмете у обзир недавну процену вредности имовине или њен недостатак. Ваш агент за некретнине ће вам пружити упоредну анализу тржишта за куће у квартовима за које сте заинтересовани.

Ствар је у томе да се уверите да вам је пријатно где цене иду — надамо се да ће порасти — посебно након што купите. Веб страница о некретнинама Зиллов приказује десетогодишњу историју вредности кућа, као и пројекцију где цене могу да иду.

» ВИШЕ: Упоредите стопе на хипотеку

Као нови власник куће, порез на имовину ће бити значајан део ваших годишњих трошкова. Најпопуларније веб странице за некретнине нуде ове информације, укључујући Зиллов и Реалтор.цом. Ако се селите из друге државе или чак округа, можда ћете желети да сазнате како ће други порези утицати на ваш буџет. Детаљи о локалном порезу на промет доступни су на ТакЈар-у.цом; стопе пореза на доходак на локалном и државном нивоу могу се наћи на ТакФоундатион.орг.

Трошкови превоза могу бити проблем са животним стилом и џепом. Колико дуго ће ваше путовање до посла трајати и колико ће то бити проблема, може бити главни фактор у одлучивању о томе где ћете живети. Упоређивање трошкова путовања у сопственом возилу са опцијама јавног превоза може вам помоћи да сузите избор.

Фактори начина живота

Тако да се нећете изненадити када комшија одлучи да монтира јединствени приказ дворишта, добра је идеја да мало истражите своју потенцијалну нову адресу. Ево неколико начина да то урадите:

  • Провера области одозго у Стреет Виев-у на Гоогле мапама може открити сметње које нису увек очигледне са земље: железничке пруге иза поделе, јаму за позајмицу натоварену тешким земљаним кочионицима иза те зелене површине невиног изгледа или дренажни јарак који нисте имали приметио раније.

  • Добра шетња и лагана вожња кроз област могу открити оближње погодности: бициклистичке стазе, паркове, ресторане, библиотеке и продавнице.

  • Сајт за евалуацију школског округа може вам помоћи да процените локалне кампусе. Чак и ако немате децу или планирате да их имате ускоро, живот у одличном школском округу ће донети веће кућне вредности.

  • Ако сте љубитељ кућних љубимаца, желећете да сазнате да ли постоје ограничења удружења власника кућа (ХОА) о величини и броју кућних љубимаца по резиденцији.

  • Посета комшилуку у насумично доба дана или ноћи и викендом — или још боље, празником — може открити проблеме са буком. И забавне блок журке.

  • Разговор са комшијама може вам дати осећај старости и ставова суседа. Ко је знао да је добро постављен нови развој заједница 55+? Људи који живе у суседним насељима могли би да вам дају још више података о потенцијалним негативним стварима него садашњи становници.

  • Уочавање стања улица, тротоара и градских служби може да вас обавести о томе како ће се насеље носити у будућности - и снагу његове пореске основе за стална побољшања.

Сперлинг'с Бест Плацес нуди профиле заједнице са информацијама о економији и трошковима живота, локалним медицинским установама и још много тога.

Сигурносни проблеми

Агенти за некретнине не могу да открију информације о криминалу и безбедности суседства због страха од кршења Закона о поштеном становању. Веб локације као што је ЦримеРепортс.цом и МиЛоцалЦриме.цом може прецизно утврдити криминал на нивоу улице.

Према Националном бироу за економска истраживања, вриједност куће опада у просјеку за 4% ако се налази унутар једне десетине миље од пребивалишта сексуалних преступника. Пронаћи ћете националну базу података о сексуалним преступницима у НСОПВ.гов, где можете претраживати насеље за регистроване преступнике.

Неочекиване атракције

Велики филм са празничном темом снимљен је у том малом насељу у којем сам живео и који је управо изашао. Огромни туристички аутобуси лутали би улицама указујући на филмске знаменитости. Наравно, моја кућа није била једна од њих. А ни мој комшија са божићном пилетином није био филмска локација, али је његова изложба живине била довољна да свако аутобуско стане. Тачно испред моје куће. Неколико пута ноћу током празничне сезоне.

Можете истражити комшилук пре него што се уселите, али ипак можете добити нека изненађења.

Више од НердВаллета

  • Комплетан водич за купце кућа

  • Упоредите хипотекарне стопе

  • Откривање скривених кућних огласа на вашем тржишту

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here