Флексибилност вс. Лојалност бренду: Како одабрати путну кредитну картицу

Али када су издаваоци картица почели да лете соло, нудећи сопствене програме награђивања независно од било ког провајдера путовања, битка за ваше пословање са кредитним картицама је експлодирала. Ови програми, често употпуњени сопственим системима за резервацију путовања, нуде различите опције откупа бодова без везивања потрошача за једну авио-компанију или хотелски ланац.

Ако тражите путну кредитну картицу, ево четири разлога да размислите о програмима награда које воде велики издаваоци као што су Америцан Екпресс, Банк оф Америца, Цапитал Оне, Цхасе и Веллс Фарго – и три разлога зашто авио-компанија или хотел -брендирана картица би могла бити боља за вас.

Предности општих картица за награде за путовања

1. Није потребна лојалност авио компаније или хотела

Програми награђивања издаваоца вам дају флексибилност да користите своје бодове за резервацију код разних авио-компанија, хотела или ланаца за изнајмљивање аутомобила — и то по разумно доброј вредности. Са авио-картицама и картицама хотела, генерално нећете добити добру вредност од својих поена осим ако их не искористите брендом авио компаније или хотела на картици. То може бити ограничавајуће.

2. Више начина да зарадите бонус поене

Традиционално, кредитне картице авио компаније плаћају 1 поен за сваки долар који потрошите на већину куповина и 2 или више поена по долару када користите картицу за куповину путовања директно од авио компаније. То је добро ако потрошите много новца на авионске карте, али иначе није тако добро. Исто важи и за картице хотелског бренда.

Сопствене наградне картице издаваоца варирају, али генерално, оне исплаћују бонус поене у уобичајеним категоријама потрошње као што су ресторани, продавнице прехрамбених производа и бензинске пумпе. Неке авио-компаније и хотелске картице су следиле овај пример, нудећи бонус награде у одређеним категоријама потрошње. Али програми награђивања издаваоца картица и даље воде у пакету када су у питању ове свакодневне исплате.

3. Боље исплате у вршним временима путовања

Када искористите миље код неких авиокомпанија, број поена које плаћате заснива се на стандардизованој табели. Током времена ван шпица, платићете одређени број миља — а током вршног времена путовања вероватно ћете платити више. Разлика има тенденцију да буде значајна, са вршним откупима који се често удвостручују од онога што ћете платити ван шпица. А неке авио-компаније се у потпуности ослобађају листа награда, што отежава сазнање колико бод заиста вреди.

Програми награђивања издаваоца обично имају другачији систем: ако резервишете преко њиховог претраживача, број поена које плаћате одражава цену у готовини по којој се та места продају. Као резултат тога, власници картица имају више опција између тешко доступних, ултра јефтиних седишта и скупих резервација у шпицу.

4. Можете изабрати готовину уместо путовања

Многи програми награђивања издаваоца вам омогућавају да искористите бодове за поврат новца. Програми авио-компанија и хотелских бодова углавном немају.

Предности картица са брендом авио компаније или хотела

1. Бесплатне чекиране торбе

За разлику од сопствених програма награђивања издаваоца, коришћење картице са брендом авио компаније за резервацију лета у многим случајевима значи да ћете добити бесплатну чекирану торбу. Неки то проширују на девет ваших сапутника. Те уштеде се могу додати. Ако ви и сапутник добијете бесплатну чекирану торбу у оба правца на повратном путовању, по стопи од 30 УСД по торби, уштедите 120 УСД по путовању. За картице које проширују ту погодност на групу од пет особа, уштедите 300 УСД.

2. Већа шанса за бесплатне надоградње

Када је реч о понуди бесплатних, хотелски ланци и авио-компаније дају повлашћени третман својим најлојалнијим клијентима. Бити члан картице може дати елитни статус - и стога, приоритетно разматрање надоградње собе или надоградње седишта. То је увек коцкање, али ваше шансе за надоградњу су мање ако нисте члан програма лојалности који носи статус.

3. Више хотелских погодности

Бесплатан бежични интернет, бесплатне флаше воде и друге погодности су стандардне уз неке хотелске кредитне картице. Резервишите свој боравак било којом картицом осим пластичне марке хотела и можда ћете пропустити.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here