ФМЕРР и друге опције за замену ХАРП-а: Да ли се квалификујете?

НАПОМЕНА: Због избијања корона вируса, рефинансирање може бити мали изазов. Зајмодавци се суочавају са великом потражњом за кредитима и питањима особља. Ако не можете да платите свој тренутни стамбени зајам, погледајте наш ресурс помоћи за хипотеку. За најновије информације о томе како да се носите са финансијским стресом током ове ванредне ситуације, погледајте финансијски водич НердВаллет-а за ЦОВИД-19.

Можда ћете моћи да рефинансирате своју хипотеку, чак и ако дугујете више него што ваш дом вреди, користећи један од два програма:

 • Фреддие Мац Енханцед Релиеф Рефинанце, такође познат као ФМЕРР, програм ЕРР, програм ФМЕРР и програм помоћи ФМЕРР.

 • Фанние Мае Хигх Лоан-то-Валуе опција рефинансирања.

Обе опције рефинансирања су за власнике кућа који се не квалификују за стандардне рефи програме јер дугују више од 97% вредности својих домова. Програми Фанние и Фреддие замењују ХАРП, Програм рефинансирања по приступачним ценама код куће који је функционисао од 2009. до 2018.

» ВИШЕ: Опције рефинансирања за власнике кућа са нижим примањима

Зашто бисте требали размотрити опције замене ХАРП-а

Попут ХАРП-а, нове опције рефинансирања могу да смање рок или каматну стопу на ваш постојећи кредит, као и да смање укупну месечну отплату главнице или камата. Ове погодности могу ослободити простор у вашем месечном буџету за испуњавање других финансијских обавеза.

» ВИШЕ: Прегледајте најбоље зајмодавце за рефинансирање хипотека

Подобност програма рефинансирања високог ЛТВ-а

Да бисте били квалификовани, морате:

 • Имати зајам у власништву Фанние Мае или Фреддие Мац, са датумом напомене на или након октобра. 1, 2017. Можете да проверите да ли испуњавате услове тако што ћете посетити алатку за тражење Фанние Мае или алатку за тражење Фреддие Маца.

 • Дугујете више од 97% вредности куће, ако је реч о породичној кући и ако је то ваше примарно пребивалиште.

 • Нисте извршили кашњење у плаћању у последњих шест месеци.

 • Нисте пропустили више од једне уплате у претходних 12 месеци.

 • Имајте стабилан и предвидљив приход.

 • Примите најмање једну од следећих погодности од рефинансирања: смањење месечне главнице и отплате камате, нижу каматну стопу, краћи рок амортизације или стабилнији кредитни производ (прелазак са хипотеке са подесивом стопом на фиксни кредит , на пример).

» ВИШЕ: Модификације хипотеке: шта треба да знате

Предности пријаве за рефинансирање високог ЛТВ-а

Ови нови кредити имају неколико предности у односу на традиционално рефинансирање. За типичне зајмопримце, они:

 • Не захтевајте минимални кредитни резултат.

 • Немојте налагати максимално ограничење дуга према приходу или омјера кредита и вриједности за кредите са фиксном каматном стопом.

 • Често не захтевају процену.

 • Имајте поједностављен процес пријаве и документације.

Како добити помоћ

Ако желите да рефинансирате, али су вас традиционални кредитори одбили, питајте Фанние Мае или Фреддие Мац да ли се квалификујете за један од ових програма замене ХАРП-а. И контактирајте свог тренутног зајмодавца што је пре могуће како бисте истражили опције олакшице за хипотеку.

» ВИШЕ: Шта да радите ако не можете да платите хипотеку

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here