Бесплатне прорачунске табеле и предлошци буџета

Праћење месечних трошкова у прорачунској табели или шаблону може мало олакшати управљање новцем.

Пет алата за буџетирање у наставку су међу нашим омиљеним. Где год да пронађете прорачунску табелу или шаблон, будите пажљиви при преузимању. Провера онлајн рецензија и преузимање предложака буџета само са веб локација којима верујете помоћи ће вам да избегнете пхисхинг вирусе.

Радни лист буџета Федералне трговинске комисије

Како то функционише: Федерална трговинска комисија нуди веб локацију за едукацију потрошача о новцу, укључујући и начин планирања буџета. Да бисте започели, погледајте радни лист „Направи буџет“. Преузмите ПДФ и попуните поља да бисте видели да ли зарађујете више него што трошите или трошите више него што зарађујете.

Оно што нам се свиђа: бројеви и формуле могу да изазову буџетирање, али овај једноставан радни лист је најдаље од застрашивања. То је одлична полазна тачка ако никада раније нисте планирали буџет.

Где да га набавите: На Потрошачу.гов, преузмите ПДФ са картице "Тоолбок".

Радни лист буџета НердВаллет-а

Како то функционише: Користите овај онлајн образац да унесете своје месечне приходе и трошкове. Са тим информацијама, радни лист показује како се ваше финансије упоређују са прорачуном 50/30/20, који препоручује да 50% вашег прихода иде на потребе, 30% на жеље и 20% на штедњу и отплату дуга. Такође можете преузети ове радне листове у програму Екцел.

Оно што нам се свиђа: Овај детаљан радни лист подстиче вас да размотрите широк спектар трошкова — од премија животног осигурања до путних трошкова до плаћања кредитном картицом — тако да ништа не пропустите. Такође можете видети радне листове специфичне за вашу ситуацију, било да сте студент, родитељ, власник куће, старији или ниједан од њих.

Где да га набавите: Пронађите га на НердВаллет-у, наравно: радни лист о буџету.

Предлошци буџета за Мицрософт Оффице

Како то функционише: Одржавање табеле захтева дисциплину, а прављење табеле од нуле захтева време. Уштедите себи гњаважу око подешавања редова, колона и формула коришћењем унапред направљеног Екцел шаблона из Оффице-а. Шаблони укључују буџет за домаћинство, планер буџета за одмор и буџет за догађаје.

Оно што нам се свиђа: постоји шаблон за скоро сваку буџетску ситуацију, од једноставне до сложене. Приступите Екцел-у на мрежи и сарађујте са другима у истом документу у исто време.

Где да га набавите: Посетите шаблоне.канцеларија.цом и кликните на „Буџет“ да бисте пронашли Екцел датотеку за преузимање. Или се пријавите на Мицрософт и уређујте у прегледачу на рачунару.

Табеле буџета Гоогле диска

Како то функционише: Гоогле диск је услуга складиштења датотека где корисници могу да креирају, отпремају и деле датотеке. Добијте бесплатно 15 ГБ складишног простора или надоградите ако то није довољно. Апликација Табеле за Диск укључује унапред направљене шаблоне, као што су годишњи буџет и месечни буџет.

Оно што нам се свиђа: Свој буџет можете понети са собом тако што ћете се пријавити на свој налог на Гоогле диску са паметног телефона, таблета или рачунара. Такође можете да делите приступ кућном буџету са другим члановима ваше породице.

Где да га набавите: Пријавите се на гоогле.цом/схеетс, а затим прегледајте галерију шаблона.

Пре него што направите буџет, НердВаллет разлаже вашу потрошњу и показује вам начине да уштедите. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈУ ПОТРОШНУ

Минт лифестиле шаблони

Како то функционише: Поред познате апликације Минт-а, менаџер новца нуди и шаблоне буџета. Одаберите жељени буџет, а затим користите унапред направљени формат да бисте водили своју категоризацију потрошње.

Оно што нам се свиђа: Постоје опције специфичне за демографију које се уклапају у различите животне фазе. Студенти ће имати користи од шаблона за колеџ, док ће родитељи мале деце ценити шаблон за дневни боравак.

Где да га набавите: Преузмите Екцел датотеку са Минт-а.

Више начина да преузмете контролу над својим буџетом

Истраживање прорачунских табела и шаблона је већ добар почетак у управљању новцем. Ако горе наведени алати не одговарају, имате друге опције:

  • Испробајте апликацију која прати и категоризује вашу потрошњу. Погледајте најбоље буџетске апликације за 2021.

  • За идеју о томе колико свог месечног прихода да потрошите и уштедите, испробајте наш калкулатор буџета.

  • Ако желите да будете ван мреже, прочитајте једну од ових књига о буџетирању које препоручују стручњаци.

  • Или, ако треба да направите резервну копију и сазнате више о буџетирању, прочитајте како да направите буџет.

Желите штреберско знање које је прилагођено вашем новцу? Донесите сав свој новац у један приказ и стекните прилагођене увиде да бисте га максимално искористили. Сазнајте више.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here