Процват слободних професија може променити начин на који купујете животно осигурање

Слободњаци схватају да морају да преузму 100% одговорност за своје финансије, каже Џесика Лепоре, оснивач Суревестед, агенције за животно осигурање са седиштем у Њујорку. „Није све упаковано као да радите за корпорацију.”

Мање ослањања на политику групног живота

Многи људи у 40-им и 50-им годинама зависе од животног осигурања преко послодавца, каже Грант Дунн, потпредседник финансијских услуга у Лакенан-у, брокерској агенцији за осигурање у Ст. Лоуис. Али млађе генерације радије траже покривеност ван радног места, каже он. Прошле године, активност апликација животног осигурања порасла је више него двоструко брже за Американце од 44 и млађе у поређењу са онима од 45 до 59 година, према МИБ Гроуп, сервису за размену информација за осигураваче.

„Они више иду на спољна тржишта, а не само да верују у оно што имају преко свог послодавца, јер знају да ће се њихов послодавац много променити у наредних 30 година“, каже Дан.

Млађи радници обично не остају на послу тако дуго као старији радници, показују најновији подаци Завода за статистику рада. У јануару 2020. просечно трајање запослења је било 2.8 година за раднике од 25 до 34 године, у поређењу са 9.9 година за раднике од 55 до 64 године.

Радници не могу увек да претворе групни живот у индивидуалну политику како би избегли губитак покрића када напусте посао. „Оно што бих предложио миленијалцима који планирају да скачу око посла је да то једноставно набавите изван свог послодавца како не бисте морали да бринете о томе“, каже Дан. Ово је можда још потребније за дугорочне слободњаке, који немају послодавца који би обезбедио покриће.

Осим тога, основно групно животно осигурање може бити бесплатно за запослене, али често износи једно или два пута више од годишње плате радника. То обично није довољно да се обезбеди мрежа финансијске сигурности, каже Дан.

Како се планирање животног осигурања разликује за слободњаке

Једноставан начин да процените колико вам је животно осигурање потребно је да помножите свој приход са бројем година колико ће вашим корисницима бити потребна финансијска подршка. Ова калкулација може бити зезнута за слободњаке са непредвидивим приходима, али они могу да прате вођство радника на пословима заснованим на провизији, попут некретнина, где месечни приход можда није доследан, каже Дан.

Он предлаже да погледате шта зарађујете у просеку, као и шта људи на вашем нивоу вештина у индустрији зарађују током времена. Када процените своју годишњу плату, можете да схватите колико би ваша полиса животног осигурања морала да покрије ако умрете.

Ако нисте сигурни у своје будуће потребе, Лепоре препоручује да набавите полису која вам омогућава да прилагодите покриће током времена, као што је полиса доживотног трајања коју касније можете претворити у трајно покриће.

„Најбоља ствар коју можете икада да урадите је да покренете бар једну полису“, каже Лепоре, „јер то може потврдити вашу подобност у каснијем периоду вашег живота ако одлучите да вам треба више покрића.”

Промене начина на који Американци купују животно осигурање

Традиционално, добијање животног осигурања може потрајати неколико недеља и често захтева лекарски преглед. „Са свом данашњом технологијом, млађа генерација не може да се замисли око тога да им је потребно 45 дана да би политика постала на снази“, каже Дан.

Неки осигуравачи су већ одговорили на овај проблем користећи алгоритме великих података за обраду апликација на мрежи за неколико минута. Дакле, ако тражите брзу покривеност, ови производи могу бити ваша најбоља опклада. Међутим, без обзира да ли купујете на мрежи или не, врста животног осигурања коју купујете треба да буде у складу са вашим укупним циљевима покрића.

Сталне политике, као што је цео живот, углавном остају на снази док не умрете и укључују инвестициони рачун. Можете подићи или позајмити против готовинске вредности полисе док сте још живи. Растућа популарност дигиталних инвестиција може учинити традиционалне политике целог живота мање примамљивим као могућности улагања за млађе генерације, каже Дан. Ако само желите да ваше животно осигурање покрије вашу смрт, а не да делује као инвестиционо средство, можда бисте желели да размислите о терминском животном осигурању. Рок трајања покрива одређени број година, нема инвестициону компоненту, обично је јефтинији од трајних полиса и обично је довољан за већину људи.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс. 

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here