Замрзните своју Дисцовер картицу: лед није потребан

» ВИШЕ: Други издаваоци кредитних картица који вам дозвољавају да замрзнете или закључате картицу

Шта значи „замрзнути“ своју кредитну картицу

Познато је да власници картица замрзавају своју пластику у блоку леда како би избегли да је користе у ванредним ситуацијама. Али овде нема леда. У овом случају, након што замрзнете картицу на мрежи, у апликацији Дисцовер или преко телефона, картица више неће овластити нове куповине, готовинске авансе или трансфере стања док не одмрзнете налог. Ово вам даје времена да пронађете своју изгубљену картицу и безбрижност који произилази из сазнања да ваша картица неће бити коришћена за плаћање туђих куповина.

Једна од најнеугоднијих ствари у вези са отказивањем картице је потреба да запамтите да ажурирате све налоге које сте подесили да се аутоматски плаћају са ваше кредитне картице. Са функцијом замрзавања, ово није тренутна брига. Одређене активности на картици – као што су периодична плаћања рачуна, враћања, исплата награда и кредити – наставиће да се одвијају нормално док је ваш налог замрзнут.

Дисцовер такође има опцију да привремено деактивира вашу картицу уместо да је замрзне. Ово вам омогућава да користите број своје картице за трансакције без картице – као што су куповине на мрежи или преко телефона – али ваша физичка картица не може да се користи. Ово је пристојна опција ако сте сигурни да је ваша картица негде у вашем поседу и морате да обавите куповину на мрежи или две. Али то није добра опција ако је ваша картица потенцијално украдена, јер би неко могао да наплати уредно стање на вашој картици путем куповине на мрежи.

» ВИШЕ: Како оспорити лажне трошкове кредитне картице

„Одмрзните“ са лакоћом

Када пронађете своју картицу, можете да је одмрзнете у року од неколико секунди на мрежи, преко апликације Дисцовер или преко телефона. Број вашег рачуна ће остати исти, а трансакције ће се поново одвијати нормално.

Можете да замрзнете и одмрзнете своју картицу онолико често колико желите.

Ако не пронађете своју картицу, можда ће бити потребно да је откажете и набавите нову. Дисцовер картице долазе са одговорношћу за превару од 0 долара, али може бити тешко да се носите са последицама украдене кредитне картице чак и без икаквих новчаних трошкова. Ако мислите да је ваша картица украдена или изгубљена заувек, требало би да одмах откажете и затражите нову картицу. И запамтите, мораћете да ажурирате све рачуне за плаћање новим информацијама о картици.

Закључак: Ако изгубите Дисцовер картицу, али сте прилично сигурни да ћете је пронаћи, можда бисте желели да размислите о замрзавању, уместо да откажете картицу. Ваше понављајуће трансакције ће се и даље одвијати, па нећете морати да мењате информације о аутоматском плаћању на свим својим налозима. Када пронађете своју картицу, одмрзните свој налог за неколико секунди. Алтернативно, ако не пронађете своју картицу, одмах је откажите и Дисцовер ће вам послати нову.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here