Фронтиер Милес: Потпуни водич

 • Фронтиерове политике промене и отказивања.

 • Фронтиерова политика елитног статуса.

Позната по повољним ценама, Фронтиер Аирлинес опслужује десетине градова у Северној Америци и на Карибима. Она управља чвориштем у Денверу и има више „фокусних градова“ широм земље, укључујући Чикаго и Орландо.

Ако сте редован путник на Фронтиер-у, вреди проверити програм авио-компаније за честе лете, под називом „Фронтиер миље“.” Програм нема много предности врхунских авио-компанија које пружају авио-компаније са пуним услугама, али нуди пристојну вредност с обзиром на генерално ниске цене карата Фронтиер-а. Ево сажетка како програм функционише.

Како зарадити Фронтиер миље

Сваки путник може бесплатно да се придружи „Фронтиер Милес“. Збуњујуће је то што је програм „Фронтиер Милес“ угнежђен у други програм под називом „МиФронтиер“, који укључује опције персонализације. Пријављивањем за Фронтиер Милес аутоматски се уписујете у МиФронтиер.

Другим речима, не брините се за разлику. Ево како да зарадите миље на Фронтиер-у.

» Сазнајте више: Ваш водич за скупљање миља са Фронтиер Аирлинес-ом

Летећи

Углавном зарађујете граничне миље на основу тога колико далеко летите, мерено као растојање лета од аеродрома до аеродрома. Ако је лет дугачак 750 миља, на пример, зарадили бисте 750 миља. Насупрот томе, на великим авиопревозницима — као што су Америцан, Делта и Унитед — зарађујете миље за лет на основу тога колико сте платили карту. Авио-компанија нуди додатне миље за летове током одређених промоција.

Дакле, иако Фронтиер миље не вреде много (0.7 центи по миљи према нашој најновијој процени), релативно их је лако зарадити, посебно када летите на велике удаљености.

» Сазнајте више: Који програм награђивања авио-компаније нуди највише новца за ваш новац?

Ако заборавите да резервишете лет преко свог налога, још увек можете да добијете кредит за миље до 180 дана након лета попуњавањем обрасца захтева за кредитну километражу.

Трошењем на кредитну картицу

Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард® са годишњом накнадом од 79 долара је ваша картица ако желите да зарадите миље за своју потрошњу. Даје вам 5 миља за 1 долар потрошен на авионске карте купљене директно од Фронтиер-а на флифронтиер-у.цом и 1 поен по долару на сву осталу потрошњу. Постоји великодушан бонус за регистрацију: Понуда са ограниченим временом: Зарадите до 60.000 бонус миља - Зарадите 40.000 бонус миља након што потрошите 500 УСД на куповине и у потпуности платите годишњу накнаду, оба у првих 90 дана. Зарадите додатних 20.000 бонус миља након што потрошите 2.000 долара на куповине у првих 6 месеци. То је довољно за две домаће повратне карте.

И сваке године када ставите најмање 2.500 УСД на картицу, добијате ваучер за попуст од 100 УСД - више од надокнаде годишње накнаде.

Пређите на друге кредитне картице које зарађују Фронтиер миље

Фронтиерово партнерство са одређеним хотелским ланцима омогућава вам да зарадите бодове у програмима лојалности тих хотела, а затим их пренесете на Фронтиер. Пошто ти ланци имају своје кредитне картице које зарађују бодове при свакој куповини, те картице могу ефективно постати Фронтиер картице.

Куповином са партнерима

Можете зарадити додатне Фронтиер миље трошењем новца са партнерима који укључују агенције за изнајмљивање аутомобила, хотелске ланце, продавце и још много тога. Листу партнера погледајте овде.

Куповином додатних миља

Фронтиер омогућава купцима да купују Фронтиер миље по стопи од 2.5 центи по миљи. Уопштено говорећи, куповина миља за честе лете у било којој авио-компанији даје лошу вредност, и ово није изузетак.

Уз то, куповина миља може бити од помоћи члановима који су само стидљиви да могу да откупе своје акумулиране миље за лет.

Штреберски савет: Истекну ли граничне миље? Да, Фронтиер миље истичу у року од шест месеци неактивности. То значи да морате да зарадите миље сваких шест месеци или ризикујете да изгубите своје миље. Овај рок трајања значајно смањује корисност Фронтиер миља у поређењу са другим програмима.

Како откупити Фронтиер миље

Наравно, можете искористити Фронтиер миље за летове, али и за изнајмљивање аутомобила преко агенција као што су Хертз и Натионал. Тхроугх Поинтс.цом, такође можете заменити миље за бодове у другим програмима лојалности или их искористити за куповину или поклон картице.

Колико миља вам је потребно за одређени лет зависи од тога где идете и доступности седишта. Фронтиер има табелу награда, али, као што објашњавамо у наставку, то није тако једноставно као што звучи.

Врсте наградних места

Приликом преузимања миља за летове преко Фронтиер веб локације, постоје три типа наградних места: Економија, Избор и Последње седиште. Економична седишта коштају најмање у смислу миља, али их је мање и можда нису доступна на свим летовима. Седишта по избору су доступна на више летова, али коштају више. Опција Ласт Сеат је само за чланове Фронтиер са елитним статусом; то је најскупља опција, али вам омогућава да резервишете чак и „последње седиште“ на лету.

Миље се откупљују само за авионске карте, а порези и таксе се морају посебно платити. Ево цене у миљама за откуп:

Економија

Избор

Ласт Сеат

Један начин унутар континенталне У.С. и Порторико

10.000

20.000

22,500

Повратно путовање унутар континенталне У.С. и Порторико

20.000

40.000

45.000

Један начин до/из Мексика или Доминиканске Републике

15.000

25.000

27,500

Повратно путовање у/из Мексика или Доминиканске Републике

30.000

50.000

55.000

• За летове у континенталној У.С. и Порторико, порези/таксе почињу од 5 долара.60 у једном правцу и 11 долара.20 повратно путовање • За летове за/из Мексика, таксе/таксе почињу од 33 УСД.70 у једном правцу и 80 долара.20 повратно путовање • За летове за/из Доминиканске Републике, таксе/таксе почињу од 36 УСД.90 у једном правцу и 105 долара.70 повратно путовање

Откупне накнаде

Чини се да авио-компаније са ниским ценама наплаћују додатно за све - а на Фронтиер-у то може укључивати доплату за путнике који користе миље за честе лете.

Међутим, чланови елитног статуса не морају да плаћају накнаду за откуп, као ни чланови са Фронтиер кредитном картицом. Накнада се не наплаћује ако резервишете најмање 180 дана пре летења.

Откупне накнаде за све остале су:

 • Летови резервисани 21-179 дана пре поласка: 15 УСД.

 • Летови резервисани 7-20 дана пре поласка: 50 УСД.

 • Летови резервисани 6 дана или мање пре поласка: 75 УСД.

Погранични елитни статус

Осим основног чланства за које се свако може пријавити, Фронтиер нуди три нивоа елитног статуса за своје најчешће лете. Зарађујете елитни статус прелетањем одређеног броја миља или сегмената у календарској години (лет у једном правцу се рачуна као један сегмент; повратно путовање је два сегмента). Када се квалификујете за елитни статус, добијате га до краја календарске године, као и следеће године.

Три нивоа су названа по броју миља потребних да их зарадите, што их чини лаким за памћење. Ево потпуног прегледа, заједно са предностима које сваки ниво добија:

 • Бесплатна торба за ручни пртљаг: Фронтиер наплаћује ручни пртљаг, са ценама до 60 долара у зависности од тога када „резервирате“ и платите простор за ручни пртљаг. (Чекиране торбе коштају до 45 долара за прву торбу и до 85 долара за додатне торбе.)

 • Растезљива седишта: „Растежућа“ седишта нуде више простора за ноге и више се нагињу од осталих седишта. Ако су растезљива седишта доступна 24 сата пре поласка, власници елитног статуса могу бесплатно да надограде.

 • Одустали од накнада: Елитни чланови не морају да плаћају додатно за ствари као што су откуп миља, резервације позивног центра, малолетници без пратње, потврде истог дана и летење у приправности.

 • Откуп „Последње седиште“: Сви елитни чланови могу да откупе миље за било које доступно место.

 • Дисцоунт Ден чланство: Дисцоунт Ден нуди ниске цене искључиво члановима (погледајте доле за комплетан опис). 50.000 чланова добија 50% попуста на Дисцоунт Ден чланство и 100.000 чланова добија 100% попуста (бесплатно).

 • Множитељ километраже: 50.000 чланова добијају 25% додатних миља, а 100.000 чланова добијају 50% додатних миља. Дакле, лет од 1.000 миља би зарадио 1.000 миља за нормалног члана или члана од 20 хиљада, 1.250 за члана од 50 хиљада и 1.500 за члана од 100 хиљада.

 • Чекована торба: Само 100.000 чланова добија бесплатне чекиране торбе — за разлику од већине авио-компанија, које нуде ову погодност свим елитним члановима.

 • Породични статус: 100.000 чланова такође добијају многе погодности за до осам чланова породице који лете на истој резервацији.

» Сазнајте више: Зашто је елитни статус Фронтиер Аирлинес-а једини статус авио-компаније који имам

Кредитна картица Фронтиер

Фронтиерову кредитну картицу издаје Барцлаис.

Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард®

 • 79 $ годишње накнаде.

 • 5 миља за 1 долар потрошен у ФлиФронтиер-у.цом.

 • 1 миља по долару за све остале куповине.

 • Бонус за регистрацију: Ограничена понуда: Зарадите до 60.000 бонус миља – Зарадите 40.000 бонус миља након што потрошите 500 УСД на куповине и у потпуности платите годишњу накнаду, оба у првих 90 дана. Зарадите додатних 20.000 бонус миља након што потрошите 2.000 долара на куповине у првих 6 месеци.

 • Ваучер за попуст од 100 УСД када потрошите 2500 УСД на картицу годишње.

Картица вам даје бесплатан приступ вашем ФИЦО резултату, а ако из неког разлога желите да пренесете стање на своју Фронтиер картицу (трансфери не зарађују миље), добијате 0% уводног АПР-а на 15 месеци за трансфере извршене у оквиру прве 45 дана имате картицу. Погледајте горњи линк за више информација.

» Сазнајте више: Да ли је Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард® вредна своје годишње накнаде?

Боравишна торба и таксе за седење

Као и већина нискотарифних авио-компанија, Фронтиер надокнађује своје ниске цене високим, компликованим накнадама. За паметне путнике који могу да постигну ове цене без плаћања превише накнада, ово представља прилику. Али за просечне путнике, накнаде за Фронтиер могу изгледати збуњујуће или чак потпуно обмањујуће.

Накнаде за пртљаг

Накнаде за гранични пртљаг су компликоване и зависе од неколико фактора:

 • Врста торбе. Ручна или чекирана торба изнад главе?

 • Када платите таксу. Приликом куповине, пре пријаве, током онлајн чекирања, на шалтеру карата или на излазу за укрцавање?

 • Колико далеко летиш.

Уопштено говорећи, требало би да покушате да платите накнаде за пртљаг што је пре могуће како бисте избегли прекомерне трошкове. Размислите о лаганом паковању за дуга путовања, где ће торбе коштати више.

Будите упозорени: цена пртљага на Фронтиер-у може лако да премаши цену саме карте, а то је чак и пре него што се узме у обзир да морате да платите накнаде за пртљаг у оба смера на повратној карти.

Накнаде за избор седишта

Фронтиер наплаћује избор седишта на већини летова. У нашој анализи, открили смо да седишта Фронтиер коштају у просеку 22 долара.50 по сегменту. То се може додати у журби.

Најлакши начин да избегнете ову накнаду је да је не платите. То не значи да нећете добити место; уместо тога, Фронтиер ће вам доделити једну при пријави. Али то може значити да се заглавите на средњем седишту.

Пакети

Коначно, Фронтиер нуди пакете за већину тарифа, који надокнађују неколико ових накнада по фиксној цени.

Ови пакети нуде погодности као што су бесплатне ручне торбе и избор седишта по (вероватно) сниженој цени. Да ли су ови вредни тога? Понекад, посебно када планирате да користите све карактеристике пакета. Ако вам треба само један или два, размислите о плаћању накнада а ла царте.

Увек можете да упоредите трошкове када плаћате ове накнаде одвојено са ценом пакета - то ће само захтевати мало математике и стрпљења.

» Сазнајте више: Водич за гранични пртљаг и друге накнаде

Колика је вредност Фронтиер миља?

На основу наше најновије анализе, НердВаллет вреднује Фронтиер миље на 0.7 центи по комаду. Ево како се ова вредност пореди са миљама програма лојалности других авио-компанија:

Програм

Вредност миља

Аљаска.

1.1 цент.

Американац.

1.2 цента.

Делта.

1.3 цента.

Фронтиер.

0.7 цент.

Хаваииан.

1 цент.

ЈетБлуе.

1.5 центи.

југозападно.

1.4 цента.

Унитед.

1 цент.

Да бисмо утврдили вредност наградних миља, упоредили смо цене у готовини и исплате награда за економске повратне руте на неколико дестинација и датума. Поделили смо цену готовинске карте са ценом наградне карте да бисмо одредили вредност „цента по миљи“ за сваки лет, а затим усредсредили ову вредност за неколико летова и датума.

» Сазнајте више: Колико вреде Фронтиер миље?

Фотографија љубазношћу Фронтиер Аирлинес-а.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here