ФСА ИД: све што треба да знате

Зароните дубље у ФАФСА

  • Када треба да се пријавите: Сазнајте који је рок за ФАФСА

  • Колику помоћи ћете добити: Процените своју награду за финансијску помоћ

  • Шта је на вашој ФАФСА контролној листи: Шта ће вам требати да довршите пријаву

  • ФАФСА ФАКс: Ваша ФАФСА питања, одговоре

Бесплатна апликација за савезну помоћ студентима, или ФАФСА, је ваш приступ ка савезној студентској помоћи — а ФСА ИД је кључ за тај приступ.

Ваш ФСА ИД се састоји од два елемента — корисничког имена и лозинке — које ћете ви и ваши родитељи користити за пријаву на савезне услуге помоћи студентима, као што су ФАФСА апликација, Национални систем података о студентским кредитима и Моја савезна помоћ за студенте. Такође ћете га користити за електронско потписивање ФАФСА и меница и сигнализирање завршетка саветовања за улазак и излазак.

Ево шта још треба да знате о ФСА ИД-у:

Да ли ми треба ФСА ИД?

Није вам потребан ФСА ИД да бисте попунили ФАФСА, али вам је потребан да потпишете и пошаљете образац електронски. Без једног, мораћете да одштампате, потпишете и пошаљете страницу са потписом ФАФСА да бисте поднели пријаву, што је много дужи процес.

Такође вам је потребан ФСА ИД да бисте приступили евиденцији студентског кредита и да бисте направили измене у ФАФСА на мрежи.

» ВИШЕ: ФАФСА контролна листа

Како да добијем ФСА ИД?

Да бисте креирали ФСА ИД, једноставно посетите студентаид.гов. Мораћете да наведете адресу е-поште, изаберете корисничко име и лозинку и унесете своје пуно име, датум рођења и број социјалног осигурања.

» ВИШЕ: 5 ФАФСА савета који ће вам уштедети време приликом пријављивања

Када треба да добијем ФСА ИД?

Можете се пријавити за ФСА ИД у било ком тренутку, тако да нема потребе да чекате док не попуните ФАФСА. Међутим, ако сачекате до тада, од вас ће бити затражено да се пријавите за један пре него што пошаљете образац.

Да ли је мој ФСА ИД одмах активиран?

да и не. Можете да користите свој ФСА ИД одмах да бисте потписали и предали свој ФАФСА електронски, али ћете морати да сачекате неколико дана да бисте га користили у друге сврхе, као што је потписивање менице. Међутим, ако већ имате ФАФСА лични идентификациони број, можете га повезати са својим новим ФСА ИД-ом и одмах почети да користите ИД.

Да ли родитељима треба ФСА ИД?

Ако се пријављујете за финансијску помоћ као издржавано лице, један од ваших родитеља ће морати да потпише ФАФСА. У том случају, он или она треба јединствени ФСА ИД за електронски потпис. Нисам сигуран да ли се сматрате зависним или независним? Сазнајте са овим питањима о статусу зависности са сајта савезне помоћи.

» ВИШЕ: Који су захтеви ФАФСА?

Шта ако заборавим своје корисничко име или лозинку?

Нема проблема. Само идите на страницу за пријаву на било којој од веб локација савезних студентских кредита и изаберите „Заборављено корисничко име“ или „Заборављена лозинка“ да бисте ресетовали своје акредитиве. Одатле можете одговорити на три изазовна питања или затражити сигуран код. Ако одаберете ово друго, код ће бити послат на е-пошту наведену када сте креирали свој ФСА ИД.

Могу ли да променим своје ФСА ИД податке?

да. И требало би да ажурирате своје податке што је пре могуће ако се промени ваша адреса е-поште, поштанска адреса или контакт телефон. Само посетите СтудентАид.гов и изаберите “Уреди мој ФСА ИД.” Такође можете да користите ову картицу да ажурирате своја изазовна питања, промените лозинку или онемогућите или омогућите свој ФСА ИД.

Да ли мој ФСА ИД истиче?

Ваше корисничко име не истиче. Али ваша лозинка истиче сваких 18 месеци ако је нисте променили.

Шта је са мојим ФАФСА ПИН-ом?

Одељење за образовање је званично повукло лични број, или ПИН, 10. маја 2015. Ако се од тада нисте пријавили на веб локацију ФСА, ваш ПИН више неће функционисати и мораћете да креирате безбеднији ФСА ИД. Ако повежете свој ПИН са новим ФСА ИД-ом, уштедећете један до три дана колико је обично потребно да Управа за социјално осигурање провери ваше податке.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here