Припремите се: Уплате студентског кредита се враћају за прави фебруар. 1

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Зајмопримци федералног студентског кредита очекују повратак својих редовних отплата студентског кредита, 10. 1 поново могу да одахнем: пауза ће се наставити до јануара. 31. 2022, саопштило је у петак Министарство просвете.

Одељење каже да ће продужење — четврто од марта 2020 — бити последње. Као и код претходних продужења, ово одступање се не односи на приватне студентске кредите.

» ВИШЕ: Које су шансе да добијем опрост студентског кредита?

Овај потез значи да ће до јан. 31, постојаће скоро две године олакшица плаћања за зајмопримце федералног студентског кредита.

Одрицање је почело као део првобитног закона о помоћи од коронавируса, познатог као ЦАРЕС Ацт. Зајмопримци су га аутоматски примили, а каматна стопа на њихова стања била је постављена на 0%. Пауза је дала дужницима студентског кредита времена да се позабаве изгубљеним пословима, преклопе финансије да плате храну и склониште или остваре хитну штедњу.

У најави Одељења за образовање о овом последњем продужењу, секретар за образовање Мигел Кардона рекао је да се време за такве мере завршава.

„Док економија наше земље наставља да се опоравља од дубоке рупе, ово коначно продужење ће дати студентима и зајмопримцима време које им је потребно да планирају поновно покретање и обезбедиће несметан пут назад до отплате“, рекао је Цардона у саопштењу за јавност.

Чак и додатна писта не значи да ће зајмопримци - или сервисери који се баве отплатом студентских кредита - бити спремни у фебруару 2022, кажу стручњаци за студентске зајмове.

„Систем студентских кредита није спреман за наставак отплате октобра. 1, а председник Бајден је донео исправну одлуку да одложи отплату“, рекао је Персис Ју, директор пројекта помоћи зајмопримцима студентских кредита Националног центра за право потрошача, у саопштењу за јавност.

Ју је предложио администрацији да искористи паузу како би размотрила даље олакшице, као што је широко отказивање студентског дуга и прилагођавања, тако да се зајмопримци који не плаћају неће суочити са запленом плата или запленом пореских кредита и бенефиција социјалног осигурања када се уплате наставе.

» ВИШЕ: Како добити опроштај за план отплате заснован на приходу

Сцотт Буцханан, извршни директор Савеза за сервисирање студентских кредита, трговинског удружења сервисера студентских кредита, види продужење као пропуштену прилику.

„Одељење још увек мора да уради напоран посао како би изложило план за наставак рада — што се још није догодило“, рекао је он у мејлу.

Бјукенен се залагао за „постепени наставак у коме они који нису били финансијски погођени настављају исплату, а они који имају могу наставити да обустављају плаћање или користе план заснован на приходима.”

Како зајмопримци треба да се припреме за шест месеци до краја?

Ако сте у финансијским потешкоћама

Зајмопримци који мисле да би могли имати проблема са плаћањем следеће године могу користити ово коначно продужење плаћања као пробни период.

Почните да плаћате вежбе сада тако што ћете оставити по страни износ редовног рачуна за студентски зајам. Ово ће вам вратити навику да видите да уплата напушта ваш налог. Али, што је још важније, то ће вас обавестити да ли сте финансијски способни да извршите плаћања.

» ВИШЕ: Калкулатор консолидације студентског кредита

Ако је плаћање у пракси тешко — или немогуће — након два или три месеца, контактирајте свог сервисера да бисте разговарали о вашим опцијама, као што је упис у план отплате засноване на приходу или ИДР.

Планови отплате засновани на приходима ограничавају отплате на део вашег прихода и продужавају рок отплате. Ако су вам приходи довољно ниски, или ако немате посао, ваша исплата може бити нула. Ако сте већ уписани у ИДР, обавезно поново потврдите приход код свог сервисера ако се променио.

Ако сте финансијски стабилни

Нису сви зајмопримци искусили финансијске потешкоће током економске кризе — а други су успели да се опораве. Ако сте сигурни у своју способност да извршите плаћања следеће године, можете искористити ову прилику да се уверите да су ваши финансијски циљеви на месту.

Зајмопримци заинтересовани да смање свој укупни дуг, смање износ који ће отплаћивати у виду камата на студентске кредите или да их отплате брже, требало би да размотре плаћање током последњег периода паузе.

Ваше уплате ће се применити на све камате настале пре ваше главнице, али свака уплата ће вам помоћи да смањите укупан износ који ћете платити током трајања кредита. Пошто су ваши кредити на аутоматском отплати, мораћете да контактирате сервисера да бисте то урадили.

» ВИШЕ: Када рефинансирати студентске кредите

Зајмопримци са дугом са високом каматом, као што су кредитне картице, или дугорочним циљевима штедње, као што је аванс за кућу, такође могу применити уплате студентског кредита за те циљеве.

За зајмопримце са посебним околностима

Ако ваша ситуација није тако поремећена и исушена — као што су кредити који су неизмирени или у програму опроста зајмова за јавне услуге — продужење отпуштања може имати посебне импликације за вас. Обратите се свом сервисеру или зајмодавцу за увид у то како најбоље поступати са својим кредитима.  

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here