Доведите своје банковне рачуне у ред са овим резолуцијама из 2021,

Ако желите да радите на својој финансијској способности, ваши банковни рачуни су одлично место за почетак. Чековни и штедни рачуни су окосница управљања новцем и често захтевају фино подешавање (или понекад ремонт) да би радили за вас на најбољи могући начин.

Погледајте ове резолуције да бисте довели своје банковне рачуне у ред 2021.

Истражите рачуне са вишом каматном стопом

Иако су каматне стопе на банковне рачуне биле релативно ниске у протеклој години, и даље постоји велика разлика између стопа у традиционалним банкама и стопа високих приноса у другим финансијским институцијама.

» Више од НердВаллет-а: Банкарски победници на НердВаллет-овим наградама за најбоље од 2021

Просечна национална стопа штедње је 0.05%, али рачуни са високом каматом нуде знатно веће стопе за проверу и штедњу, што може довести до прилично бољег поврата новца на дуги рок. Чековни и штедни рачуни са високим приносом обично су углавном онлајн, што значи да ћете морати да будете удобни да користите технологију за своје банкарске услуге.

» Више од НердВаллет-а: Зашто су штедни рачуни и ЦД-ови и даље вредни тога

Изградите мишиће за интернет банкарство

Пандемија која је у току учинила је интернет банкарство привлачнијим, јер многи потрошачи покушавају да избегну да проводе време у заједничким затвореним просторима као што су филијале банака. Многе банкарске услуге су сада доступне преко мобилних апликација банака и веб сајтова за рачунаре, укључујући плаћање рачуна, трансфер новца, алатке за буџетирање, чекове и корисничку подршку. И даље ћете морати да одете до банкомата или благајника банке да бисте подигли или положили готовину, али за све остало проверите да ли можете да управљате са паметног телефона, таблета или рачунара.

Затворите старе налоге који вам више не служе

Можда још увек имате рачун у банци у студентској унији вашег колеџа, или сте се преселили и више немате приступ својој старој регионалној банци. Сматрајте 2021. годином консолидације и поједностављења вашег финансијског живота и затворите старе рачуне које не користите.

Рајли Адамс, сертификовани јавни рачуновођа, виши финансијски аналитичар у Гоогле-у и оснивач финансијског блога под називом Иоунг анд тхе Инвестед, одлучио је 2020. да започне редовно заказани процес „финансијског чишћења“ са својом супругом, у којем би они проценили све њихове отворене рачуне и одлучите које ће задржати, а које затворити.

„Одлучили смо да успоставимо месечни процес финансијске пријаве где прикупљамо информације о стању за све наше рачуне, а затим отказујемо кредитне картице, консолидујемо рачуне, преносимо пензиона средства или на други начин затварамо рачуне у нади да ћемо поједноставити наш финансијски живот, “, рекао је Адамс. „Радећи ово у месечном ритму, дозвољавамо себи да размакнемо ово поједностављење и не чинимо га неодољивим одједном.”

Затварање старог рачуна је обично једноставно као пребацивање средстава у нову банку, а затим контактирање одељења за корисничку подршку ваше старе банке да затражите да се рачун затвори. Имаћете мање банковних извода о којима можете да бринете и нећете морати да водите рачуна о различитим билансима. Кључ: Обавезно пребаците све рачуне или периодична и аутоматска плаћања која су повезана са вашим старим налогом.

» Више од НердВаллет-а: Како затворити банковни рачун

Подесите подрачуне за различите циљеве штедње

Ако сву своју уштеђевину стављате на један рачун, пропуштате корисну прилику. Многе банке вам дозвољавају да отворите подрачуне које можете да прилагодите називима својих циљева, као што су „путовање на Хаваје“, „фонд за хитне случајеве“ или „нове аутомобилске гуме“.” Ови подналози не само да ће вам помоћи да останете у току са количином новца коју сте преусмерили на своје посебне циљеве, већ ћете се можда осећати инспирисаним да уштедите више јер ћете имати јаснију визију зашто желите да уштеди тај новац.

Размотрите улагање својих вишка средстава

Ако имате више од три до шест месеци животних трошкова на свом штедном рачуну, честитамо! Имате снажан финансијски јастук да вас заштити у случају губитка посла или хитне медицинске помоћи. Ако сте у могућности да уштедите преко те тачке, размислите о улагању вишка како бисте потенцијално могли да остварите вишу стопу повраћаја новца. Имајте на уму, међутим, да улагање носи ризик и обично желите да задржите своје инвестиције дуго времена како бисте могли да превазиђете флуктуације на тржишту.

Ново у инвестирању? Финансијски саветници често предлажу да се прво изгради штедња за пензију, преко 401(к) или индивидуалног пензионог рачуна.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here