Добивање јефтиног осигурања аутомобила за нове возаче

Погледајте шта можете да уштедите на осигурању аутомобила

Лако упоредите персонализоване цене да бисте видели колико би вам промена осигурања аутомобила могла уштедети.

Поштански број ДОБИТЕ МОЈЕ ЦИЈЕНЕ

Започните са осигурањем.цом

Коме треба ново осигурање возача?

Иако не постоји посебна врста осигурања која се зове „осигурање нових возача“, ауто осигуравачи генерално категоришу следеће типове људи као нове возаче:

 • Тинејџери који су управо добили возачку дозволу.

 • Старији возачи који никада нису возили.

 • Имигранти и страни држављани.

 • Возачи свих узраста са недостатком у вожњи или осигурању.

Стопе осигурања за нове или прве возаче обично су веће од стопа за искусније возаче. Пошто се нови возачи виде као већи ризик за осигурање, компаније за осигурање аутомобила им наплаћују веће стопе.

» ВИШЕ: Најбоље јефтино осигурање аутомобила

Ауто осигурање за нове возаче: Тинејџери

Компаније за осигурање аутомобила могу оправдати веће трошкове за тинејџере јер је већа вероватноћа да ће они од било које друге старосне групе изазвати несреће. За новог возача у тинејџерским годинама, најбољи начин да добију јефтино осигурање је да остану на полиси својих родитеља све док имају исту сталну адресу.

» ВИШЕ: Проналажење најјефтинијег осигурања аутомобила за тинејџере

Пазите да је „јефтино“ релативно – додавање тинејџера политици брачног пара вероватно ће (барем) удвостручити њихову стопу, према анализи НердВаллет-а. Међутим, самосталан рад ће вероватно бити скупљи; увек упоредите више нових понуда за осигурање возача на мрежи да бисте били сигурни.

Цене осигурања аутомобила за пар са новим возачем тинејџером и два аутомобила

Неке добре вести: Осигуравајућа друштва нуде много попуста за студенте и младе возаче, а цене ће временом постајати све боље уз безбедну вожњу. Стопе осигурања постају много разумније у просеку са 25 година, под условом да имате неколико година искуства испод појаса.

Када достигнете ране 20-те, можда ћете имати користи од куповине сопствене полисе осигурања у зависности од старости, локације и пола. Добијање сопствене полисе је релативно једноставно ако се ваша стална адреса разликује од адресе ваших родитеља'. Ако живите у истој кући, али желите одвојене политике, мораћете да радите са агентом како бисте били сигурни да је ово јасно иу вашој политици и политици ваших родитеља. Када будете спремни да набавите сопствено осигурање, можете да питате превозника својих родитеља за понуду, али такође потражите неколико других да бисте били сигурни да је то добра цена.

» ВИШЕ: Јефтино осигурање аутомобила за младе возаче

Осигурање аутомобила за имигранте и стране држављане

Чак и ако имате дугу историју безбедне вожње у другој земљи, осигуравајућа друштва вас сматрају новим возачем када одређују цене полисе у У.С. по први пут. Пошто они приступају домаћим евиденцијама о вожњи само када одређују цене, ваша историја вожње у САД.С. је оно што се рачуна. Ово важи и за вашу кредитну историју, која се такође користи за израчунавање стопа ауто осигурања у све осим три државе, Калифорнији, Хавајима и Масачусетсу.

» ВИШЕ: Финансијски водич за имигранте у Сједињеним Државама.С.

Без важећег У.С. возачку дозволу, тешко ћете добити полису осигурања од било које компаније, чак и ако имате међународну возачку дозволу. У том случају, ако изнајмљујете аутомобил, најлакша опција може бити да користите покриће компаније за изнајмљивање аутомобила.

Ако планирате да останете и возите се у У.С., најбоље је да добијете возачку дозволу у држави у којој живите. Неки, као што је Калифорнија, издаће возачку дозволу имигранту без докумената. Када добијете лиценцу, набавите најмање три понуде за ауто осигурање како бисте могли да изаберете најбољу стопу и покриће.

» ВИШЕ: Како добити нову возачку дозволу

Осигурање аутомобила након вожње или јаза у покрићу

Можда сте провели неко време у иностранству или вам је истекла дозвола јер ваш начин живота једноставно не захтева никакву вожњу. Без историје вожње коју треба проверити, осигуравачи вас и даље могу сматрати новим возачем. И без континуираног ауто покрића, они вас могу сматрати високоризичним возачем, што има сличне ефекте на стопе осигурања аутомобила.

Чак и ако имате неку историју вожње за референцу, важно је да набавите своју следећу полису јер ћете вероватно платити више само зато што имате празнину у покривености. Постоји изузетак за војно распоређивање многих компанија, па се обавезно питајте да ли се то односи на вас.

Пошто је континуирано покриће један од најважнијих фактора који осигуравајућа друштва разматрају, неки можда неће прихватити вашу пријаву ако сте имали празнине између полиса. Ако је то случај, можете потражити нестандардна осигуравајућа друштва која су специјализована за покриће за људе којима је тешко да се осигурају.

» ВИШЕ: Упоредите цене осигурања аутомобила

Фактори цене у понуди осигурања аутомобила

Нови возачи имају неке од највиших стопа осигурања аутомобила, али други фактори који утичу на цене могу бити више под вашом контролом.

» ВИШЕ: Цене осигурања аутомобила, шта треба да знате

Фактори који утичу на вашу понуду укључују:

 • Личне карактеристике. Ово укључује ваше доб, пол и брачни статус.

 • Покривеност коју одаберете. Што више покрића имате, то ће вероватно бити веће ваше стопе осигурања.

 • Ваше возило. Марка и модел вашег аутомобила, безбедносне функције и вероватноћа да ће бити украден утичу на вашу стопу.

 • Ваша локација. Свака држава има своје минималне захтеве за осигурање аутомобила, а фактори као што су стопа криминала у вашем комшилуку и густина насељености ће утицати на цену вашег осигурања.

 • Ваш кредитни резултат. Возачи са лошим кредитом обично имају веће стопе осигурања аутомобила. Осигуравачи користе резултат осигурања заснован на кредиту, који се разликује од вашег редовног кредитног резултата, да би утврдили вероватноћу да ћете поднети захтев. Калифорнија, Хаваји и Масачусетс забранили су осигуравачима да користе кредитне резултате приликом израчунавања стопа осигурања аутомобила.

Како пронаћи приступачно осигурање аутомобила као нови возач

Куповати около. Цене се могу значајно разликовати у зависности од осигуравача који користите. Да бисте били сигурни да имате најбољу цену коју можете добити, размислите о куповини сваке године. На крају крајева, само зато што сте имали најјефтиније цене пре годину дана, не значи да још увек имате.

Останите на полиси породичног ауто осигурања. Ако имате исту сталну адресу као и ваши родитељи, не заборавите да упоредите цене за самосталну полису са останком на осигурању ваше породице. У зависности од ваше ситуације, ово вам може дати најјефтиније стопе ауто осигурања.

Узмите у обзир аутомобил који возите. Скупља возила, она која се најчешће краду и спортски модели обично резултирају вишим стопама осигурања аутомобила. Размислите о једном од најјефтинијих аутомобила за осигурање ако желите да добијете најниже стопе.

» ВИШЕ: Како проценити осигурање аутомобила пре куповине аутомобила

Искористите попусте. Многи ауто осигуравачи нуде попусте које нови возачи могу да искористе, укључујући:

 • Добар студентски попуст.

 • Попуст за младе возаче који похађају курс дефанзивне вожње.

 • Попуст за студенте ван куће (ако сте на политици својих родитеља).

 • Мултиполис попуст ако имате осигурање закупаца или власника куће.

 • Попуст за војску или занимање.

 • Попуст на заштитну опрему.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here