Гоогле, Валгреенс и Х&Р Блоцк желе да буду ваша банка“,

Када размишљате о Гоогле-у, Валгреенс-у или Х&Р Блоцк-у, оно што вам пада на памет је вероватно претраживање интернета, преузимање рецепта или плаћање пореза - не писање чекова, стварање фонда за хитне случајеве или подешавање аутоматског плаћања рачуна. Али ове компаније су део растућег тренда небанкарских брендова који нуде банкарске услуге.

Стављање банкарских услуга на располагање даје трговцима на мало, брокерским кућама и другим компанијама још један начин да се ангажују са клијентима, са циљем да изграде лојалност и да те клијенте задрже у својим екосистемима дуже. За купце, то може значити погодност и боље технолошко искуство — али и додатне трошкове и потенцијал за забуну.

Да будемо јасни, ове компаније заправо не постају банке. То би захтевало добијање банкарске повеље — процес који може бити дуг и скуп и који би подвргнуо компанију додатној регулаторној контроли, каже Францисцо Алварез-Евангелиста, истраживач-сарадник у Аите Гроуп, компанији за анализу финансијских услуга.

Уместо тога, они су у партнерству са постојећим банкама које су овлашћене и регулисане и нуде федерално осигурање за депозите клијената. Партнерске банке носе регулаторне и безбедносне одговорности и обављају посао стварног управљања чековним, штедним и другим рачунима, док се компаније фокусирају на брендирање, маркетинг и ангажовање клијената.

Понуде банака које нису банке

Гоогле

Представљени крајем 2020. године и предвиђени за увођење ове године, веома популарни „Плек“ налози су рачуни за проверу и штедњу који су намењени за мобилне уређаје директно интегрисани у апликацију Гоогле Паи. Гоогле је у партнерству са око 10 финансијских институција, у распону од великих националних банака до регионалних банака и кредитних унија, а клијенти ће моћи да бирају код које желе да отворе рачун.

Гоогле-ов широк домет и огромне могућности прикупљања података могу навести потрошаче да се запитају да ли ће и како ће технолошки гигант користити информације о банкама или трансакцијама са Плек налога. Али компанија каже да су такви подаци приватни.

„Врло озбиљно схватамо приватност финансијских информација и користили смо приступ приватности унапред у Гоогле Паи-у“, рекао је Џош Вудворд, директор управљања производима у Гоогле Паи-у, путем е-поште. „Гоогле Паи не продаје ваше податке трећим лицима нити дели вашу историју трансакција са остатком Гоогле-а за циљање огласа."

Валгреенс

Валгреенс је у марту најавио да ће отворити банковни рачун у другој половини 2021. у партнерству са МетаБанк-ом. Апотекарски ланац је у саопштењу за медије рекао да је рачун — који долази са дебитном картицом и покривен је од стране Федералне корпорације за осигурање депозита. преко МетаБанк — допуниће своје тренутне услуге и побољшати свој програм лојалности и персонализацију клијената. Компанија је рекла да ће купци моћи да се пријаве у продавници као и на мрежи.

Х&Р блок

Ланац за припрему пореза је проширио могућности Х&Р Блоцк Емералд Препаид Мастерцард налога осим једноставног учитавања повраћаја пореза на њега. Издата у сарадњи са МетаБанк, картица омогућава клијентима да купују, примају директне депозите, деле финансије са партнером, подижу готовину, плаћају рачуне и обављају друге послове управљања новцем. Постоје накнаде за неке од услуга картице, као што је поновно пуњење готовине и подизање новца на банкомату.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

Потенцијалне предности и мане

Ови налози који подржавају бренд могу се свидети потрошачима из неколико разлога. Међу њима:

  • Фамилиарити. Ако већ користите Гоогле Паи за куповине или апликацију Валгреенс за куповину и допуњавање на рецепт, на пример, можете да управљате својим банковним рачунима преко интерфејса на који сте навикли. Ако имате Х&Р Блоцк картицу јер је на њу учитан повраћај новца, преко ње можете водити више свог финансијског живота.

  • Корисничко искуство. Банковне апликације и веб-сајтови нису увек лаки за коришћење. Предузећа која су више оријентисана на потрошаче могу да искористе свој технички таленат да створе боље корисничко искуство од традиционалних банака.

Постоје и ризици или потенцијални недостаци, укључујући:

  • Трошкови. Ако се региструјете за банковни рачун зато што је интегрисан са апликацијом коју користите значи да можда нећете куповати у поређењу. Камата, ако постоји, на ваше депозите може бити релативно ниска, или накнаде које плаћате за услуге могу бити релативно високе. Каматне стопе су тренутно прилично ниске широм света, али још увек постоје неке институције које могу да понуде стопе веће од просечних.

  • Партнерска банка. Ваш новац на крају држи партнерска банка, а политике и процедуре те банке могу диктирати да ли рачун испуњава ваше потребе. Када се појаве проблеми, можда имате посла са корисничком службом банке, а не са брендом, што можда није најбоље искуство.

Алварез-Еванђелиста напомиње да је у интересу компанија да буду у партнерству са банкама које пружају добре услуге. Из перспективе брендова, „највећи ризик је репутација“, каже он. „Ако један од ових програма не успе или не испуни очекивања потрошача, продавац је повезан са њим."

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here