Имам планове за побољшање дома? Како кредитна картица може помоћи

Зато је чекала док не буде пуштена у продају за 200 долара попуста, а затим је купила новчане награде које је прикупила на својој кредитној картици Банк оф Америца® Цустомизед Цасх Ревардс. „Иако имам довољно новца на свом штедном рачуну да покријем овај трошак, сматрала сам да је то непотребна куповина, тако да је било оправдано купити је само ако сам је добила бесплатно уз своје награде“, каже она.

Сезона куповине куће — која је сада пред нама — такође има тенденцију да буде главна сезона реновирања куће, било за продавца или за купца. Стратешка употреба кредитних картица може вам помоћи да надокнадите трошкове побољшања вашег боравка.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а за побољшање дома

Улагање у побољшање дома

Американци имају тенденцију да троше много на своје домове: Извештај НердВаллет-а о побољшању дома за 2018. показао је да 85% власника кућа каже да је њихов дом њихова највећа инвестиција. Док је 52% рекло да су могли лако да плате за своје недавне пројекте побољшања дома, 20% је рекло да морају да се жртвују у другим областима, а 13% је преузело дуг за пројекте.

Ту могу помоћи награде кредитним картицама. Користећи кредитне картице за свакодневну потрошњу, власници кућа могу прикупити награде, а затим их користити за куповину у кући.

Наравно, кад год користите кредитне картице за прикупљање награда, важно је да отплаћујете своје стање сваког месеца, пошто трошкови камате на дуг кредитне картице могу лако надмашити корист било које награде.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а за предграђа

Стратешки коришћење кредитних картица

Награде кредитном картицом могу помоћи у покривању трошкова поправљања дома и на предњој страни (зарада награда или попуста унапред при куповини реновирања) и на задњој страни (користећи прикупљене  награде за „брисање“ куповина, као што је Вороцх урадио).

Ево још неколико начина да користите кредитне картице како бисте надокнадили трошкове за побољшање дома:

1. Наградите себе док реновирате

Вороцх је користила награде које је прикупила да би се у суштини вратила за куповину лустера. Али други начин да се смање такви трошкови је на самом почетку, тако што ћете извршити куповину кредитном картицом која вам даје награде или попусте на потрошњу за побољшање дома коју радите.

Вороцх'с Банк оф Америца® Цустомизед Цасх Ревардс кредитна картица је добар пример такве картице. Помоћу њега можете да изаберете категорију поврата готовине од 3% са листе од шест, а једна од тих категорија је „побољшање куће и намештај“, која укључује широк спектар трошкова као што су куповине Хоме Депот-а, водоинсталатери, пејзажисти и цвећаре.

Картица такође нуди поврат од 2% готовине на продавнице прехрамбених производа и велепродајне клубове и 1% назад на све остало. (Постоји комбиновано ограничење потрошње од 2.500 УСД сваког квартала за категорије од 2% и 3%.)

Друга карта, У.С. Банка Цасх+™ Виса Сигнатуре® картица нуди поврат новца од 5% (до 2.000 УСД у комбинованим куповинама по кварталу) на две категорије бонуса по вашем избору, са листе од десетак. Од марта 2020. године, те категорије су укључивале робне куће, кућне комуналије и продавнице намештаја — што би све могло бити од помоћи за потрошњу на побољшање дома. Картица такође нуди 2% поврата на свакодневну категорију као што су бензин, намирнице или ресторани и 1% назад на све остало.

2. Искористите бонусе за регистрацију

Ако се пријављујете за нову картицу, неке нуде бонусе за регистрацију — обично око 150 до 200 долара, када достигнете потребан праг потрошње у периоду од неколико месеци. И тај „бесплатан новац“ можете ставити на куповину побољшања становања.

Банк оф Америца® Цустомизед Цасх Ревардс кредитна картица и У.С. Банка Цасх+™ Виса Сигнатуре® картица нуди здраве бонусе за регистрацију, као и многе друге кредитне картице са повратом готовине од великих издаваоца.

3. Оцените картице продавнице

Ако планирате да потрошите значајан износ у одређеној продавници док уређујете свој дом, можда бисте желели да размислите о куповини кобрендиране кредитне картице те продавнице. Многе од ових картица могу лепо наградити лојалисте:

  • Лове'с Адвантаге Цард, на пример, нуди 5% попуста на Лове-ове куповине које испуњавају услове.

  • ИКЕА® Виса® кредитна картица нуди 5% повраћаја на Икеа куповине (као и 3% назад на куповину хране, намирница и комуналних услуга и 1% назад на друге куповине).

  • Амазон Приме Ревардс Виса Сигнатуре картица нуди 5% назад у Амазон и Вхоле Фоодс (и 2% назад у ресторанима, бензинским пумпама и дрогеријама, плус 1% назад на све остало).

  • Цапитал Оне® Валмарт Ревардс™ Мастерцард® нуди поврат од 5% у Валмарту.цом и куповине преко апликације Валмарт; 2% назад на куповину у продавници иу ресторанима и на путне куповине; и 1% назад на све остало

» ВИШЕ: Кредитне картице најбоље продавнице НердВаллет-а

4. Користите 0% уводну АПР понуду за финансирање

Ако желите да своје уплате за куповину распоредите на неколико месеци, можда бисте желели да размислите о пријави за картицу која нуди 0% уводног АПР периода, што вам може уштедети новац на камати.

Кредитне картице брендиране продавнице обично не нуде такве промотивне прозоре, али многе кредитне картице општег карактера то раде. Само будите сигурни да сте отплатили остатак пре него што понуда истекне и годишњи проценат расте.

Коришћење оваквих стратегија може учинити улагање у побољшања дома приступачнијим - и може учинити да се осећате срећније код куће. Како Вороцх каже, „Поставили смо ново светло ... и ја сам заљубљен!”

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавио Форбес.

Информације у вези са Амазон Приме Ревардс Виса Сигнатуре картицом и Амазон Ревардс Виса Сигнатуре картицом прикупио је НердВаллет и није их прегледао или доставио издавалац ове картице.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here