Цена гранитних плоча: 7 начина да уштедите

Гранитне плоче, издржљиве, модерне и које не захтевају мало одржавања, звезде су у реновирању кухиња и купатила широм земље. И не морате да купујете најскупљи гранит да бисте постигли запањујуће резултате у свом дому.

Ево шта треба да знате о гранитним пултовима, колико ће вас вратити и савете за смањење трошкова.

» ВИШЕ: Процените цену реновирања вашег дома

Трошкови гранитне плоче

Гранитне плоче се углавном крећу од 2.000 до 4.500 долара, укључујући материјале и инсталацију, показало је истраживање ХомеАдвисор-а. Што се тиче укупних трошкова за ваш пројекат, радне плоче од било ког материјала поједу око 7% буџета за реновирање купатила и око 10% за преуређење кухиње.

Ектрас

Произвођачи гранита обично наводе цене гранита по квадратном метру, што обично укључује рад, испоруку, уградњу и једноставну завршну обраду ивица. Остали производи и услуге — попут украсних ивица, судопера, славина, изреза за судопере и плоче за кување, водоводних прикључака и уклањања и одлагања старих шалтера — могу коштати додатно.

Различите оцене

Гранит се оцењује према својој класи (такође се назива нивоима или нивоима). Различити разреди имају различите структуре цена. Оцена одражава доступност камена, боју, цену испоруке и његову препознатљивост, али не нужно и укупан квалитет.

» ВИШЕ: Одлучите како да финансирате своје камене плоче 

7 савета за уштеду на гранитним плочама

1. Куповати около

Гранитне плоче продају и постављају велике продавнице, студији за дизајн кухиња и купатила, произвођачи гранита и компаније специјализоване за монтажне гранитне пултове. Добићете најбоље резултате ангажовањем добро успостављене, искусне и потпуно осигуране компаније.

Питајте породицу и пријатеље за препоруке и потражите на мрежи, укључујући тражење оближњих инсталатера и произвођача у Институту за природни камен, трговачком удружењу. Након што сузите претрагу, посетите две или три компаније да бисте разговарали о вашем пројекту и видели њихов рад. Затражите од сваке компаније прелиминарну процену на основу ваших грубих мерења.

Схарон Миллетт, агент за некретнине у Аубурну, Маине, каже да је недавно уштедјела скоро 1.000 долара на кухињским плочама и купатилима за свој дом купујући около. Једна компанија је додатно наплаћивала третман ивица који је желела, па је нашла другу која је то укључивала бесплатно.

2. Купите судопер и славину одвојено

Питајте свог произвођача да ли је у реду да купите умиваоник, славину и све водоводне делове негде другде како бисте могли да пронађете стил који вам се свиђа и који такође одговара вашем буџету.

3. Користите остатак

Гранитне компаније могу понудити попусте на мање комаде камена преостале од других пројеката.

» ВИШЕ: Процените цену реновирања куће

4. Иди префаб

Префабриковани комад камена је онај који је већ исечен и углачан. Префаб је најбољи за једноставне пултове који захтевају неколико резова. Савршено је, на пример, ако су ваши ормари стандардне величине, каже Јаррен Цхеха, власник Сеаттле Граните Цоунтертопс, произвођача гранита.

Он поседује једну величину — 8 стопа са 25½ инча — монтажних гранита за радну плочу у седам до 10 уобичајених боја. Долазе са три готове ивице и полираном површином. Цена је отприлике упола мања од прилагођене гранитне плоче, каже Чеха.

5. Добијте анализу ставки

Затражите процену која приказује појединачне трошкове производа и услуга. То вам омогућава да упоредите више понуда и изаберете опцију која најбоље одговара вашем буџету.

6. Користите гранитне плочице

Плочице исечене од камена попут гранита омогућавају вам да добијете изглед без цене. Гранитне плочице коштају око 5 до 15 долара по деинсталираном квадратном метру, према Хоме Адвисор-у. Такође ћете морати да унајмите инсталатера плочица и купите малтер и друге материјале.

7. Нека инсталатер изврши коначна мерења

Да бисте избегли скупе грешке, увек будите сигурни да инсталатер врши мерења и креира шаблон на коме се заснива ваша коначна процена.

» ВИШЕ: Погледајте цену других пројеката побољшања дома

Да ли су гранитне плоче вредне трошкова?

Тешко је тачно знати колико се трошкова гранитних плоча може надокнадити када продате кућу. Свакако, већина купаца тражи надограђене кухиње и купатила.

„У мом крају, агенти за некретнине углавном инсистирају да власници кућа добију природни камен у своје домове пре него што изађе на тржиште“, каже Шерон Келер, менаџер услуга подршке у Артистиц Стоне Десигн, произвођачу камена у Северном Честерфилду, Вирџинија.

„Видео сам да агенти сами плаћају (пулте) и добијају новац назад након продаје. То је толико важно“, каже Келер.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here