Корисничка служба Великих језера: шта може да уради и како да контактирам“,

Пронађите најновије

 • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

 • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

 • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

 • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Греат Лакес Хигхер Едуцатион Цорп. је једна од осам компанија које сервисирају дуг савезног зајма прикупљањем и праћењем плаћања. Ако је Греат Лакес ваш сервисер за студентске кредите, ево шта вам може помоћи.

 • Региструјте се за онлајн приступ свом налогу. Када добијете приступ, можете контактирати Греат Лакес, приступити својим месечним изводима рачуна и платити рачуне.

 • Пријавите се за аутоматско плаћање. Греат Лакес може аутоматски да одбије ваше уплате са вашег банковног рачуна. Ако се пријавите за аутоматско плаћање, смањићете вашу каматну стопу за 0.25%.

 • Пријавите се за отплату на основу прихода. Можете затражити отплату засновану на приходу, која ограничава уплате вашег студентског кредита на проценат вашег прихода, попуњавањем папирног обрасца са Великим језерима. (Можете се пријавити онлајн на студентаид-у.гов а затим поново потврдите свој приход сваке године и онлајн.)

 • Обрадите захтеве за одлагање и одлагање. Велика језера вам могу помоћи да привремено престанете да плаћате или да смањите износ уплате ако се квалификујете. Ово вам помаже да задржите добру репутацију како бисте избегли неизвршење обавеза. Али током било којег периода одлагања или стрпљења, камата може наставити да расте.

 • Обрадите месечне уплате и додатна плаћања. Греат Лакес ће пратити и прикупљати ваше уплате. Ако желите да извршите додатна плаћања, можете да наложите Великим језерима (онлајн, телефоном или поштом) да примењују додатне уплате на ваш тренутни биланс. У супротном, може уместо тога применити додатни износ на уплату следећег месеца.

» ВИШЕ: Сервисери студентских кредита: Ко су и чиме се баве?

Вашег сервисера зајма додељује У.С. Одељење за образовање када је ваш кредит први пут исплаћен вашем колеџу. Назив компаније која вам сваког месеца шаље рачун за савезни зајам је ваш сервисер. Ако ваша исплата кредита није почела или нисте сигурни која компанија је ваш сервисер, пријавите се на Ми Федерал Студент Аид да бисте сазнали. Такође можете да ступите у контакт са било којим од контакт центара за кредитне услуге тако што ћете позвати 1-800-4-ФЕД-АИД.

Сервисери су ту да вам помогну, али могу понудити изборе који су најбољи за компанију, а не за зајмопримца. То значи да не могу да промене начин на који се уплате обрађују и можда не предлажу најповољнију опцију отплате за вас. Најважније је да знате своје опције отплате како бисте знали права питања која треба да поставите.

Ако је Велика језера грешком пријавила ваш налог током аутоматског држања

Скоро 5 милиона зајмопримаца чије федералне студентске зајмове сервисирају Велика језера можда су доживели пад кредитног резултата јер су њихови дугови погрешно пријављени главним кредитним бироима током аутоматског шестомесечног одлагања које је почело у марту 2020.

Ваша паузирана плаћања су можда пријављена као „одложена“ као резултат грешке у кодирању. Паузирана плаћања је требало да буду пријављена као да сте их извршили. На пример, ако сте били актуелни када је трпљење почело, статус би требало да буде „тренутни“.”

Одложени статус није фактор бодовања према ФИЦО формулама за кредитно бодовање, онима које се најчешће користе за доношење одлука о позајмљивању. Али одложени статус може смањити кредитне резултате генерисане формулама ВантагеСцоре — оцене које се најчешће нуде бесплатно потрошачима као начин да прате њихову кредитну историју.

Греат Лакес каже да сарађује са агенцијама за кредитно извештавање на исправљању нетачности. Када су информације у основном кредитном извештају тачне, кредитни резултати не би требало да буду погођени.

Зајмопримци би требало да провере своје кредитне извештаје из сваког од три бироа за кредитно извештавање на АннуалЦредитРепорт-у.цом, бесплатна веб страница коју води влада.

Греат Лакес тражи да зајмопримци директно контактирају ако су њихови кредитни извештаји нетачни. Позовите 800-236-4300. Добијте више информација о контактирању корисничке службе Греат Лакес или о подношењу жалбе овде.

Да ли сам заглавио са Великим језерима док се моји кредити не исплате?

Одељење за образовање понекад преноси зајмове са једног сервисера на другог.

Одељење за образовање планира да промени пејзаж сервисирања студентских кредита потписивањем нових уговора о сервисирању са пет компанија како би на крају преузело све сервисирање кредита. То значи да ће се ваш сервисер кредита вероватно променити. Планирано је да Велика језера настави са сервисирањем кредита до децембра 2021.

Пре истека уговора о сервисирању, зајмопримци треба да ураде следеће:

 • Преузмите и сачувајте историју плаћања са свог налога на мрежи или затражите копију од свог сервисера.

 • Ажурирајте своје контакт информације својом најновијом адресом, бројем телефона и адресом е-поште.

Бићете обавештени када дође до преноса сервисирања кредита, а ви ћете управљати плаћањима са новим сервисером. Сви сервисери испоручују исте опције и програме, али корисничка служба може да се разликује од једне до друге.

У супротном, вероватно ћете остати са Великим језерима осим ако не промените сервисера. Користите овај алат да бисте сазнали шта би могло да вам одговара.

Како доћи до корисничке службе Великих језера

Велика језера контакт број: 800-236-4300

Радно време Великих језера: понедељак - петак 7 ујутру.м. до 9 стр.м. ЦТ

Адреса Великих језера за отплату кредита: 

Зајмове које држи ЕД обрађује и сервисира Министарство образовања Греат Лакес

П.О. Бок 530229

Атланта, ГА 30353-0229

ФФЕЛП кредити које држи зајмодавац обрађују и сервисирају Велика језера

Велика језера П.О. Кутија 3059

Милваукее, ВИ 53201-3059

Адреса Великих језера за општу кореспонденцију: 

Велики Језера

П.О. Кутија 7860

Мадисон, ВИ 53707-7860

Веб страница Великих језера: мигреатлакес.орг

Имејл Великих језера: Попуните онлајн образац или имејл [емаил заштићен

Друштвени канали Великих језера: Фацебоок и Велика језера Твиттер

Како се жалити на Велика језера

Ако имате потешкоћа са Великим језерима које нисте могли да решите, почните тако што ћете поднети жалбу директно омбудсману. То је највиша служба за корисничку подршку сервисера. Позовите 866-348-0708 или имејл [емаил заштићен. Такође можете да се пријавите на свој налог Греат Лакес да бисте уложили жалбу.

Ако ваш проблем остане нерешен, можете се жалити и на Велика језера на:

 • Федерални систем повратних информација о студентској помоћи.

 • Канцеларија вашег државног тужиоца.

 • Ваш државни уред за заштиту потрошача.

 • Ваш конгресни представник.

Водите евиденцију о разговорима које водите, укључујући дан, време и представника корисничке службе са којим сте разговарали. Чувајте копије свих писама, рачуна или е-порука о свом налогу.

Како решити спор са Великим језерима

Ако жалба не помогне, можете контактирати Савезну групу омбудсмана за помоћ студентима. Овај метод треба користити само као последње средство, каже савезна канцеларија за помоћ студентима. Попуните све информације на контролној листи информација омбудсмана пре него што контактирате. Када будете спремни да контактирате, ево како да ступите у контакт:

Телефон: 877-557-2575

Поштом: У.С. одељење за образовање

Група омбудсмана ФСА

П.О. Кутија 1843

Монтичело, КИ 42633

Такође можете да се обратите непрофитној организацији за студентске кредите као што је Институт саветника за студентске кредите, која пружа бесплатно решавање спорова.

Осам савезних сервисера за студентске кредите

Сазнајте више о сваком од савезних сервисера за кредите, укључујући шта могу да ураде и како да контактирате.

ФедЛоан Сервицес

Нелнет

Навиент

МОХЕЛА

Едфинанциал Сервицес

ОСЛА

Велики Језера

Граните Стате Манагемент & Ресоурцес Сервис студентских кредита — ГСМР

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here