Водич за куповину животног осигурања за старије особе“,

Сениорима је можда тешко да пронађу идеалну полису животног осигурања, али постоје вредне опције покрића - било да желите да покријете коначне трошкове или оставите паушал за своју породицу.

Иако је истина да полисе животног осигурања постају све скупље како старите, многи осигуравачи ће прихватити старије одрасле особе, чак и ако нисте савршеног здравља. Ево шта треба да знате о куповини животног осигурања као старији.

Пре него што почнете да купујете, проверите да ли вам је потребно животно осигурање. Ако сте без дугова и имате здраву уштеђевину или средства издвојена за завршне трошкове, можда вам ипак неће требати покриће. Полиса животног осигурања може имати смисла ако:

 • Имају неизмирени дуг који би други морали да отплате.

 • Издржавајте супружника, дете или друге издржаване чланове својим приходима.

 • Желите да покријете сопствене трошкове сахране и сахране.

 • Имате високу нето вредност и желите да покријете порез на имовину.

 • Желите да обезбедите наследство онима које остављате за собом.

» ВИШЕ: Најбоље компаније за животно осигурање за старије особе

Врсте животног осигурања за старије особе

Рок трајања: Најјефтинија опција

Полиса животног осигурања може бити добра, јефтина опција ако сте доброг здравља за своје године и вољни сте да идете на лекарски преглед. Пошто је животни век привремен, најпогоднији је за покривање дугова, као што је хипотека, или пружање финансијске подршке супружнику или издржаваним особама ако умрете током трајања полисе.

Ако купујете животно осигурање у својим 60-им и 70-им годинама, обично можете да обезбедите животну полису на 10 или 20 година, али ако сте старији од 80 година, вероватно ћете имати потешкоћа у проналажењу доживотног покрића.

Цео живот: Доживотна покривеност

Целокупно животно осигурање може пружити дугорочан мир јер ће се накнада за смрт исплатити без обзира на то када умрете, све док плаћате премије. Слично другим трајним полисама, цео живот гради вредност готовине улагањем дела ваших премија на штедни рачун. Затим можете подићи готовину или узети зајам против вредности. Међутим, може потрајати време да се новчана вредност животног осигурања изгради - понекад деценија или више.

Ова врста животног осигурања је обично скупља од орочених производа, посебно ако купите полису касније у животу. То је зато што се ваше здравље може погоршати како старите, а очекивани животни век је краћи, што значи да ће осигуравач можда морати да исплати полису раније.

Гарантовано животно осигурање: Без лекарског прегледа

Понекад се зове старије животно осигурање или осигурање „коначних трошкова“, гарантовано животно осигурање нема медицинске услове за прихватање. Компаније за животно осигурање користе медицинске прегледе како би боље разумеле ваше здравље и предвиделе очекивани животни век, тако да политике које их захтевају обично буду јефтиније. Међутим, ако вас здравље спречава да се квалификујете за покриће, животно осигурање без медицинског прегледа, као што је поједностављено или гарантовано питање, може бити добра опција.

Ове политике обично долазе са периодом чекања од две године пре него што буду доступне пуне бенефиције, што се назива степенована накнада за смрт или ограничени период бенефиција. Осим ако не умрете од случајних узрока, ваши корисници можда неће добити пун износ накнаде за смрт од ваше полисе током овог двогодишњег временског периода. Уместо тога, осигуравач ће им или надокнадити премије које сте платили плус камату, или ће исплатити мањи износ. Медицински прегледи животног осигурања су обично бесплатни, тако да могу бити вредни чак и ако нисте савршеног здравља.

Алтернативно, поједностављено животно осигурање прескаче лекарски преглед и уместо тога захтева од вас да попуните здравствени упитник. Покривеност је обично ниска, ретко прелази преко 100.000 долара.

Погребно осигурање: Покриће сахране

Друга опција за старије особе је осигурање погреба, које се такође назива осигурање пре-потребе. Ови планови се обично купују од погребних предузећа, а исплата иде директно у погребну кућу како би се покрили трошкови унапред договорених услуга.

Погребно осигурање се разликује од осигурања за сахрану, које исплаћује накнаду за смрт корисницима животног осигурања по вашем избору који потом могу користити новац у било коју сврху.

Гарантовано универзално животно осигурање: комбинација рока и трајног

Гарантовано универзално животно осигурање је мешавина ороченог и трајног животног осигурања. Гарантовано универзално, које се понекад назива и „доживотни рок“, слично је покрићу термина по томе што полисе истичу након одређеног времена. Међутим, уместо да изаберете број година за покривање, бирате старосну доб у којој ће полиса истећи, на пример 90, 110 или 121.

Гарантовани универзални живот има ниже месечне премије од целог века трајања, али и даље обично нуди малу новчану вредност док пружа високе износе покрића. Гарантоване универзалне политике обично захтевају да положите лекарски преглед да бисте се квалификовали, а покриће није загарантовано. Реч „загарантовано“ односи се на загарантовану накнаду за смрт, све док плаћате своје премије.

Трошкови животног осигурања за старије особе

Проналажење јефтиног животног осигурања за старије особе није увек лако, јер се цена покрића обично повећава како старите. Али приступачне опције могу бити доступне, посебно ако сте доброг здравља. Ево просечних трошкова животног осигурања за старије одрасле особе, укључујући старије од 80 година:

Просечне месечне стопе животног осигурања за старије жене

Врста политике

65-годишња жена 

75-годишња жена 

85-годишња жена

10-годишњи рок трајања (100.000 УСД)

$66

$191

н/а

Цео живот (100.000 долара)

349 долара

623 долара

$1,345

Гарантован универзални живот (100.000 УСД)

$254

$471

$1,162

Поједностављено питање целог живота (10.000 долара)

$47

$82

$153

Гарантовано издање целог живота (10.000 долара)

$66

114 долара

$221

Извор: Куотаци. Просечне цене су од три најбоља оператера, за здраве кандидате.

Просечне месечне стопе животног осигурања за старије мушкарце

Врста политике

65-годишњи мушкарац 

75-годишњи мушкарац

85-годишњи мушкарац

10-годишњи век трајања (100.000 долара)

$89

269 ​​долара

н/а

Цео живот (100.000 долара)

$414

712 долара

$1,579

Гарантован универзални живот (100.000 УСД)

$294

545 долара

$1,398

Поједностављено питање целог живота (10.000 долара)

$62

$113

228 долара

Гарантовано издање целог живота (10.000 долара)

88 долара

$150

$233

Извор: Куотаци. Просечне цене су од три најбоља оператера, за здраве кандидате.

Како купити старије животно осигурање

Када одлучујете коју врсту животног осигурања да купите, прво размотрите своје финансијске циљеве и колико новца ће вам требати да их остварите. На пример, доживотна политика могла би да покрије исплате хипотеке или друге неизмирене дугове који би постали одговорност других када умрете. Ако је ваш циљ да платите трошкове сахране, можете узети у обзир малу полису за цео живот или осигурање унапред, јер се накнада за смрт исплаћује без обзира на то када умрете. Или можда желите да оставите значајно наследство својим вољенима уз загарантовану универзалну животну политику.

Пре куповине полисе:

 1. Куповати около. Упоредите месечне премије и бенефиције у случају смрти да бисте били сигурни да добијате праву политику за свој буџет и финансијске циљеве.

 2. Радите са финансијским саветником који плаћа само накнаде да бисте били сигурни да сте изабрали полису која одговара вашој ситуацији, посебно ако планирате да купите животно осигурање са компонентом улагања.

 3. Пажљиво прочитајте ситни печат. Забележите важне детаље, као што су који узроци смрти нису покривени и шта ће се догодити ако не можете да платите премије.

Одредите да ли вам треба јахач

Возачи животног осигурања су карактеристике које се могу додати полиси, понекад уз додатни трошак. Возачи се разликују у зависности од компаније и политике, али укључују:

 • Накнада за убрзану смрт, где можете раније да приступите делу или целој накнади за смрт ако вам је дијагностикована одређена здравствена стања и потребна вам је медицинска нега или нега у старачком дому.

 • Јахачи за дугорочну негу, који помажу у покривању трошкова пружаоца неге у кући или старачког дома.

 • Деца јахачи, која обезбеђују бенефиције у случају смрти за малу децу осигураника, ако умру током периода полисе.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here