Водич за грантове за колеџ

Добијање стипендије за факултет значи бесплатан новац - а ко не воли бесплатан новац? Можда звучи превише добро да би било истинито, али вероватно можете добити грант ако имате јаке финансијске потребе. Ако то не учините, можете се квалификовати за други извор бесплатног новца за факултет: стипендије засноване на заслугама.

» ВИШЕ: Ваш водич за финансијску помоћ

Колеџ стипендије вс. стипендије

Грантови и стипендије су обе врсте финансирања колеџа које не морате да отплаћујете, а често ћете чути термине који се користе наизменично. Оба су позната као поклон помоћ.

Они долазе из различитих извора, укључујући владе, факултете и приватне организације. Али постоји једна значајна разлика: грантови су обично засновани на потребама, док су стипендије често засноване на заслугама, каже Сханнон Васцонцелос, консултант за финансирање колеџа у Цоллеге Цоацх и бивши службеник за финансијску помоћ на Универзитету Бостон и Туфтс.

Разлика понекад може бити збуњујућа, јер неке организације нуде стипендије које имају компоненту засновану на потребама, каже Васцонцелос. Али не дозволите да вас та неслагања саблажне – само обратите пажњу на захтеве сваке стипендије или стипендије када се пријавите.

» ВИШЕ: Како добити стипендију

Врсте стипендија за факултет

Можете добити грантове од савезне владе, ваше државе и вашег колеџа. Попуните бесплатну апликацију за савезну помоћ за студенте сваке године у школи да бисте испунили услове за ове награде.

Како пронаћи федерални грант

Пелл Грант: Ово је највећи савезни програм грантова Министарства образовања. Максимални износ за 2019-20. износи 6.345 долара у новцу Пелл Гранта. Стварни износ који ћете добити зависи од ваших финансијских потреба и трошкова похађања вашег факултета. За разлику од неких грантова, укључујући федерални грант за додатно образовање, добићете онолико новца за Пелл Грант колико се квалификујете, без обзира на друге врсте помоћи које добијате.

» ВИШЕ: Да ли се на мене односи рок трајања Пелл Грант-а?

Федерални грант за додатно образовање: Познат као ФСЕОГ, овај програм помоћи базиран на кампусу нуди студентима између 100 и 4.000 долара годишње. Стипендија сваког примаоца зависи од школе, финансијских потреба и друге примљене финансијске помоћи. Не учествују све школе у ​​овом програму, па ако мислите да ћете се квалификовати, питајте канцеларије за финансијску помоћ у школама у које се пријављујете да ли имају.

Помоћ у образовању наставника за колеџ и грантове за високо образовање: ТЕАЦХ Грант је — као што можете претпоставити — програм грантова заснован на потребама за студенте који стичу дипломе у образовању. Можете добити до 4.000 долара годишње кроз овај програм, али постоји квака: да бисте задржали свој ТЕАЦХ грант, морате да радите у области са високим потребама или у школи са ниским примањима најмање четири године у осам -годишњи период након дипломирања. Ако то не учините, грант се претвара у директан несубвенционисани зајам и морате га вратити. А пошто је зајам несубвенционисан, он укључује камату акумулирану док сте били у школи.

Грант за услуге у Ираку и Авганистану: Квалификујете се за овај програм ако је један од ваших родитеља или старатеља преминуо док је служио у Ираку или Авганистану после септембра. 11, 2001; били сте млађи од 24 године када су умрли; и имате финансијске потребе. Ако се квалификујете, можете да добијете до 5983 УСД.34 за школску годину 2020-21, у зависности од ваших финансијских потреба и укупних трошкова похађања вашег факултета.

Како пронаћи државну помоћ

Многе државе нуде програме стипендија за колеџ за становнике државе. Овај алат на веб страници Министарства образовања може вам помоћи да пронађете агенцију која дистрибуира грантове сваке државе. Да бисте имали право на грантове, већина држава захтева да попуните ФАФСА. Неки - укључујући Пенсилванију, Њу Џерси и Њујорк - имају посебну апликацију за грант поред ФАФСА.

Колико стипендије за факултет могу помоћи

Стипендије и грантови покривали су једну четвртину (25%) трошкова колеџа 2020-21, према извештају Саллие Мае за 2021. „Како Америка плаћа колеџ.” Стипендије је користила скоро половина (48%) студената анкетираних у извештају.

Кораци за пријаву за стипендије за факултет

  1. Ако већ нисте, попуните ФАФСА да бисте се пријавили за савезне грантове и другу помоћ, укључујући програме рада и студирања и савезне зајмове. Попуните што је пре могуће, јер неке школе додељују помоћ по принципу „први дође, први услужени“.

  1. Потражите приватне грантове и стипендије користећи У.С. Бесплатна алатка за претраживање стипендија Министарства рада.

  2. Прегледајте писмо о додели финансијске помоћи од сваке школе о којој размишљате. У сваком писму ће бити наведени грантови, стипендије, програми рада и учења и зајмови за које имате право. Прихватите све грантове и стипендије које су вам понуђене пре него што узмете студентски зајам.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here