Водич кроз програм Ибериа Аирлинес Плус“,

Ибериа Аирлинес, са седиштем у Мадриду, је главни авиопревозник Шпаније и члан Оневорлд алијансе. Са широким мрежама у Европи, Латинској Америци и неким дестинацијама у северној Африци, постоји велика шанса да би се ова авио-компанија у неком тренутку могла уклопити у ваше планове путовања.

Ибериа-ин програм за честе лете, Ибериа Плус, омогућава вам да зарадите поене са неколико партнера, као и да искористите летове и друге погодности преко њих. Ево шта сакупљачи поена треба да знају о летењу Иберијом.

О Ибериа Аирлинес-у

С обзиром на то да Ибериа има ограничене руте до Сједињених Држава.С., можда нисте превише упознати са овом авио-компанијом.

 • Типови тарифа: Ибериа обавља летове на дугим раздаљинама са специјалним кабинама за пословну класу, коју назива Бусинесс Плус, као и са премиум економским и економским кабинама. Кратки и средњи летови имају редовну пословну класу (седиште у економској класи са блокираним средњим седиштем), плус економску класу. Нема авионе са првокласном услугом.

 • Главни У.С. руте: Док Ибериа нема много летова који опслужују САД.С., лети до неких кључних аеродрома где можете да се повежете са и са жељене дестинације. Са јасним нагласком на источној обали, опслужује Њујорк, Мајами, Бостон, Чикаго и Сан Хуан у Порторику. Лети само до Лос Анђелеса на западној обали.

 • Валута бодова и програм лојалности: Поени прикупљени у Ибериа Плус програму за честе путнике називају се Авиос, баш као и они из Бритисх Аирваис-а, пошто су обе авиокомпаније део исте матичне компаније. Међутим, ови Авиос су одвојени и не акумулирају се заједно са било којим Авиос-ом које можда већ имате на свом Бритисх Аирваис налогу, иако се могу преносити између налога.

Како зарадити Ибериа Плус Авиос

Зарадите летењем

Авиос зарађени летењем су засновани на комбинацији прелетене удаљености и класе услуге као што следи:

 • За сваку пређену миљу у економији, зарадићете било где од 0.25 до 1 Авиос.

 • Награђени сте 1.5 Авиос по миљи када летите на било чему класификованом као ограничени бизнис.

 • Добићете 2.5 Авиос по миљи летећи на Флексибилним пословним картама.

Зарадите трошењем на кредитне картице

Ибериа Виса Сигнатуре® картица вам омогућава да зарадите:

 • 3 Авиоса по долару потрошеном на куповину Ибериа.

 • 2 Авиоса по долару потрошеном на смештај када се резервише директно у хотелу.

 • Свака друга куповина зарађује 1 Авиос по потрошеном долару.

Штреберски савет: Цхасе тренутно има промоцију у којој можете зарадити 5 Авиоса по долару за куповину Ибериа и 3 по долару за куповину хотела током првих 12 месеци.

Тренутни бонус за регистрацију за ову картицу је: Зарадите 100.000 Авиос након што потрошите 5.000 УСД на куповине у прва 3 месеца од отварања налога.

» Сазнајте више: Најбоље кредитне картице за путовања тренутно

Зарадите преносом

Трансфер са Цхасе Ултимате Ревардс®

Ибериа је један од Цхасе-ових Ултимате Ревардс® партнера за трансфер. Своје бодове можете пренети на Ибериа Плус у односу 1:1 у скоро тренутном преносу. Проверавајте бонусе за трансфер пошто Цхасе редовно ротира бонус трансфере партнера — у ствари, постојала је понуда за 30% бонуса на трансфере за Иберију крајем 2020.

Трансфер са АмЕк Мемберсхип Ревардс

Америцан Екпресс чланске награде се такође могу пренети на Ибериа Плус Авиос у односу 1:1. Уверите се да не планирате одмах да резервишете своје летове, јер програм чланских награда процењује време трансфера на четири радна дана. АмЕк има неке промотивне бонусе за трансфер партнерима, па редовно проверавајте да ли можете да добијете још бољу вредност.

Трансфер од Бритисх Аирваис-а

Можете да пренесете Авиос са свог налога Бритисх Аирваис-а на свој Ибериа Плус у односу 1:1; трансфер је практички непосредан и спречава проблеме са вашим налогом. Постоје неки услови да се то уради, на пример да оба налога буду отворена најмање 90 дана. Ако размишљате о овом трансферу за будуће путовање, препоручујемо вам да отворите рачуне како бисте испунили те критеријуме када дође време.

Други начини зараде

 • Купујте на мрежи. Портал за куповину Ибериа Плус Сторе вам омогућава да зарадите Авиос за све квалификоване куповине које обавите на мрежи под условом да започнете куповину преко његовог портала.

 • Обедовање књига у Шпанији. Ако планирате да посетите Шпанију, постоји опција да зарадите бонус Авиос за сваку резервацију ресторана за две или више особа, али је доступна само за одабране ресторане у Шпанији.

 • Купите Авиос. Такође можете купити Авиос на веб локацији Ибериа, са максимално 200.000 Авиос по трансакцији, годишње. Ибериа објављује своје ценовнике на овој веб страници.

Начини да искористите Ибериа Авиос

За летове Ибериа

Ибериа Плус користи табелу засновану на удаљености за откупе и користи календар цена на врху и ван шпица. Што је дужина лета, више Авиоса ће вам требати да резервишете тај наградни лет. Даље, у зависности од датума, цена ће бити нижа или виша ако спада у пожељније датуме или не.

Често ћете открити да се датуми са вишим ценама поклапају са празницима и посебним догађајима, као што су Божић, Нова година и читава летња сезона.

Штреберски савет: Пошто је то шпанска авио-компанија, постоје извесни У.С. празници ту цену као ван шпица. Можете искористити ниже цене ако планирате путовање око Дана сећања на Мартина Лутера Кинга млађег. Дан или Дан захвалности, на пример.

За наградне летове партнера

Ибериа је члан Оневорлд алијансе, и као таква, сарађује са разним авио-компанијама.

Оневорлд партнери
 • Аласка Аирлинес.

 • Америцан Аирлинес.

 • Бритисх Аирваис.

 • Цатхаи Пацифиц.

 • Финнаир.

 • Јапан Аирлинес.

 • Малаисиа Аирлинес.

 • Кантас.

 • Катар.

 • Роиал Аир Мароц.

 • Краљевски јордански.

 • С7 Аирлинес.

 • СриЛанкан Аирлинес.

 • Фији Аирваис.

Поред тога, сарађује са авио-компанијама ван савеза Вуелинг, Левел, Интерјет, Бинтер, ЛАТАМ и Авианца.

Надоградите се

Можете да користите Авиос да надоградите карте купљене у прихватљивим ценама у економској класи у кабину пословне класе. Не постоји начин да се то уради на мрежи, па будите спремни да то урадите преко телефона. Цене ће варирати у зависности од врсте карте и руте.

Имајте више флексибилности

Авиос&Монеи је опција која нуди могућност надокнаде трошкова карте тако што ћете искористити неки од ваших Авиос-а као начин плаћања. Ово обично није одлична конверзија за ваш Авиос, јер обично можете добити бољу вредност тако што директно резервишете наградну карту, али то је опција.

» Сазнајте више: 5 Ибериа Авиос слатких места

Ибериа Плус елитни статус

Ибериа дели своје елитне нивое програма лојалности у следећих шест нивоа нудећи различите погодности сваком.

Статусни нивои

Цлассиц: Ово је својеврсна награда за учешће — овај статус добијате једноставно регистрацијом. Не постоје никакве погодности осим могућности прикупљања Авиоса и добијања приоритета на листама чекања на аеродрому пре других летача који нису чланови.

Сребро: Доћи ћете до овог нивоа када зарадите 1.100 елитних поена или прелетите 25 сегмената. Као предност, почећете да зарађујете 25% више Авиос-а на свакој прелећеној миљи, приоритетном укрцавању и додатној чекираној торби. Овај ниво је једнак статусу Оневорлд Руби.

Злато: Овај ниво захтева 2.250 елитних поена или 50 летених сегмената. Ваша бонус зарада се пење до 50% и имате приступ било ком салону Ибериа на аеродромима, плус добијате приоритет за укрцавање и чекирање у Групи 1. Овај статус корелира са Сафиром у Оневорлд програму.

Платинум: Овај статус постижете са 12.500 елитних поена током две године или 6.250 током једне године. Почињете да зарађујете додатних 100% својих прелетених миља, добијате две надоградње на пословну класу када купујете економску карту са флексибилном ценом и добијате могућност да некоме поклоните златни статус на годину дана. Овај ниво се пресликава на статус Оневорлд Емералд.

Бесконачно: Остварљиво када зарадите 125.000 доживотних елитних поена од отварања налога и добијете статус Бесконачно и његове погодности за живот. Ове погодности укључују две бесплатне надоградње годишње и могућност поклона Голд статуса. Инфините је у суштини доживотни платинасти статус без потребе за поновним квалификацијама сваке године. Ово се такође преводи у доживотни Оневорлд Емералд.

Инфините Приме: Можете достићи овај највиши ниво са Ибериа Плус када сакупите 200.000 доживотних елитних поена. То је донекле једнако побољшаном доживотном платинастом статусу. Моћи ћете да дате златни статус двема људима уместо једној, као и да зарадите четири надоградње пословне класе уместо две. Нема разлика на овом нивоу на нивоима Оневорлд; ово се још увек пресликава на Емералд.

Квалификациони услови не важе на основу календарске године. Уместо тога, Ибериа почиње да броји 1. априла и завршава се 31. марта следеће године.

Шта још треба да знате

Мање накнаде за гориво

У поређењу са партнерским Бритисх Аирваис-ом, исплате на летовима Ибериа обично захтевају много ниже накнаде за гориво, чиме се уштеди нешто новца. Даље, неке наградне цене за сличне руте и партнерске летове су знатно јефтиније на Иберији у поређењу са Бритисх Аирваис-ом. Обавезно купујте и искористите могућност преноса између Авиос налога.

Мање флексибилности

Постоји неколико чуда када резервишете Ибериа Плус наградне летове које нису толико повољне. Када резервишете летове који укључују Оневорлд партнерске сегменте, никакве промене неће бити дозвољене накнадно — зато се уверите да је ваш итинерар солидан пре него што почнете да купујете.

Више укусних грицкалица

Ако сте љубитељ кушања локалних јела пре него што стигнете на одредиште, Ибериа има много јела инспирисаних Шпанијом на својој услузи оброка током лета, заједно са врхунским избором типичних шпанских ликера, попут пацхарана, неколико вискија и опције за ракију, и мускател и каву.

» Сазнајте више: Најбоље кредитне картице авио компаније тренутно

Ако летите Ибериа Аирлинес

Иако Ибериа можда није најбоља опција за зараду и постизање елитног статуса за У.С.-на основу флајера, искоришћавање поена може представљати одличну вредност. Лакоћа прикупљања бодова путем трансфера кредитном картицом, па чак и трансфера Бритисх Аирваис-а, заслужује да размотрите овај програм да бисте видели како можете имати користи од њега у будућности.

Са својом експанзивном мрежом у Европи и дугим везама широм света, шансе су да Ибериа и њени партнери могу да вас одведу где год желите да путујете.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here