Водич за ЈетБлуе пртљаг, отказивање и друге накнаде

Накнаде за пртљаг

Накнаде за ручни пртљаг

ЈетБлуе омогућава већини путника да понесу личне ствари и ручни пртљаг без икаквих трошкова. Лични предмет не сме бити већи од 17 к 13 к 8 инча и треба да стане испод седишта испред вас. Ручни пртљаг не може бити већи од 22 к 14 к 9 инча.

Постоји једна класа карте која не дозвољава бесплатан ручни пртљаг: Блуе Басиц. Почев од 20. јула 2021., клијенти са Блуе Басиц тарифама купљеним на дан или након фебруара. 25. 2021. је дозвољено да понесе само један лични предмет који стане испод седишта. Ако је потребан простор за канту изнад главе, купци ће морати да надограде на Блуе или Блуе Ектра, или на други начин да плате да би проверили своје торбе.

Накнаде за чекирани пртљаг

Накнаде за чекирани пртљаг варирају у зависности од цене карте коју изаберете, ако унапред платите пртљаг у апликацији или током резервације, или ако платите на аеродрому. Блуе Басиц, Блуе и Блуе Ектра карте подразумевају накнаду од 35 УСД за прву торбу и 45 УСД за другу ако се плате на аеродрому или у року од 24 сата од поласка (добићете 5 УСД попуста ако платите унапред). Накнада за трећу торбу је огромних 150 долара. Ако ваша цена карте не укључује чекиране торбе, уштедећете новац тако што ћете их унапред платити на јетблуе-у.цом или у апликацији ЈетБлуе. Да бисте избегли наплату превеликог пртљага, чекиране торбе би требало да буду укупне димензије од 62 инча или мање (дужина плус ширина плус висина) и 50 фунти или мање.

Ко може да избегне ову накнаду

 • Путници Минт и чланови Мозаика могу бесплатно да пријаве до две торбе.

 • Клијенти који су платили лет ЈетБлуе Плус картицом добијају прву чекирану торбу бесплатно, заједно са три особе на истој резервацији.

 • Путници са Блуе Плус тарифом добијају једну бесплатну чекирану торбу.

Прва торба

Друга торба

Блуе Басиц

$35

$45

Плави

$35

$45

Блуе Плус

Укључено

$45

Блуе Ектра

$35

$45

Нана

Укључено

Укључено

Мозаик

Укључено

Укључено

Члан картице ЈетБлуе Плус

Укључено

$45

» Сазнајте више: Како избећи накнаде за авионски пртљаг

Накнаде за прекомерну тежину и превелики пртљаг

Ако је ваша торба тешка између 51 и 99 фунти или има 63 до 80 инча у укупним димензијама (укључујући ручку и точкове), очекујте да ћете платити накнаду за превелику тежину или пртљаг. Торбе ове тежине или величине коштаће 150 долара по торби. Ако је торба и прекомерна и превелика, примењиваће се обе накнаде.

Ко може да избегне ову накнаду

 • Не постоје изузеци за накнаде за прекомерни пртљаг.

 • Одређена спортска опрема, као што су торбе за голф и скије, неће се рачунати као превелика ако је унутар ограничења тежине.

Накнаде за промене и отказивање

ЈетБлуе је у фебруару 2021. објавио да већина купаца може да откаже или промени свој лет без додатне накнаде. Авио-компанија је елиминисала накнаде за промене и отказивање на Блуе, Блуе Ектра, Блуе Плус и Минт карте. За купце који су резервисали са Блуе Басиц, што је најнижа класа карте за ЈетБлуе, карте се могу променити или отказати уз накнаду.

Међутим, ако је лет на који сте променили скупљи од оног који сте првобитно резервисали, и даље ћете морати да платите разлику између старе и нове цене.

Ко може да избегне ову накнаду

 • Чланови Мосаиц-а и сви који имају исту резервацију као и члан Мосаиц-а могу уживати у одустајању од накнада за промјену и отказивање. Блуе Басиц тарифе нису укључене.

 • Свако ко је резервисао путовање најмање седам дана пре поласка и откаже у року од 24 сата од резервације.

 • Свако ко је резервисао карту са повратом новца и откаже лет пре планираног поласка.

Накнада за резервацију награде партнера

Док путници бројних различитих авио-компанија могу да зараде ТруеБлуе бодове када лете, ЈетБлуе дозвољава резервације за награде само на Хаваииан Аирлинес-у. Резервације поена коштаће 25 долара по особи. ЈетБлуе је, међутим, најавио да ће на крају бити могуће искористити бодове за летове Америцан Аирлинес-а преко партнерства Нортхеаст Аллианце. Детаљи следе.

Ко може да избегне ову накнаду

Ако убедљиво докажете да нисте у могућности да резервишете ово наградно путовање путем интернета, можда ћете моћи да добијете укидање накнаде.

» Сазнајте више: Комплетан водич за зарађивање ЈетБлуе поена

Накнаде за стање приправности и промене истог дана

Ако се надате да ћете добити други лет истог дана када и ваша првобитна резервација, можете одлучити да будете спремни. ЈетБлуе каже да доступност седишта није загарантована, али ако сте већ купили карту, можете затражити да будете додани на листу приправности за било који распродат лет истог дана када и ваш оригинални лет. За придруживање листи плаћа се 75 долара.

Ако сте резервисали Минт лет и постоји још један Минт лет на исти дан путовања који има доступност Минт седишта, биће наплаћена и накнада за промену истог дана од 75 УСД.

Ко може да избегне ову накнаду

Свако ко не добије потврђено место на изабраном лету у приправности.

Наплата услуге Цалл центра

Ако више волите да резервишете летове преко телефона уместо онлајн, биће вам наплаћено 25 УСД за сваку особу у резервацији.

Ко може да избегне ову накнаду

 • Свако ко резервише онлајн.

 • Клијенти који физички, емоционално или когнитивно нису у могућности да резервишу онлајн, укључујући оне са дрхтањем руку, физичким последицама можданог удара, анксиозношћу или сметњама у учењу.

 • Резервације за више од седам особа.

 • Деца која путују са одраслима резервисана су на посебној резервацији.

 • Купци који плаћају са више начина плаћања нису доступни на мрежи.

 • Резервације плаћене ЈетБлуе путним сертификатима.

 • Они који резервишу ЈетБлуе Вацатионс пакет.

 • Свако ко резервише на аеродрому.

 • Резервације на градским благајнама.

 • Једносмерне резервације са Кубе.

Мала накнада без пратње

Ако ваше дете путује само и има од 5 до 13 година, обавезно је да учествује у програму за малолетнике без пратње. Поред цене карте, постоји накнада од 150 долара по малолетнику у оба смера, која се може платити онлајн као део резервације. Малолетници без пратње могу путовати само директним летовима.

Ко може да избегне ову накнаду

 • Свако дете од 2 до 13 година које путује са неким од најмање 14 година неће требати статус малолетника без пратње.

 • Ако малолетник путује са одраслом особом по посебној резервацији, можете позвати ЈетБлуе да извршите резервацију без наплате малолетне накнаде без пратње (такође ће бити укинута накнада за позивни центар).

Путна такса за кућне љубимце

Ако путујете са четвороножним чланом породице (ЈетБлуе дозвољава само мачке и псе), очекујте да ћете платити 125 долара за сваки смер путовања. Кућни љубимци се могу резервисати на мрежи или позивом на ЈетБлуе. Носач за кућне љубимце, који мора бити тежак 20 фунти или мање са кућним љубимцем у њему, рачунаће се као ваш ручни пртљаг.

Ко може да избегне ову накнаду

Чини се да је ово неизбежна накнада.

Доња граница

Када резервишете било коју авиокомпанију, важно је имати на уму накнаде и додатне трошкове. Само једна или две додатне торбе или ношење кућног љубимца могу заиста направити разлику у вашем резултату. Али ако сте свесни накнада на које бисте могли да се суочите и како да их избегнете, нећете бити непријатно изненађени када дође време да платите рачун за ваше следеће путовање.

Често постављана питања Колико торби можете бесплатно носити на ЈетБлуе-у?

ЈетБлуе купцима у већини класа цена дозвољена је једна торба за ручни пртљаг и један лични предмет, као што су торбица, актовка или мали ранац.

Изузетак су купци који су купили карте у најнижој класи ЈетБлуе-а. Већина Блуе Басиц купаца са улазницама купљеним на дан или након фебруара. 25. 2021. ограничени су на један лични предмет који стане испод седишта. Ако је потребан простор за канту изнад главе, ти купци би требало да одлуче да надограде на Блуе, Блуе Ектра, Блуе Плус или Минт, или на други начин провере своје торбе.

Шта ће се десити ако се појавим на капији са ручним пртљагом и имам Блуе Басиц карту?

У идеалном случају, нећете бити у овој ситуацији. У супротном, будите спремни да издвојите гомилу новца. Пошто су купци Блуе Басиц-а ограничени на један лични предмет (и без ручне пртљаге), вероватно ће вам бити наплаћена накнада од 65 долара ако понесете више од једног личног предмета или ако ваш предмет не стане испод седишта испред од вас. Плус, та торба ће вероватно на крају ипак бити проверена.

Ако схватите да ћете морати да путујете са више пртљага него што стане испод седишта, али сте већ купили Блуе Басиц карту, боље је да проверите своју торбу, јер ћете дуговати само 35 долара ако је То је ваша прва пријављена торба и проверите је пре него што стигнете до капије.

Како да избегнем накнаде за пртљаг на ЈетБлуе-у?

Постоји неколико начина да избегнете накнаде за пртљаг на ЈетБлуе-у. Ваша прва и друга чекирана торба су бесплатне када купите ЈетБлуе Минт, која је верзија прве класе авио компаније. Ваше прве две торбе су такође бесплатне ако имате Мозаик елитни статус.

Ако сте корисник ЈетБлуе Плус картице, ваша прва чекирана торба је бесплатна, али ће вас друга чекирана торба коштати.

Колико кошта додатни пртљаг на ЈетБлуе-у?

За купце са Блуе Басиц, Блуе и Блуе Ектра ценама, цена за проверу прве торбе је 35 долара, а друге 45 долара. Прва и друга торба су бесплатне за купце Минт-а, или за купце са Мозаик елитним статусом. У свим случајевима, накнада за 3. (или више) пријављену торбу износи 150 УСД.

Која је граница тежине за ЈетБлуе пртљаг?

Ограничење тежине и величине за ЈетБлуе пртљаг је 62 инча (157.48 центиметара) у укупним димензијама (дужина + ширина + висина) и 50 фунти (22.68 килограма). За претешке или превелике торбе, биће вам наплаћено 150 УСД по торби.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here