Преглед софтвера Х&Р Блоцк Так 2021

БЕСПЛАТНО

ПРЕМИУМ

ДЕЛУКСЕ

САМОЗАПОСЛЕН

Брзи чињенице

  • Једноставан интерфејс који је лак за коришћење.

  • Бесплатна верзија је опција за више људи од конкурентских бесплатних верзија.

  • Приступ пореским професионалцима на захтев уз додатну цену.

Започните са Х&Р Блоцк-ом

Цене Х&Р Блоцк-а

Један од највећих плуса Х&Р Блоцк-а је његова бесплатна верзија, која је боља од већине.

Шта добијате од бесплатне верзије Х&Р Блоцк-а

Попут бесплатног пореског софтвера већине својих конкурената, Х&Р Блоцк Фрее вам омогућава да поднесете образац 1040, узмете порески кредит на зарађени приход и додатни порески кредит за децу. И ове године може да се носи са приходима од незапослености.

Бесплатна верзија Х&Р Блоцк-а такође вам омогућава да поднесете распореде 1 и 3 обрасца 1040, што је велики бонус јер многи порески обвезници морају да поднесу те обрасце да би пријавили ствари као што су одбитне камате на студентски зајам, пословни приход, одређени доприноси за пензију , алиментацију, кредит за трошкове зависне неге, кредит за доживотно учење и кредит за штедише. Можда ћете морати да надоградите ако не знате колико да захтевате за те ствари и желите да софтвер то израчуна уместо вас.

Иако бесплатна верзија Х&Р Блоцк-а има проширене могућности, ако планирате да наведете одбитке, били сте станодавац, слободни или водите мали бизнис, вероватно ћете морати да надоградите на један од његових плаћених пакета.

Доступни пакети и цене

БЕСПЛАТНО

• Федерални: $0

• Стање: $0

Омогућава вам да поднесете 1040 плус распореде 1 и 3, што га чини корисним за много више људи од већине других бесплатних софтверских пакета.

ОСНОВНА ОНЛИНЕ ПОМОЋ

• Федерални: 69 долара.99

• Држава: 39 долара.99

Ово је у суштини бесплатна верзија, али са видео приступом на захтев пореском стручњаку за помоћ, савет и коначну рецензију.

ДЕЛУКСЕ

• Федерални: 49 УСД.99 (109 долара.99 уз помоћ на мрежи)

• Држава: 44 долара.99

Ова верзија вам омогућава да наведете и затражите неколико пореских олакшица и пореских кредита, али ако сте инвеститор, станодавац или подносите Прилог Ц са пословним трошковима (за слободњаке или власнике малих предузећа), мораћете да надоградите.

ПРЕМИУМ

• Федерални: 69 долара.99 (159 долара.99 уз помоћ на мрежи)

• Држава: 44 долара.99

Ако сте инвеститор или имате имовину за изнајмљивање (то јест, морате да поднесете Распоред Д или Е или имате К-1), ово је за вас.

САМОЗАПОСЛЕН

• Федерални: 109 УСД.99 (194 долара.99 уз помоћ на мрежи)

• Држава: 44 долара.99

Овај пакет чини све за власнике малих предузећа, слободњаке и независне извођаче. Такође увози информације о порезу на Убер возаче.

Једна напомена о ценама: Провајдери их често мењају. Наставићемо да ажурирамо ову рецензију, али можете да проверите најновију цену кликом на сајт Х&Р Блоцк-а. Х&Р Блоцк такође нуди софтвер за десктоп рачунаре, где се ваш повратак не налази у облаку, али није део нашег прегледа.

Једноставна употреба Х&Р Блоцк-а

Како то изгледа

Интерфејс Х&Р Блоцк-а је визуелно једноставан, директан и лак за коришћење, и напредује да објасни концепте док идете. Прескакање до одређених места може бити мало незгодно, али банер на врху прати где се налазите у процесу архивирања.

Уграђене везе „сазнај више“ пружају више информација без потребе за лутањем, мени помоћи се ажурира у зависности од тога где се налазите и можете да кликнете да бисте приступили порталу подршке за ћаскање у целом.

Дугме за преглед цене на врху вам говори који пакет купујете, да ли сте такође изабрали додатке и колико је ваш укупан рачун за софтвер до сада.

Згодне карактеристике

Можете да пређете са другог провајдера: Х&Р Блоцк може да увезе прошлогодишњи извештај из ТурбоТак датотеке са подацима или из ПДФ-а ваше пореске пријаве од било ког провајдера.

Аутоматски увезите одређене пореске документе: Можете да увезете свој В-2 од свог послодавца или да отпремите његову фотографију, што вам омогућава да избегнете време уписивања бројева из малих кутија. Можете да увезете многе врсте 1099, а верзија за самозапослене такође вам омогућава да увезете свој 1099-К или 1099-МИСЦ директно из Убера ако имате налог возача.

Калкулатор донација: Делуке, Премиум и Селф-Емплоиед пакети такође интегришу ДедуцтионПро, који помаже у израчунавању вредности одбитка дониране одеће, предмета за домаћинство и других предмета.

Мобилност платформе: Пошто је софтвер онлајн, можете се пријавити са других уређаја ако одлучите да радите на повратку ту и тамо. Доступна је и мобилна апликација.

Опције подршке Х&Р Блоцк-а

Ево погледа на различите начине на које можете да пронађете одговоре и добијете упутства када поднесете поврат у Х&Р Блоцк-у.

Начини добијања помоћи

  • Опште смернице: база знања која се може претраживати, видео туторијали.

  • Техничка подршка: Бесплатна техничка подршка путем ћаскања или телефона за плаћене кориснике.

  • Индивидуална пореска помоћ: помоћ пореског стручњака уживо, на екрану је доступна ако купите верзије Онлине Ассист-а. Такође можете купити приступ на крају ако купите Так Про Ревиев.

Верзија пакета Х&Р Блоцк-а на мрежи омогућава вам неограничено ћаскање на захтев, телефон или дељење екрана са сертификованим рачуновођом, уписаним агентом или другим пореским стручњаком у било ком тренутку док припремате поврат. (Можете их видети; они виде само ваш екран.) Међутим, порески стручњак неће прегледати, потписати или поднети е-појаву уместо вас.

Х&Р Блоцк'с Так Про Ревиев нуди индивидуални преглед ваше завршене пријаве са стручњаком за порезе који ће прегледати ваша документа и проверити тачност и могуће пропуштене одбитке или кредите; ако желите, порески професионалац ће такође потписати и поднети вашу пријаву е-маилом уместо вас. (Ако сте користили ову услугу прошле године, нова погодност је да можете затражити исти порески про.) Цена је 39 долара.99 до 89 долара.99, а преглед се обично дешава у року од три дана.

Х&Р Блоцк такође има још једну опцију: огромну групу људи који припремају порезе у око 11.000 канцеларија компаније широм света. Помоћ у физичким продавницама, наравно, није бесплатна (састанци у канцеларији почињу од 69 долара), али помаже да знате да можете да одете тамо ако се безнадежно омотате око осовине. (Позовите унапред да видите да ли постоје неки ЦОВИД-19 протоколи које треба да знате.)

Нису сви порески професионалци Х&Р Блоцк-а ЦПА или уписани агенти, али компанија каже да пролазе више од 60 сати обуке и заврше додатних 30 и више сати годишње обуке како би се припремили за пореску сезону.

Ако сте под ревизијом

Пролазак ревизије је застрашујући, па је важно да знате какву подршку добијате од свог пореског софтвера. Прво, будите сигурни да знате разлику између „подршке“ и „одбране“." Код већине провајдера подршка ревизије (или "помоћ") обично значи упутства о томе шта да очекујете и како да се припремите - то је то. Одбрана ревизије, с друге стране, даје вам пуну заступљеност пред пореском управом од пореског стручњака.

Х&Р Блоцк нуди бесплатну подршку за ревизију, али такође можете купити производ под називом Подршка за ревизију без бриге. Ово вас доводи у контакт са уписаним агентом који ће вас водити кроз ревизију. Укључује управљање кореспонденцијом ИРС-а, припрему ревизије и лично заступање ревизије, а кошта 19 долара.99.

Такође можете додати Так Идентити Схиелд, који пружа личну помоћ ако се испостави да су криминалци користили ваше личне податке за подношење лажне пореске пријаве. Долази бесплатно са Так Про Ревиев-ом, али можете га добити и а ла царте за 14 долара.99.

Ако добијате повраћај пореза

Без обзира на то како поднесете, можете изабрати да добијете повраћај средстава на неколико начина:

Директан депозит на банковни рачун је најбржа опција. Такође можете да је учитате на Х&Р Блоцк Емералд припејд дебитну Мастерцард картицу (ако добијате повраћај државних пореза, погледајте да ли ваша држава такође нуди опцију препаид картице) или да се пошаље као чек на папиру.

Х&Р Блоцк хвали да ће додати 3.5% бонуса ако ставите повраћај на Амазон поклон картицу. Такође можете да примените повраћај на порезе за следећу годину или да упутите ИРС да купи У.С. штедне обвезнице са вашим повраћајем.

Имате могућност да платите софтвер из свог рефундирања. Али за то се наплаћује 39 долара.

Како се пореди Х&Р Блоцк

ТУРБОТАКС

Да ли је лако користити?

Почети

Цена: 60 ​​до 120 долара, плус државни трошкови.

Бесплатна верзија? да.

ТАКСАЦТ

Да ли је лако користити?

Почети

Цена: 47 долара.95 до 94 долара.95, плус државни трошкови.

Бесплатна верзија? да.

Промоција: Добијте 25% попуста на федералне и државне трошкове пријаве.

Х&Р БЛОЦК

Да ли је лако користити?

Почети

Цена: 49 долара.99 до 109 долара.99, плус државни трошкови.

Бесплатна верзија? да.

Доња граница

Х&Р Блоцк нуди неколико опција за подношење и представља солидну конкуренцију ТурбоТак-у - посебно ако желите даљински приступ пореском стручњаку. Ако желите да пријавите порез на мрежи, али бисте се осећали боље када бисте знали да можете да побегнете до човека за столом у канцеларији од цигле и малтера ако заглавите, Х&Р Блоцк стоји самостално.

Започните са Х&Р Блоцк-ом

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here