Хари, Меган и краљевска породица поздрављају нови пакет пореских проблема

Дете је наравно британска краљевска породица. Али У.С. закон каже да он такође може постати амерички држављанин, а самим тим и порески обвезник. Помисао да члан краљевске породице пише чекове пореској управи може изгледати чудно (и заиста, неки извештаји сугеришу да би породица могла да предузме кораке да избегне двојно држављанство), али наглашава правила која могу изненадити многе родитеље када одгајају децу иностранство.

Ево шта два стручњака кажу да амерички родитељи треба да знају о оснивању породице у иностранству.

1. Бебе рођене у иностранству могу бити У.С. Грађани

Према Стејт департменту, особа рођена у иностранству од Американца који је ожењен не-У.С. грађанин аутоматски има У.С. држављанство по рођењу ако је амерички родитељ живео у Сједињеним Државама.С. најмање пет година (од којих су најмање две биле после 14 година). Друге околности такође могу аутоматски доделити америчко држављанство деци рођеној у иностранству.

„Имамо много, назваћемо их „случајни грађани“,“ каже Дин Хедекер, адвокат Хедекер Веалтх у Линколнширу, Илиноис. „Постоје људи широм света који не схватају да су У.С. Грађани.”

2. Амерички грађани морају пријавити приходе - од свуда

Сједињене Државе генерално захтевају од грађана да пријаве свој глобални приход, што значи да приход Американаца може бити опорезив без обзира на то где је зарадио или где особа живи.

„То је једна од највећих области неусаглашености у Сједињеним Државама.С. порески систем“, каже Хедекер. “Када се људи преселе у иностранство, мисле да не морају да поднесу документе.”

3. Држављанство је лепљиво

Одрицање од америчког држављанства може да олабави стисак пореске управе, али то није лако, каже Давид МцКееган, уписани агент у Греенбацк Екпат Так Сервицес. Родитељи се не могу одрећи У.С. држављанство малолетне деце, као прво. Деца то морају сама да ураде, а то заиста није опција док не напуне најмање 16 година, наводи Стејт департмент.

Постоји још један фактор: такозвана излазна такса у Сједињеним Државама.С. „Оног тренутка када се одрекнете, оно што се дешава је да се третира као да продајете сву своју имовину и да у суштини плаћате порез на капиталну добит У.С.,“, објашњава Хедекер. Међутим, одређена искључења, као што су она везана за ваш нето приход или нето вредност, значе да многи људи можда неће морати да плаћају порез, напомиње он.

4. Пријављивање прихода не значи увек плаћање пореза на њега

Иако ИРС опорезује америчке грађане на њихов приход широм света, он им генерално такође омогућава да искључе до око 106.000 долара свог прихода зарађеног у иностранству.

Наравно, можда ће бити потребно подношење У.С. пореску пријаву да тражи искључење на првом месту. Зарада више од искључења може створити У.С. порески рачун, али плаћање пореза у другој земљи могло би заслужити страни порески кредит од Пореске управе, напомиње Хедекер.

5. Страни рачуни стварају више папирологије

У.С. грађани са више од 10.000 долара на рачунима у страним банкама или инвестиционим рачунима обично морају да пријаве те рачуне сваке године. Велики поклони од не-У.С. грађани такође могу покренути захтеве за пријављивање.

„То су само гомиле и гомиле папира. То је оно што је“, каже Хедекер. Казне за непоштовање могу бити тешке, додаје он.

Неколико ствари може олакшати време опорезивања свакодневним Американцима који оснивају породице у иностранству, кажу порески стручњаци.

  • Размислите где су рачуни. Ако желите да се бавите мање папирологије, имате рачуне у У.С. финансијске институције, а не стране, могу помоћи. Такође можете добити бољи порески третман у Сједињеним Државама.С. на капиталне добитке и дивиденде, примећује Мекиган. „То може бити право изненађење за људе – негативно изненађење“, каже он.

  • Минимизирајте бебину имовину. Направите планове за излазну таксу ако мислите да ће ваше дете на крају одлучити да се одрекне свог или њеног држављанства. „Желите да будете сигурни да је имовина коју беба има мања од искључења за одрицање“, каже Хедекер.

  • Нађи помоћ. Порези су довољно компликовани чак и без додатних замршености страних финансија, због чега би можда било добро да се консултујете са пореским стручњаком који је специјализован за странце. Пореска управа такође води позивни центар за међународне пореске обвезнике који може пружити помоћ. „Ако је један од родитеља У.С. лице, а друго није, или ако су оба родитеља У.С. људи, они заиста морају да пазе на пореску страну ствари“, каже Мекиган.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here