Хаваји поздрављају туристе назад

Туристи коначно могу да кажу „алоха“ Хавајима, пошто држава формално дочекује посетиоце због небитних путовања.

У августу, гувернер Хаваја. Давид Иге позвао је посетиоце да одложе сва небитна путовања до краја октобра због убрзаног пораста случајева ЦОВИД-19, за које је рекао да преоптерећују здравствене установе и ресурсе државе.

Иако то свакако није зауставило путнике који су улазили у државу ради чисто слободних активности, то је сигнализирало да туристи нису баш добродошли свима на Хавајима. То се сада мења када је новембар.

„Наше болнице раде боље и примају мање пацијената“, рекао је Иге у изјави на Твитеру. „Ово нам даје могућност да напредујемо у нашем економском опоравку и безбедно дочекамо потпуно вакцинисане домаће путнике."

Шта вам је потребно за путовање на Хаваје

Ипак, добродошлица не значи да је путовање на Хаваје потпуно бесплатно за све. Путници и даље морају да се придржавају ограничења и захтева који су већ били на снази.

Обавезно учешће у програму Сафе Травелс

Мораћете да унесете одређене личне податке и здравствене детаље онлајн на државном сајту Сафе Травелс, а затим ћете добити КР код путем е-поште 24 сата пре поласка. Покажите тај код инспектору аеродрома када слетите. Путници без паметних телефона или рачунара могу добити помоћ једном на Хавајима.

Доказ о вакцинацији или негативан тест на ЦОВИД-19 да бисте избегли карантин

Ако немате ни доказ о вакцинацији нити валидан, негативан резултат теста на ЦОВИД-19, мораћете да завршите обавезни 10-дневни карантин. У супротном, ево како то можете избећи.

Ако сте вакцинисани: Отпремите доказ о потпуној вакцинацији почевши од 15. дана након што је завршена (за домаће путнике који су у потпуности вакцинисани у У.С. или У.С. територије), на веб локацију Сафе Травелс на Хавајима.

Ако нисте потпуно вакцинисани: Урадите тест на ЦОВИД-19 из државе за тестирање од поверења на Хавајима и партнера за путовања који је спроведен не више од 72 сата пре заказаног времена поласка последње етапе на Хаваје. Морате имати резултате теста пре поласка.

Ограничења за ЦОВИД-19 су и даље на снази

Само зато што су туристи добродошли не значи да можете у потпуности да узмете одмор од пандемије, јер многа правила везана за ЦОВИД још увек важе. Иако се правила могу разликовати у зависности од острва, града и предузећа, требало би да очекујете ограничења укључујући:

Ношење маске у затвореном простору: Држава захтева да се маске носе у затвореном простору, укључујући и ресторане, осим када једете и/или пијете.

Не можете да посетите све паркове као некада: Паркови, плаже и стазе су отворени, али уз одређена ограничења. У националним парковима, маске су потребне за све у затвореном простору, у препуним отвореним просторима и у свим облицима затвореног јавног превоза.

Одржавање малих група: окупљања широм државе су и даље ограничена на највише 10 људи за окупљања у затвореном и 25 за окупљања на отвореном.

Једноставни начини да уштедите новац на путовању на Хаваје

Постоји пет посебно добрих авио-превозника за резервисање бодова и миља за летове за Хаваје. Ако немате бодове, готовинске карте на летовима Соутхвест за Хаваје такође могу бити разумне. Плус, Соутхвест има једну од најбољих политика промена.

Једном када сте тамо, могли бисте да скочите на острво ако желите да покријете што је више могуће. Летови између острва су углавном краћи од сат времена и могу бити приступачни.

Немојте занемарити изнајмљивање за одмор. Не само да је већа вероватноћа да ће бити јефтинији од хотела, већ често имају и кухиње тако да можете да избегнете вечеру напољу, а обично нећете плаћати летовалишта.

Говорећи о уштеди новца на храни, вечера напољу свакако може бити део хавајског искуства, али чувајте се прескупих ресторана на обали мора. У многим продавницама се продају свеже направљени поке, спам мусуби и друге грицкалице које можете понети на пикник на плажи за бесплатан поглед и јефтинију храну него што сте вечерали у ресторану.

Што се тиче најбољег времена за одлазак, сада је генерално дивно временске прилике, јер је просечна дневна температура зиме на нивоу мора 78 степени, што је хладније од просечне летње дневне температуре од 85 степени. Само избегавајте путовања када деца нису у школи (на пример око Божића и Нове године) јер гужва има тенденцију да се скупи — као и цене.

Доња граница

Ако се надате да ћете посетити Хаваје, ево још једног разлога зашто је сада једно од бољих времена за одлазак: авио-компаније и хотели нуде неке од најфлексибилнијих смерница за отказивање и промене које су икада виђене.

Међутим, то није гаранција да ће Алоха острва бити поново отворена заувек.

„Као и увек, наставићемо да пратимо број случајева и хоспитализације на острвима и прилагођавамо се по потреби, дајући приоритет здрављу и безбедности наших становника“, рекао је Иге.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here