Ево како да добијете бесплатан новац за своје пословање

Ова помоћ може пресушити како земља прелази са помоћи на опоравак.

„Мислим да се приближавамо крају ове врсте финансирања“, каже Ени Донован, главни оперативни директор Корпорације за подршку локалним иницијативама, непрофитне организације са седиштем у Њујорку која је обезбедила више од 200 долара милиона донација путем програма помоћи за ЦОВИД-19.

Али ако још увек тражите бесплатан новац за своје пословање, други грантови за мала предузећа могу помоћи у испуњавању ваших потреба. Ево како да их добијете.

Схватите шта је доступно

Власници предузећа погођених пандемијом за сада могу покушати за федералне грантове. Програм Схуттеред Венуе Операторс Грант, који је покренут у априлу, отворен је за предузећа као што су биоскопи, музеји и дворане за перформансе док се не потроши око 16 милијарди долара. Затворене су пријаве за додатне програме грантова као што је Фонд за ревитализацију ресторана.

Неке државе настављају да издају и сопствене грантове. На пример, сада затворени програм грантова за опоравак малих предузећа у Висцонсин Томорров покренут је у мају.

За грантове који се не односе на ЦОВИД, савезна влада је такође главни извор, пружајући стотине милијарди долара сваке године, према Грантовима.гов, државна база података ових могућности. Међутим, ове награде имају строге квалификације, па прегледајте своју подобност пре него што се пријавите.

Приватни и корпоративни грантови могу бити доступни већем броју власника предузећа. Али ових је мање, а велике награде имају доста конкуренције.

На пример, ФедЕк Смалл Бусинесс Грант Цонтест 2021, који је понудио главну награду која укључује 50.000 долара, премашио је 8.300 пријава - више него дупло више од конкуренције 2020.

Пази на прилике

За федералне грантове за мала предузећа, посетите Грантс.гов. На веб-страници, којом управља Министарство здравља и људских услуга, наводи се више од 1.000 награда.

Државне и корпоративне награде могу бити теже оборити, посебно зато што многе имају брзе рокове. На пример, рок за пријаву за сутрашњи грант за опоравак малих предузећа у Висконсину био је само две недеље.

Један од ресурса који би могао помоћи је ГрантВатцх, према Франк ЛаМонаци, председнику огранка СЦОРЕ у југоисточном Конектикату, непрофитне организације која помаже власницима предузећа широм земље.

„То је агностично према ономе ко нуди (финансирање), било да је приватно или јавно“, каже ЛаМонака.

ГрантВатцх наплаћује претплату за неке услуге. Уз више труда, можда ћете моћи бесплатно да пронађете неискоришћене прилике тако што ћете се повезати са својим локалним СЦОРЕ поглављем или Центром за развој малих предузећа.

Приватни грантови се такође могу поновити. Ако сте се добро слагали, али сте пропустили рок, поставите подсетник да се пријавите за следећи круг.

Погодите праве белешке

ЛаМонака каже да многе апликације за грант захтевају кратке одговоре о томе зашто вам је потребан новац и како ћете га користити. Такође ћете можда морати да наведете детаље као што су пословни план и финансијски извештаји.

Победничка апликација ће користити ове информације да исприча убедљиву причу.

„Важно је показати да ваш посао не треба да буде спасен“, каже Стефани Данкан, сувласница Хармони Харвест Фарма у пећини Вејерс у Вирџинији.

Она додаје да је кључно имати фокусиран план за награду и запамтити да донатори желе да виде како њихов новац „еволуира у нешто невероватно.” Хармони Харвест Фарм је освојио треће место на овогодишњем ФедЕк-овом конкурсу за мала предузећа.

Остали савети су једноставнији — као што је попуњавање апликације и слање на време.

Ренди Скарборо, потпредседник глобалног маркетинга за ангажовање купаца у ФедЕк-у, рекао је имејлом да такмичење компаније обично има „шачицу предузећа која пропуштају рокове или су дисквалификована“, обично зато што не испуњавају услове.

Чувајте се превара

Добијање бесплатног новца често може звучати превише добро да би било истинито. У неким случајевима може бити.

Пре него што се пријавите за грант и пружите информације као што су број социјалног осигурања или идентификациони број послодавца, уверите се у њихову валидност. Црвене заставице могу укључивати накнаду или апликацију која не захтева ништа осим ваших личних или пословних података.

Донован каже да се пази на преваре о крађи идентитета, у којима преваранти посежу за лажним представљањем организације као што је ЛИСЦ. Испитивање адреса е-поште и УРЛ адреса може помоћи да се осигура да имате посла са легитимним даваоцем.

Такође, пратите све грантове за мала предузећа за које се пријављујете. На тај начин нећете бити изненађени - или сумњичави - када вас контактирају у вези победе.

„Понекад морамо да зовемо (примаоце) три пута“, каже Донован. „Неки људи, нажалост, нису узели новац.”

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here