Ево шта би инфлација могла да значи за најбоље понуде

У мају је индекс потрошачких цена — који мери промену цена које потрошачи плаћају за робу и услуге — порастао за 5% за све артикле у претходних 12 месеци, према У.С. статистика бироа рада. То је највеће повећање у односу на претходну годину од 2008.

Па како ће ово утицати на договоре око Приме Даи-а? Ево шта купци треба да знају.

Да ли ће инфлација утицати на уговоре на премијеру?

Кратак одговор је да. Потрошачки долари се не протежу тако далеко током периода инфлације. Купци ће ове године видети веће цене (или мање попусте) код продаваца. На пример, Амазон има рану понуду за паметни екран Ецхо Схов 5 за 44 долара.99 (обично 79 долара.99). Исти посао је понуђен прошле године, али је цена на листи износила 89 долара.99 у то време, па је тај попуст био већи.

Дужи одговор: „Умногоме ће зависити од тога шта купујете“, каже Арон Черис, шеф малопродајне праксе у Америци у Баин & Цомпани, консултантској фирми за менаџмент.

Потражња се повећава како су се изгледи нације у вези са ЦОВИД-ом побољшали.

„Због недостатка потрошње током пандемије и пријема фискалних стимулативних чекова, потрошачи поседују много уштеђевине“, рекла је Мишел Конел, овлашћени финансијски аналитичар и власница Портиа Цапитал Манагемент, у мејлу.

Сада потрошачи поново почињу да троше, што доприноси расту цена одређених добара. Дакле, оно што је тражено и потенцијално ће бити скупље? Категорије које су потрошачи углавном игнорисали током прошле године, попут лепоте, обуће и рекреације на отвореном, каже Черис. Али још увек постоји апетит за неке популарне пандемијске куповине, укључујући негу кућних љубимаца и производе за домаћинство.

Инфлација је такође погодила неке категорије теже од других због препрека у ланцу снабдевања и цене сировина, као што су алуминијум и дрво. Недостатак полупроводничких чипова, који се користе у главним уређајима, рачунарима и другим технолошким производима, подиже цену ових артикала.

Али цена није једина ствар на коју треба обратити пажњу на премијерном дану. Черис сумња да ће купци наићи на више несташица залиха и дуже време испоруке за многе артикле због велике потражње и ограничења понуде.

Да ли су распродаје Приме Даи вредне куповине?

Амазонов Приме Даи и продаја ривалских продаваца и даље имају вредност. Ови догађаји куповине обично нуде неке од највећих попуста у години на личну електронику, кухињске уређаје и још много тога. Познато је да Амазон значајно умањује сопствене производе, укључујући Ецхо и Киндле уређаје.

Иако је тренутно теже пронаћи понуде за нову технологију, Приме Даи и слична продаја могу бити одличне прилике за постизање великих уштеда на старијим производима.

„Једна стратегија коју користе брендови је ликвидација залиха јер излазе са новим моделом“, каже Ницх Веинхеимер, генерални менаџер трговинске стратегије и малопродајних медија у Скаи, глобалној маркетиншкој платформи. „То је веома уобичајено, посебно у потрошачкој електроници где излази следећи нови телевизор за великог произвођача телевизора."

Такође је могуће да ће трговци понудити боље понуде касније током године. Велика продаја ће се вратити како се приближавамо сезони повратка у школу и Црном петку, празнику куповине у којем учествује много више трговаца него Приме Даи. Међутим, Федералне резерве су недавно предвиделе да ће инфлација порасти више него што се раније очекивало до краја 2021. године, а многи стручњаци верују да ће потрошачи видети дугорочни утицај.

„Постоји велика вероватноћа да инфлација није „пролазна“ животиња на коју Федералне резерве стално тврде“, рекао је Конел, указујући на факторе који су дуготрајни као што су већи трошкови испоруке и рада.

Све док проблеми понуде и потражње трају, Черис упозорава да купци који чекају ризикују да пропусте чамац на инвентару, као што је случај са несташицом бицикала која се појавила 2020.

„Ако сте чекали до Божића прошле године да малом Тимију купите бицикл, вероватно нисте завршили са бициклом, или барем не оним који је он желео“, каже Черис.

Дакле, ако нешто гледате, одлагање можда неће ићи у вашу корист.

Како можете добити најбоље понуде?

Припремите своју листу жеља (и буџет) и почните да истражујете цене одмах. Алати за праћење и поређење цена као што су Хонеи и ЦамелЦамелЦамел могу вам помоћи да утврдите да ли добијате добру понуду.

Иако премијерни дан званично не почиње до поноћи 21. јуна по пацифичком времену, Амазон објављује ране уговоре који доводе до тога. Да бисте куповали ограничене попусте, биће вам потребно чланство у Приме.

Појављују се и догађаји за копирање од конкурентских продаваца. Међу већ најављеним распродајама:

  • Бест Буи'с Тхе Биггер Деал распродаја, која је у току, завршава се 22. јуна. Укључује снижене цене слушалица, Аппле производа и још много тога.

  • Догађај Кохл'с Вов Деалс се одржава у продавницама и на мрежи 21. и 22. јуна. Распродаја ће укључивати попусте на стотине артикала у категоријама кућа, играчака, лепоте и одеће, наводи продавац.

  • Таргет одржава тродневну распродају Таргет Деал Даис само на мрежи, од 20. до 22. јуна. Продавац обећава стотине хиљада попуста у свим категоријама.

  • Валмарт'с Деалс фор Даис распродаја траје од 20. до 23. јуна. Малопродајни гигант планира да понуди „уштеде попут црног петка“ у електроници, кући, моди и другим одељењима на мрежи и у продавницама. Неке понуде су ексклузивне за купце у продавницама или на мрежи.

Пратите додатне распродаје код других продаваца око или 21. и 22. јуна.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here