Висока нето вредност: шта значи бити ХНВИ

Многи људи користе нето вредност - број који добијете када одузмете своје дугове од своје имовине - за мерење богатства. Али који број морате да достигнете да бисте постали појединац са високом нето вредношћу и шта тачно тај статус значи? Ево шта треба да знате.

Шта је појединац са великом нето вредношћу?

Већина стручњака се слаже да је појединац високе нето вредности - или ХНВИ - неко ко има између 1 милион и 5 милиона долара ликвидне имовине.

Међутим, не постоји званична дефиниција. Финансијске институције и предузећа често постављају различите прагове за високу нето вредност. Јован Џонсон, сертификовани финансијски планер и власник компаније Пиеце оф Веалтх Планнинг у Атланти, сматра нето вредност од 500.000 долара високим, или приход изнад 400.000 долара.

„Када то положите, не улазите само у виши порески разред, већ постоји и много других сложености које долазе са тим“, каже Џонсон.

Која се имовина рачуна за високу нето вредност?

Обично се висока нето вредност израчунава користећи само ликвидна средства. Ова средства укључују новац на штедном рачуну, потврду о депозиту, акције, обвезнице или било шта што се може брзо и лако претворити у готовину. Материјална имовина – укључујући личне куће, накит и колекционарске предмете – генерално се не рачуна у једначину.

„На берзи добијате вредност у реалном времену, где би уметничком делу требало много времена да се заиста провери и процени или процени по одређеној цени“, каже Сара Ловелл, ЦФП и цо. -власник 21 Вест Веалтх Манагемент у Ирвину, Калифорнија.

Како висока нето вредност утиче на ваш финансијски живот?

Висока нето вредност откључава ексклузивне могућности. Неке банке и друге финансијске институције захтевају минимално стање на рачуну да би се квалификовале за посебне производе или услуге, као што су приватно банкарство и управљање имовином.

Још једна предност за ХНВИ је једноставно имати више новца за уштеду и улагање, каже Џонсон. Али то такође ствара сложеност.

„Обично, када сте појединац са великом нето вредношћу, то долази заједно са потребом мало напредније технике када је у питању планирање имања, као и пореско планирање и инвестиције“, каже Ловелл.

Очување богатства, минимизирање пореза и ублажавање терета за вољене који ће добити своју имовину након њихове смрти су најважнији за многе ХНВИ. Да би решили ове проблеме, неки траже помоћ од саветника за богатство или других стручњака који могу да прилагоде стратегије њиховим специфичним ситуацијама. Ловелл каже да многи њени богати клијенти имају „наменски финансијски тим“ који се састоји од сертификованог јавног рачуновође, адвоката за некретнине и финансијског саветника.

Пратите свој новац помоћу НердВаллет-а. Прескочите банковне апликације и погледајте све своје рачуне на једном месту. НАПРАВИТЕ МОЈ БЕСПЛАТНИ НАЛОГ

Како се постаје ХНВИ?

Већина људи нема нето вредност у милионима. Да то ставимо у перспективу, средња нето вредност америчког домаћинства је 121.700 долара, према најновијем истраживању потрошачких финансија Одбора федералних резерви. Та бројка узима у обзир вредност стамбене имовине и друге материјалне имовине, што ХНВ не.

„Имате средњу класу, која временом постаје богата, свакодневни милионери. Али обично је то у пензији“, каже Џонсон. „Током радних година, веома је тешко достићи тај ниво да би се сматрао високом нето вредношћу.”

Висока нето вредност се може постићи високим приходима, штедњом и инвестицијама или стећи кроз околности као што је наслеђе. Минимални дуг је обично такође фактор који доприноси.

Колико је висока ваша нето вредност?

Нето вредност се традиционално израчунава одузимањем свих обавеза од свих средстава. Висока нето вредност заснива се само на ликвидним средствима. Унесите своје вредности у калкулатор испод да бисте пронашли свој број.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here