Хит са пореском казном? Пореска управа би вам могла помоћи

Пореска управа сваке године процењује милијарде пореских казни – 2017. године, појединачни порески обвезници су се суочили са уделом од преко 11 милијарди долара у казнама – али мало људи зна да је агенција понекад спремна да промени мишљење и поништи одређене пореске казне за оне који први пут прекрше. Два пореска професионалца нуде увид у то како функционише програм смањења казни пореске управе и како можете да се извучете из пореске казне – или чак да добијете повраћај новца за ону коју сте већ платили.

Видите да ли сте квалификовани

Ако испуњавате три критеријума, можда ћете моћи да натерате ИРС да преокрене курс својих казни због неподношења пореске пријаве или због неплаћања на време. Прво, морате бити у току са подношењем пореских пријава (у реду је да имате продужење пореза). Друго, морате бити у току са својим пореским рачуном или барем имати договор о плаћању са Пореском управом. Треће, морате имати чисту евиденцију: нема казни за три пореске године пре пореске године у којој сте добили казну.

„У суштини, ако сте били у складу, и поднели сте на време и нисте имали никакве казне у периоду од три године, дозвољено вам је да погрешите“, каже Џон Лајонс, сертификовани јавни рачуновођа у пореском одељењу у рачуноводственој фирми Горфајн Шилер Гардин у Мериленду.

Затражите смањење казне за први пут

Можете тражити смањење казне за први пут тако што ћете назвати или писати Порезној управи, каже Лионс. Ако кренете путем телефона, можда ћете одмах добити одговор, али будите сигурни да сте добили име и број агента, а затим наставите писаним писмом, напомиње он.

И не брини око цењкања. „То нису преговори, то је све или ништа. Или се квалификујете или се не квалификујете“, каже Јим Буттонов, сертификовани јавни рачуновођа у Суммерфиелду, Северна Каролина.

Умањење казне обично вам неће донети ослобађање од камата које је пореска управа можда такође урачунала на ваш баланс, упозорава Буттонов. „Међутим, ако постоји камата која произилази из казне за неплаћање или казне за неуплату која се дугује, повезана камата ће се такође смањити“, каже он.

» ВИШЕ: Како да се решите заосталих пореза

Попуните образац ИРС 843

Ако сте већ платили казну и сада схватате да бисте могли да вратите свој новац, пожелећете да добијете образац ИРС 843, каже Лионс. Тамо ћете рећи пореској управи коју казну желите да вратите и зашто. Пореска управа обично дозвољава људима да се врате две или три године уназад, у зависности од околности, али понекад може бити и дуже, каже Буттонов.

Будите упорни

Ако пореска управа одбије ваш захтев за смањење казне по први пут, али и даље мислите да испуњавате услове, можете се жалити на одлуку. Ако се не квалификујете за прво смањење казне, можда бисте желели да затражите ослобађање од казне „због разумног разлога“, напомиње Лионс. Али ако сте добили пореску казну само зато што нисте познавали правила или сте погрешили, тај пут вероватно није за вас — ослобађање од казне из разумног разлога је обично одрживо само за људе који су доживели смрт у породица, пожари у кућама, медицинске трауме, природне катастрофе или друге тешке ситуације. Мораћете да обезбедите документацију као што су болнички картони, судске изјаве или други докази који поткрепљују вашу тврдњу.

Знајте када да добијете помоћ

Не морате да ангажујете некога да затражи смањење казне за вас. Ако нисте сигурни да ли сте платили казне или не знате колико дугујете, не морате да платите некоме да бисте то добили: информације о свом рачуну можете добити од Пореске управе за бесплатно тражењем преписа. Али у реду је добити помоћ од пореског стручњака. „Осим ако не говорите пореску управу, ово је заиста тешко разумети“, каже Буттонов.

У сваком случају, оспоравање казне за први пут може имати своје награде. „Увек вреди тежити“, каже он. „Ако то не тражите, нећете га добити.”

Пронађите компанију за пореске олакшице која је најбоља за вас

Одмерили смо предности и недостатке неких великих играча у свемиру.

ЦОУНИТИ ТАКС

Накнаде

 • Бесплатне почетне консултације.

 • 325 долара накнаде за истрагу. (Корисници НердВаллет-а добијају 50% попуста на ове накнаде користећи код НЕРД50.)

 • $750-$5,000 накнаде за решавање проблема; 3.000 долара у просеку.

Услуге

 • Посвећени аналитичар случаја.

 • Телефон, е-пошта, пошта и онлајн портал.

 • Поврат новца је могућ, али донекле ограничен.

Сазнајте више у Порезу заједнице

ОПТИМА ПОРЕСКА ОЛАКШИЦА

Накнаде

 • Бесплатне почетне консултације.

 • 495 долара накнаде за истрагу.

 • Накнаде за решавање од 1.500 до 4.000 долара (у просеку; зависи од специфичности случаја).

Услуге

 • Посвећени менаџер случаја.

 • Телефон, е-пошта, пошта и онлајн портал.

 • Повраћај новца само у року од 15 дана од уписа.

Сазнајте више на Оптими

ЈАЦКСОН ХЕВИТТ УСЛУГА ЗА РЕШАВАЊЕ ПОРЕСКИХ ДУГОВА

Накнаде

 • Бесплатне почетне консултације.

 • 399 долара накнаде за истрагу.

 • Просечне накнаде за решавање проблема нешто мање од 1.500 долара по компанији.

Услуге

 • Неки менаџери случајева су такође уписани агенти или ЦПА.

 • Телефон, е-пошта, пошта и ћаскање преко онлајн портала.

 • Поврат новца је могућ, али донекле ограничен.

Сазнајте више на Јацксон Хевитту

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here