Инспекција куће у Њу Џерсију: како то функционише и колико кошта

Без обзира да ли размишљате о куповини нове грађевинске куће или поправљача, важно је да сазнате у каквом је стању кућа коју желите да купите. Овде долази кућна инспекција.

Кућне инспекције вам могу уштедети хиљаде долара будућих трошкова поправке и открити проблеме који нису очигледни необученом посматрачу.

Иако су кућне инспекције опционе, оне су важан део куповине куће. Ево шта треба да знате о кућној инспекцији у Њу Џерсију.

Шта је кућна инспекција?

Кућна инспекција је визуелни преглед структуралних и механичких система у кући, укључујући системе грејања и климатизације, водоводне инсталације, зидове, плафон и темеље.

Кућна инспекција обично траје неколико сати. Кућа не прође или не прође кућну инспекцију; у року од неколико дана, инспектор ће сачинити извештај који укључује препоруке за поправке и замене.

„Многи људи верују да је кућна инспекција као полиса осигурања“, каже Кејт Вилхелми, оснивач Триед-анд-Труе Хоме Инспецтионс у Медфорду, Њу Џерси. "Није. То је алат заједно са многим другим алатима које морате да се образујете када купујете некретнину.”

» ВИШЕ: Шта можете очекивати од кућне инспекције

Колико кошта кућни преглед у Њ?

Типична кућна инспекција у Њу Џерсију може коштати 300 до 500 долара или више, у зависности од локације и величине куће. У Трентону, на пример, просечна цена је 420 долара, према ХомеАдвисор-у.

» ВИШЕ: Врсте кућних инспекција које купци треба да знају

Ко плаћа кућни преглед?

Одговорност купца је да унајми и плати кућног инспектора. Иако нисте обавезни да присуствујете инспекцији, присуство ће вам омогућити да постављате питања и сазнате више о кући коју желите да купите.

Неки продавци одлучују да прегледају своје домове пре него што их наведу. Ово је познато као прединспекција. Ако се током прединспекције открију одређене врсте недостатака, од продаваца се може законски захтевати да их открију. Међутим, купци би и даље требало да обаве кућну инспекцију и добију сопствени извештај, без обзира да ли је било претходног прегледа или не.

» ВИШЕ: Кућна инспекција треба и шта не треба

Како одабрати кућног инспектора у Њу Џерсију

Започните потрагу за квалификованим инспектором тако што ћете посетити веб локацију Америчког друштва кућних инспектора или Међународног удружења сертификованих инспектора кућа, каже Вилхелми. Обе организације вам омогућавају да тражите сертификоване кућне инспекторе на њиховим веб локацијама. Она такође напомиње да Гоогле претраге и онлајн рецензије могу бити од помоћи.

Важно је изабрати инспектора који је осигуран, каже Ентони Русо, власник Фоцал Поинт Хоме Инспецтионс у Рингвуду, Њу Џерси. То не само да штити купца куће, већ и инспектора у случају грешке или пропуста или ако се повреди. Каже да је кућни инспектор са грађевинским искуством додатни бонус.

Контролна листа за кућну инспекцију у Њу Џерсију

Док тестови радона и чишћење резервоара за уље можда неће бити укључени у стандардну инспекцију куће, Руссо каже да би обе ове потенцијалне опасности по животну средину требале бити истражене приликом куповине куће у Њу Џерсију.

Радон: Радон је радиоактивни гас који се јавља природно и изазива рак плућа. Једна од 6 домова у Њу Џерсију има повишен ниво радона, према саопштењу Министарства здравља Њу Џерсија из 2017. Ако ваша кућна инспекција не укључује радон тест, Русо каже да је вредно платити за то.

Чишћење резервоара за уље: Подземни резервоари за лож уље, који нису неуобичајени у Њу Џерсију, могу да процуре и загаде тло и подземне воде. Чишћење резервоара за уље су провере које се обављају специјалним алатима како би се видело да ли је резервоар за лож уље закопан на имању. Док чишћење резервоара може коштати између 200 и 300 долара, Русо каже да су тестови важни, посебно за старије домове у Њу Џерсију.

Док је кућни инспектор обучен да уочи проблеме у кући, постоје неке ствари које не могу да виде. Руссо каже на основу онога што открије током инспекције, он може саветовати купце кућа да изврше једну или више ових додатних инспекција или провера система:

  • Калуп.

  • Термити.

  • Септички систем.

  • Структурални.

  • Олово у бојама.

  • Азбест.

  • Бунарска вода.

  • Базен.

  • Димњак.

Он напомиње да ће горе наведено вероватно коштати додатне трошкове и да може захтевати специјализовану обуку или опрему.

» ВИШЕ: Контролна листа за кућну инспекцију за купце

Често постављана питања Да ли су инспекције у кући обавезне у Њ?

Иако кућне инспекције нису потребне у Њу Џерсију, оне се препоручују. Кућне инспекције могу дати купцима увид у стање куће и да ли су хитно потребне веће поправке.

Да ли је кућна инспекција заиста вредна тога?

Кућне инспекције нису потребне, али вреде. Трошкови инспекције од 200 до 500 долара могу уштедети купцима хиљаде долара у неочекиваним поправкама приликом куповине куће.

Шта траже у инспекцији?

Кућни инспектор ће визуелно прегледати дом од врха до дна, укључујући кров, зидове, темеље, водоводне и електричне системе, а затим ће дати писани извештај са резултатима за препоруке.

Можете ли да одустанете од куповине куће након прегледа?

Да ти то можеш. Ако имате клаузулу о непредвиђеној инспекцији куће у уговору о некретнини, понуду за кућу можете учинити условљеном резултатима кућне инспекције. Ако се открију озбиљни проблеми, купци имају могућност да одустану од куповине или преговарају са продавцем за поправке.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here