Хоризон Голд картица није вредна вашег времена или новца

Можда мислите да би пластична картица са „Хоризон Голд“ исклесаним на предњој страни – заједно са именом власника картице, 16-цифреним бројем рачуна и датумом истека – била типична кредитна картица.

На крају крајева, веб-сајт картице оглашава необезбеђено кредитно ограничење од 500 долара, да не спомињемо извештавање кредитног бироа, без запослења или провере кредитне способности и „брзу и једноставну апликацију.” Ако имате ограничену или лошу кредитну способност, звучи идеално.

Али не блиста све што је злато када боље погледате. Хоризон Голд картица није традиционална кредитна картица коју можете да користите за свакодневне куповине, већ картица продавнице – изузетно скупа – која се може користити само са једним онлајн продавцем. Укратко, није вредно вашег времена или новца, нити је најбоља опција за изградњу кредита.

Тип за штребер: Услови и одредбе Хоризон Голд-а прилично јасно показују његова ограничења: "Хоризон Цард Сервицес није организација за кредитне услуге, банкарска институција или осигуравајућа компанија, нити је повезана са било којом организацијом за кредитне услуге, банкарством или осигуравајућом институцијом. Овај производ није Виса, Мастерцард или дебитна картица. Рачун Хоризон Цард Сервицес је кредитна линија коју власник налога може користити за куповину искључиво на нашем веб сајту за куповину на мрежи ввв.тхехоризоноутлет.цом.

Хоризон Цард Сервицес не олакшава, нити пружа помоћ у добијању кредита од било ког другог ентитета за издавање кредита. Хоризон Цард Сервицес не наплаћује авансну накнаду за утврђивање кредита, нити Хоризон Цард Сервицес покушава или тврди да покушава да поправи клијентову кредитну историју."

» ВИШЕ: Истражите кредитне картице које немају проверу кредитне способности

Предности нису баш толико корисне

Хоризон Голд картицу можете користити само за куповину у Хоризон Оутлет онлине продавници. (Ово важи и за НетФирст Платинум картицу, другу картицу коју продаје Хоризон Цард Сервицес.) За ту привилегију плаћате 24 долара.95 месечно за Хоризон Голд “План за чланство/бенефиције.” То износи 299 долара.40 годишње, или далеко више него што бисте платили за добру осигурану кредитну картицу.

У ствари, таква врста годишњих трошкова је ривал ономе што бисте платили за стварну премиум кредитну картицу од великог издаваоца, оптерећену свим врстама погодности и која ради на Виса, Мастерцард, Америцан Екпресс или Дисцовер мрежи плаћања. Али нећете добити ништа слично од Хоризон Голд картице.

Шта ћете добити са својим чланством: ограничење од 500 долара и погодности укључујући заштиту приватности, бенефиције на рецепт, правну помоћ и план помоћи на путу.

  • План заштите приватности: Ова погодност вам пружа кредитни извештај, који садржи информације које се користе за израчунавање ваших кредитних резултата. Међутим, већ генерално имате право на бесплатан кредитни извештај једном годишње од сваког од три главна кредитна бироа на АннуалЦредитРепорт-у.цом, федерално овлашћени сајт. (А до априла 2021. можете добити бесплатан кредитни извештај недељно од сваког од три бироа.)

  • Предности које се издају на рецепт: Погодност "Мој универзални РКС" тврди да вам уштеди до 40% трошкова "покриваних лекова на рецепт", али не можете да приступите листи квалификованих лекова док се не региструјете за картица.

  • Заштита на путу: Дозвољено вам је да „3 позива сервиса или захтева за вучу до 15 миља не прелазе цену оператера од 50 долара“ годишње. Имајте на уму да покривеност укључује само један позив у периоду од 30 дана.

  • План правне помоћи: Уз ову погодност, имате приступ једној 30-минутној консултацији са „правним стручњаком у вашој области специјализованим за вашу област права.”

Ове погодности су доступне само особи чије име је на рачуну. (Можете да додате чланове породице, али морате да позовете корисничку подршку да бисте сазнали цене.) Дакле, ако, рецимо, ваш син тинејџер вози ваш ауто и он се поквари или остане без горива, он не може да позове помоћ осим ако није додат на налог.

Није нужно идеално ни за изградњу кредита

Хоризон Голд би могао помоћи у овој области, али можда не толико колико мислите.

За почетак, извештава „најмање један велики кредитни биро“ — али не сва три бироа, као што то чине многе праве кредитне картице. Ово је важно јер генерално не знате који биро будући потенцијални зајмодавац могао да провери приликом одређивања ваше кредитне способности. Ако зајмодавац провери биро коме Хоризон Голд није пријавио, можда немате среће.

Штавише, Хоризон Голд је пријављен као наплатна картица, а не као кредитна картица. Ова разлика је важна јер су картице за плаћање често искључене из вашег коефицијента коришћења кредита, или процента вашег кредита који користите у било ком тренутку, док су кредитне картице укључене. Коришћење кредита је други највећи фактор који утиче на ваше кредитне резултате.

Уз то, картице за плаћање и даље могу утицати на ваш кредит. Плаћања на време су веома важна за добро кредитно здравље — плаћање на време је најважнија ствар коју можете да урадите за своје резултате — а дужина кредитне историје такође помаже ако картицу држите отворену дуже време (што бисте могли не желим да радим у овом случају због скупих накнада).

Хоризон Голд има много накнада

Поред скоро 300 долара годишње чланарине, Хоризон Голд картица има низ других трошкова. Веб локација их наводи у мрежи за откривање података сличној Сцхумер кутији кредитне картице.

Према жалбама Бироу за боље пословање, клијенти који су покушали да откажу свој Хоризон Голд налог наишли су на потешкоће да им се рефундирају накнаде када су то урадили.

Скупе накнаде за испоруку се не могу платити помоћу ваше Хоризон Голд картице

Хоризон Оутлет нуди низ робе, укључујући одећу, кућну потрепштину, електронику и финансијске услуге. Цене изгледају упоредиво са онима у традиционалним дисконтним продавницама, али морате да платите трошкове доставе, плус 2 долара за доставу и 3 долара.Накнада од 50 за верификацију потписа приликом испоруке.

Хајде да разговарамо о тим трошковима испоруке. У веб претрази жалби, купци у Хоризон Оутлет-у су пријавили превисоке трошкове доставе. Штавише, не могу се платити вашом Хоризон Голд картицом. Морате да користите Виса или Мастерцард – што Хоризон Голд није – да покријете трошкове испоруке, што може бити тешко за оне који су се пријавили за Хоризон Голд јер немају традиционалну кредитну картицу.

Боље опције су тамо

Постоје много боље, јефтиније опције за оне са лошим или ограниченим кредитом.

За многе, најбољи начин за добијање кредита је обезбеђена кредитна картица. Са овим картицама депонујете новац — почевши од око 200 долара — и добијате кредитну линију генерално за исти износ. Депозит смањује ризик за банку, а ви плаћате као и са било којом другом кредитном картицом. Након што побољшате кредит и затворите налог у доброј репутацији да бисте прешли на необезбеђену кредитну картицу, вратићете тај готовински депозит. Неки издаваоци чак нуде путеве за надоградњу, што значи да можете да „пређете“ на традиционалну необезбеђену картицу без затварања налога. (Не постоји таква опција са Хоризон Голд картицом.)

Сигурне картице раде исто као и свака друга кредитна картица, што значи да их можете користити било где, а не само код једног продавца. Нуде их реномирани издаваоци који ће пријавити вашу кредитну активност кредитним бироима. Важно је знати да ћете акумулирати камату ако одржавате стање на својој осигураној кредитној картици, тако да бисте требали настојати да је отплатите у потпуности сваког мјесеца.

У почетку може изгледати застрашујуће уштедети депозит за осигурану кредитну картицу, али временом је много јефтиније од плаћања високих текућих накнада за необезбеђену картицу за лошу кредитну картицу. (Запамтите да ћете те накнаде плаћати сваке године и, за разлику од депозита, тај новац не можете да вратите.)

Алтернативно, ако је сигурносни депозит ван домашаја, можда ћете желети да истражите такозване алтернативне кредитне картице, од којих многе не захтевају унапред депозите и користе сопствене нетрадиционалне стандарде осигурања, као што су информације о приходу и запослењу, да бисте утврдили бонитет.

Можете проценити колико се ових картица упореди једна са другом тако што ћете посетити НердВаллетов преглед најбољих кредитних картица.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here