Како приуштити колеџ за своје дете

Сви родитељи желе да плате колеџ за своју децу, али многе породице су превише богате да би се квалификовале за финансијску помоћ, али су превише везане да плате из свог џепа.

Ако је то случај за вас, финансијски саветници се слажу да би требало да дате приоритет штедњи за пензију у односу на плаћање за факултет. На крају крајева, ваше дете може да узме савезне студентске кредите, али ваше гнездо неће само да расте.

Ипак, ако сте спремни да покријете школарину свог детета, имате две опције: Узмите студентски зајам за родитеље или искористите капитал свог дома, ако га имате.

» ВИШЕ: Упоредите студентске кредите за родитеље: ПЛУС и приватне

Што је најбоље? Не постоји једноставан одговор када су образовање ваше деце, ваша сопствена финансијска будућност и ваш дом у питању. Размислите о факторима у наставку који ће вам помоћи да одлучите шта да радите.

Узмите савезни студентски зајам за родитеље

Можете позајмити новац за колеџ свог детета уз федерални директни ПЛУС зајам. Да бисте се пријавили, поднесите бесплатну апликацију за федералну помоћ студентима или ФАФСА. Образац ће такође учинити да ваше дете испуњава услове за грантове, стипендије, студиј рада и савезне студентске кредите.

Приватни зајмодавци такође нуде кредите за родитеље. Одлазак приватним путем можда је најбољи ако имате одличан кредит. Висок кредитни резултат може да вас квалификује за нижу каматну стопу него што бисте добили уз савезни родитељски зајам.

Међутим, приватни зајмови не нуде све предности које имају федерални зајмови. Породице треба да се обрате приватним зајмовима само ако су у јакој финансијској позицији и имају велики фонд за хитне случајеве, каже Бетси Мајот, председница и оснивач Института саветника за студентске кредите

» ВИШЕ: Како рефинансирати или пренети родитељске ПЛУС кредите

Размислите о томе да искористите свој капитал

Са високим вредностима кућа и ниским стопама на хипотеку, одлично је време да искористите свој капитал, каже Кевин Мекинли, финансијски планер и главни/власник компаније МцКинлеи Монеи ЛЛЦ у Еау Цлаиреу, Висконсин.

Постоје три начина да откључате свој капитал:

  • Кредитна линија кућног капитала или ХЕЛОЦ.

  • Кућни зајам, који се често назива „друга хипотека“.”

  • Рефинансирање хипотеке у готовини.

У зависности од тога како користите свој капитал, постоје предности и недостаци које треба размотрити. На пример, мораћете да платите трошкове затварања ако рефинансирате своју хипотеку.

Искориштавање сопственог капитала је ризично јер стављате на коцку једну од својих највреднијих средстава. Ако не можете да извршите уплате или вредност вашег дома опада, могли бисте да га изгубите.

„Не желите да узимате власнички капитал до тачке у којој, ако тржиште некретнина опадне, одједном сте под водом“, каже Мајот.

Упркос ризицима, искориштавање вашег капитала може бити боља понуда од студентског зајма „када су у питању само долари и центи“, каже Мекинли. Али он такође признаје емоционалну компоненту која је повезана са коришћењем кућног капитала.

„Неким људима је непријатно да ставе свој дом под хипотеку“, каже он. „Ако је то случај, требало би да добију студентске кредите.”

Следећи кораци

Ова одлука је довољно тешка да је вредно консултовати финансијског саветника. Осећај самопоуздања у начин на који ваша породица плаћа школарину помоћи ће вам да останете мирни док се суочавате са једном од највећих промена као родитељ: слањем детета на колеџ.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here