Како се пријавити за кредитну картицу са ИТИН бројем

Ако сте страни држављанин који живи у Сједињеним Државама, желећете да се пријавите за кредитну картицу да бисте изградили добар кредит. Међутим, вероватно немате број социјалног осигурања, који траже све апликације за кредитне картице.

Срећом по вас, издавачи не могу законски захтевати од вас да доставите број социјалног осигурања ако га немате, према Управи за социјално осигурање. Уместо тога, можете користити индивидуални идентификациони број пореског обвезника (ИТИН), који је још један деветоцифрени идентификатор који функционише слично броју социјалног осигурања.

» ВИШЕ: Како међународни студенти и други нови имигранти могу да добију кредитну картицу

Пронађите најбољу картицу за свој кредит Проверите свој резултат у било ком тренутку и НердВаллет ће вам показати које кредитне картице имају највише смисла. ПРИЈАВИ СЕ

Добијање ИТИН-а

Служба за унутрашње приходе издаје ИТИН-ове страним држављанима којима је потребна идентификација пореског обвезника, али не испуњавају услове за број социјалног осигурања. ИТИН неће променити ваш имиграциони статус нити ће вас учинити квалификованим за бенефиције социјалног осигурања, али ће омогућити подношење захтева за кредитну картицу.

Да бисте се пријавили за ИТИН, попуните апликацију коју можете пронаћи на веб страници пореске управе. Можете да пошаљете апликацију поштом или је однесете агенту за пријем који је одобрила ИРС или центру за помоћ пореским обвезницима који се налази у градовима широм Сједињених Држава. Мораћете да приложите доказ о идентитету и страном статусу; пасош или виза задовољавају обоје. Након што поднесете пријаву, добићете писмо од Пореске управе у року од шест недеља које садржи ваш ИТИН.

» ВИШЕ: Како се пријавити за кредитну картицу без броја социјалног осигурања

Подношење захтева за кредитну картицу

Када добијете свој ИТИН, спремни сте да се пријавите за кредитну картицу. Издавачи не могу да вам одбију пријаву са ИТИН-ом, али могу да вам одбију због недостатка кредитне историје. Страни кредит се не преноси у Сједињене Државе, тако да ћете морати да почнете да градите кредит од нуле. То можете учинити тако што ћете добити обезбеђену кредитну картицу. Лако их је квалификовати чак и ако немате кредитну историју, јер им је потребан депозит да би се осигурала кредитна линија. Постоје и неке кредитне картице које се нуде посебно недавним имигрантима и за њих није потребан број социјалног осигурања.

Када добијете кредитну картицу, користите је одговорно и отплатите је на време и у потпуности. Када успоставите поштен кредитни резултат, можете се пријавити за необезбеђену картицу и уживати у нижим накнадама и каматама, као и наградама за картице.

Ако сте власник предузећа из иностранства, можете се пријавити и за пословну кредитну картицу. Користите свој ИТИН да бисте се пријавили за идентификациони број послодавца (ЕИН) на веб страници пореске управе.

» ВИШЕ: Како да се пријавите за кредитну картицу да бисте добили одобрење

» ВИШЕ: Како да добијете годишње кредитне извештаје

Закључак: Подношење захтева за кредитну картицу је теже без броја социјалног осигурања, али је свакако могуће са ИТИН-ом. Када добијете ИТИН, мораћете да изградите кредит са финансијским производом као што је обезбеђена картица пре него што се пријавите за типичну необезбеђену кредитну картицу.

Више од НердВаллета

Финансијски водич за имигранте у Сједињеним Државама.С.

Слика преко иСтоцк-а.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here