Како се пријавити за кредитну картицу да бисте добили одобрење

Подношење захтева за кредитну картицу је једноставно као да унесете своје податке у онлајн образац и кликнете на „пошаљи“." Али добијање одобрења за кредитну картицу? За неке, то захтева мало знања и планирања пре пријаве.

» ВИШЕ: Спремни за пријаву? Погледајте најбоље кредитне картице НердВаллет-а

Пронађите најбољу картицу за свој кредит Проверите свој резултат у било ком тренутку и НердВаллет ће вам показати које кредитне картице имају највише смисла. ПРИЈАВИ СЕ

» ВИШЕ: Лоша кредитна способност? Набавите кредитну картицу која вам одговара. Погледајте најбоље кредитне картице НердВаллет-а за лошу кредитну способност.

1. Знајте о кредитним резултатима

Кредитни резултати — имате много — један су од најважнијих фактора у одлуци издаваоца кредитне картице да одобри вашу пријаву. Банке се разликују по томе како дају одобрења, али резултате обично зајмодавци класификују овако:

300 – 629

Лош кредит

630 – 689

Просечан кредит

690 – 719

Добар кредит

720 и више

Одличан кредит

» ВИШЕ:  Сазнајте свој кредитни резултат

Већина наградних кредитних картица захтева добар или одличан кредит. Дакле, ако сте се борили да одржите добру кредитну историју, можда бисте желели да одложите пријаву док се ваш кредит не побољша. Или, уместо наградних картица, можете размотрити сигурне картице или картице дизајниране за особе са лошом кредитном способношћу.

» ВИШЕ: Пријавите се или региструјте за персонализоване савете за кредит

2. Приступите својим кредитним резултатима

Најистакнутији модели бодовања су ФИЦО резултат и ВантагеСцоре.

Можете да платите да бисте добили свој ФИЦО резултат од МиФИЦО.цом, али ако већ имате налог кредитне картице, можда већ имате приступ бесплатним ФИЦО резултатима на свом месечном изводу или онлајн налогу. А Дисцовер, издавалац кредитних картица, нуди бесплатан ФИЦО резултат свима, чак и ако нисте клијент.

Неке веб локације за личне финансије, укључујући НердВаллет, нуде бесплатан кредитни резултат од ВантагеСцоре. ВантагеСцорес и ФИЦО резултати прате слично јер оба имају исте факторе и користе исте податке из кредитних бироа.

Погледајте бесплатни кредитни резултат НердВаллет-а и информације о бесплатним кредитним извештајима, ажуриране сваке недеље, за праћење током целе године.

» ВИШЕ: Шта је добар кредитни резултат

» ВИШЕ: Не могу да добијем кредитну картицу? Испробајте ове алтернативне опције

Листа је овде. Погледајте најбоље кредитне картице за 2021. за поврат новца, награде и још много тога. Све подржано тоном штреберских истраживања. Погледајте победнике

3. Побољшајте свој кредит

Ваши кредитни резултати ће порасти ако:

  • Плаћајте на време.

  • Држите ниска стања на постојећим кредитним картицама.

  • Избегавајте нове дугове.

Пуних 30% вашег кредитног резултата зависи од тога колико дугујете. Висока стања на кредитним картицама могу бити посебно штетна. Ваш коефицијент искоришћења кредита — ваше стање подељено кредитним лимитом — треба да буде испод 30% на свакој кредитној картици. На пример, ако имате кредитно ограничење од 10.000 УСД, препоручује се да стање буде испод 3.000 УСД.

Смањите искоришћеност кредита тако што ћете направити план за отплату постојећег стања што је пре могуће. И размислите о отплаћивању куповине више од једном месечно да би ваш баланс био мањи током целог месеца.

» ВИШЕ: 8 начина да брзо добијете кредит

4. Немојте се пријавити за прву понуду коју видите

Ако имате лошу кредитну способност, можда нећете добити одобрење за картицу са великим бонусом за регистрацију и уносним наградама. Свака апликација за кредитну картицу може привремено да угрози ваш кредитни извештај, па размислите о коришћењу онлајн алатке за преквалификацију.

Такође можете позвати издаваоца картице и питати о захтевима одређене картице.

Нема среће у претквалификацијама? Узмите у обзир ове добре картице за људе са лошим кредитним способностима, што вам може помоћи да се временом приближите квалификовању за наградну картицу. Користите картицу одговорно да бисте помогли да поправите кредит.

Можда ће вам бити лакше да добијете одобрење за обезбеђену кредитну картицу, која користи готовински депозит који уплатите након одобрења да "безбедно" вашу кредитну линију. Неке од најбољих обезбеђених картица нуде готовинске награде, флексибилне износе депозита и могућност надоградње на необезбеђену картицу (и враћање депозита).

» ВИШЕ: Како се пријавити за кредитну картицу на мрежи

5. Укључите сав приход у апликацију

Издавачи сматрају ваше кредитне резултате показатељем кредитне способности, али резултати не одражавају ваш приход. Издавачи картица користе приход за израчунавање односа дуга и прихода, што помаже да се утврди ваша способност плаћања. Промените свој однос или повећањем прихода или смањењем дуга.

Ако зарађујете новац ван свог посла са пуним радним временом, укључите га у своју пријаву. Све док имате 21 или више година, можете да укључите приходе свог домаћинства, укључујући приход од супружника или партнера, у апликацију за кредитну картицу.

» ВИШЕ: Како пријавити приход на пријави за кредитну картицу

Одуприте се искушењу да прецијените свој приход. Ако издавалац утврди да сте свесно дали лажне информације у својој пријави, могли бисте бити оптужени и осуђени за превару са кредитном картицом.

То што сте незапослени не аутоматски вас дисквалификује да добијете кредитну картицу.

6. Не одустај

Ако мислите да сте све урадили како треба, а ваша пријава је и даље одбијена, можете да позовете издаваоца и затражите поновно разматрање.

Имајте план пре него што позовете. Имате право да питате издаваоца зашто вам је одбијено, а такође можете да проверите свој бесплатни кредитни извештај на АннуалЦредитРепорт.цом да бисте видели да ли има неких мрља у вашој историји. Формулишите убедљив аргумент зашто желите картицу и зашто сте фискално одговорни. Буди љубазан. Агенти за корисничку подршку ће вероватно позитивно одговорити ако имате пријатно понашање.

Још увек нема среће? Чекање око шест месеци између апликација за кредитну картицу може повећати ваше шансе да добијете одобрење.

» ВИШЕ: Треба ми услуга издаваоца кредитне картице? Позивање

Доња граница

Одбијање кредитне картице боли – и психолошки и у смислу ефекта на ваш кредитни резултат.

Зато је од суштинског значаја да сагледате своју кредитну ситуацију пре да се пријавите за следећу картицу и да изаберете најбољу картицу.

» ВИШЕ: Региструјте се да бисте видели свој кредитни резултат и извештај

Такође, дајте тачне информације током процеса пријаве и будите спремни да направите случај за себе у случају да одмах не добијете одобрење.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here